پخش زنده
امروز: -
سمیه محمودی عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفت:باید یک تحقیق و تفحص گذاشت، این که یک تعدادی حمله کنند به مجلس و مجلس را متهم بکنند و یا یک تعدادی از همکاران ما بخواهند دستگاههای دیگر را مورد حمله قرار بدهند،به صلاح کشور نیست و سرمایههای اجتماعی از بین میرود.
به گزارش خبر گزاری صدا وسیما برنامه رویداد رادیو گفتگو با حضورسمیه محمودی عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس به موضوع شائبه تحویل خودرو به نمایندگان مجلس پرداخت.
مقدمه مجری: این روزها بحث شائبه تحویل خودرو به نمایندگان مجلس مطرح شده، البته ظاهرا فقط نمایندگان مجلس نبودند خیلی از دستگاههای دیگر هم بودند، اما اقای دکتر قالیباف ریاست مجلس توضیحاتی در این مورد دادند که میشنویم.
پخش سخنان آقای دکتر قالیباف در مورد شائبه تحویل خودرو به نمایندگان مجلس
سوال: حالا واقعا ماجرای این خودروها چیست؟ الان میگویند دستگاههای دیگر هم گرفتند ماجرا به تابستان ۱۴۰۰ بر میگردد و فقط هم مجلس نبوده، دولت بوده، قوای دیگر هم بودند.
محمودی: این بازی که شروع شد یک استیضاحی شروع شد و یک تعدادی موافق یک استیضاح هستند یک تعدادی مخالف یک استیضاح هستند و کاملا روند به صورت طبیعی پیش رفت و من میتوانم بگویم که نه نمایندگان دنبال این هستند که از این فرصت استفاده کنند و بخواهند و منافع شخصی خودشان را و نه وزیر مربوطه دنبال این بوده که بخواهد این کار را انجام بدهد برای ماندگاری خودشان. این موضوعات بالاخره حالا بیشتر آن مسائل سیاسی بالاخره سال آخر انتخابات و موضوعات مختلف، همانطور که در صحبتهای صبح نطق پیش از دستور اقای قالیباف هم بود واقعا باید یک تحقیق و تفحص گذاشت، این که یک تعدادی حمله کنند به مجلس و مجلس را متهم بکنند و یا یک تعدادی از همکاران ما بخواهند بیایند و دستگاههای مختلف دیگر را مورد حمله قرار بدهند، من فکر میکنم این به صلاح کشور نباشد و بالاخره سرمایههای اجتماعی از بین میرود. یک گروه تحقیق و تفحصی باید در این قضیه گذاشت و مشخص بشود که آیا این اتفاق افتاده و خیلی شفاف با مردم باید صحبت بشود که آیا مثلا همچنین موضوعی بوده؟ چه در مجلس شورای اسلامی، چه در دستگاهها، بانکها، سه تا قوه و جاهای مختلف، آیا همچنین موضوعی بوده یا نه؟
سوال: خودرو یک چیز کوچکی نیست، معلوم است، مثلا گفتند خودروی شاسی بلند، این معلوم است که دادند یا ندادند، یعنی یک چیز پنهانی نبوده. یکی از نمایندگان مجلس که مدعی شده بود گفته بود که من میدیدم که این کفیها میآمد دم مجلس و آنجا ماشینها خالی میشد،
محمودی: من بعنوان نمایندهای که هفت سال است یعنی دو دوره نماینده مجلس هستم من تا حالا این ماشینی که ایشان میگوید ندیدم که کفی بیاید ماشین خالی بکند، بالاخره من بعنوان نماینده در تردد در آنجا هستم ما هم باید این صحنه را میدیدیم، یا غیر از ایشان کدام از همکاران ما همچنین صحنهای را دیدند که بخواهند بیایند این صحبتها را داشته باشند که بله خودروهای شاسی بلندی را تحویل گرفتند. بعد یک موضوع دیگر این است که بهرحال این شرکتهای خودروساز بخش خصوصی دنبال فروش هستند و شاید مثلا با دستگاهها و نهادهای مختلف قراردادهایی ببندند و بیایند و فروش شان را از آن طریق انجام بدهند، ولی این که بخواهند برای بحث استیضاح یک چنین کاری انجام داده باشند این کاملا کذب است.
سوال: الان اصلا دیگر بحث استیضاح مطرح نشده، چون گفتند موضوع برای سال ۱۴۰۰ است دیگر اصلا ارتباطی با استیضاح نداشته، بحث سر این است که آیا خارج از نوبت و آن چیزی که غیر از آن مدلی که مردم هم دارند ثبت نام میکنند، آیا خودرو گرفته شده آن موقع به قیمت کارخانه یا نه؟
محمودی: این را باید یک گروه تحقیق و تفحصی گذاشت و این را دنبال کرد و موضوع دیگری که ما باید مدنظر قرار بدهیم الان بحث طرح یکپارچه سازی فروش را داریم که مردم میروند آنجا ثبت نام میکنند و بالاخره خودرویی طی قرعه کشی داده میشود، ولی خیلی از خودروسازهای داخلی ما هم زیر بار همین طرح فروش نرفتند و ممکن است خودشان بالاخره جاهای مختلف بخواهند فروش کنند، مثل مدیران خودرو الان این کار را نمیکند، قرعه کشی میروند و پول را دریافت میکنند و فکر میکنند در عرض ۹۰ روز خودرو تحویل آن شخص قرار میگیرد، این که باید ببینیم که آیا مثلا نمایندگان مجلس یا دستگاههای مختلف یا جاهای دیگر از کجا مثلا .. ببینید اینها شفاف نیست که به چه صورت؟ از کدام راهی؟ اینها بالاخره گمانه زنیهایی هست الان شما خودتان ببینید من نوعی بعنوان آن لیستی که منتشر کردند بعنوان دومین نفر معرفی کردند که اسم خود من درفضای مجازی همه جا ... در صورتی که اولا من نوعی که اولا دو تا استیضاح را امضا کردم و تا آخرش هم ایستادم و اعتقاد هم داشتم این اتفاق باید بیفتد، ولی این که چه شخصی و با چه نیتی میآید و این کار را انجام میدهد و چرا سال انتخابات هم این کار را انجام میدهد؟ اینها را باید ما بررسی کنیم که آیا مثلا یک چنین چیزی هست یا نه و این موضوع من فکر میکنم باید خیلی شفاف و واضح مطرح بشود و همیشه هم این موضوعات تکرار شده، شما مثلا همان اول دوره را نگاه کنید که چه فضایی علیه مجلس ایجاد شد، بعد آمدند الان آخر دوره این فضا علیه مجلس دارد ایجاد میشود.
سوال: حالا خود مجلس هم بی تقصیر نبوده، از اول گفتند شفافیت و اینها و بعد تنها چیزی که ما از مجلس ندیدیم شفافیت بوده، آقای درویشیان هم دیروز یک صحبتی کردند، بعد ماجرا را تایید کردند، البته ما هم میخواستیم با ایشان تماس بگیریم و گفتگو کنیم موفق نشدیم.
محمودی: اقای درویشیان قبل از استیضاح چرا نیامدند همچنین صحبتی را داشته باشند؟ اینجاهاست که ما جای بحث برای ما است.
سوال: یعنی شما میگویید این همه صحبتها شائبه انتخاباتی دارد؟
محمودی: من بعنوان شخصی که میگویم الان دارم کار میکنم میگویم اینها مسائلی هست که هم بحث انتخابات هست و هم این که بهرحال دولت تمام قد از وزیر خودش دفاع کرده، شما خودتان در جریان هستید، حالا که وزیر رای نیاورده، این که حالا بخواهند بعد از این رای نیاوردن بیایند مثلا اقای درویشیان بیایند همچنین صحبتی بعنوان بازرس ویژه این صحبت را داشته باشند من فکر میکنم همین جای تامل دارد.
سوال: شما فکر میکنید که تلافی دارند میکنند به نوعی؟
محمودی: انشاالله این طور نباشد، چون اگر بخواهد یک همچنین فضایی در کشور بیفتد و بخواهند بین دولت و مجلس اختلافاتی ایجاد بشود دودش به چشم مردم خواهد رفت، امیدوارم که دولت و مجلس هر دو در این مسیر گام برندارند، چون جز ضرر و زیان هیچ چیزی داخلش نیست بهرحال باید در فضای کاملا منطقی ...
سوال: البته آقای درویشیان صحبتی باز در همین ۲۴ ساعت گذشته انجام داده گفتند که بحث من را بد منتقل کرده بودند که مثلا گفته بودند که مجلس فقط، یعنی دستگاههای دیگر هم بودند یعنی میگفتند شیطنت رسانهای در این زمینه بوده است.
محمودی: من ابتدای صحبتم عرض کردم که شرکتهای بخش خصوصی برای فروش خودشان بالاخره با نهادها و جاهای مختلف قرارداد میبندند و از آن طرف هم بهرحال هر نهادی هم برای رفاه پرسنل خودش میآید و قراردادها را انجام میدهد، این چیزی نبوده که الان اتفاق افتاده باشد، با شرکت ایران خودرو، سایپا و اینها که خصولتی هستند همچنین اتفاقی نیفتاده، با شرکت بخش خصوصی، این اتفاقاتی بالاخره همیشه هم بوده این طور نیست که مثلا ... سوال: دیروز در همین برنامه ما آقای دکتر صفری همکار خودتان گفته بودند که دولتیها هم این را گرفته بودند. محمودی: من عرض کردم، الان مثلا من میدانم فلان نهاد مدیران خودرو، تیگو را، چون از دوستان خودمان شنیدم که بله مثلا این را قرارداد بستند.
سوال: به کدام نهاد؟
محمودی: اسم نیاورم، بخش خصوصی است با یک شرکت خصوصی قرارداد بسته است. مدیران خودرو بخش خصوصی است، آنجا هم بخش خصوصی است که این قرارداد را بسته است، برای پرسنلش این قرارداد را بسته است، اگر قرار باشد ...
سوال: بخش خصوصی با دولتی فرق میکند
محمودی: من عرض کردم اگر ایرادی هست باید این ایراد را جلویش را گرفت که مثلا ممنوع بشود، هیچ بخش خصوصی با بخش دولتی هیچ قراردادی نبندد؛ حالا چه مجلس و هیچ قوایی، هر جایی که اسمی از نهاد مردمی هست این هیچ قراردادی نبندد. اگر یک اتفاقی که هست الان بر اساس تورم این اتفاق افتاد فاصله بین قیمت کارخانه و قیمت بازار باعث شده که مثلا این موضوع موضوعی تلقی بشود که مثلا یک رانتی ایجاد شده است، ولی مثلا میآییم میبینیم که اگر قیمت خودرو و بازار و کارخانه به این سمت باشد، ایا همچنین مسئلهای هم ایجاد خواهد شد که موضوع رانت ایجاد شود؟ آیا در سالهای گذشته آیا همچنین اتفاقی افتاده؟ و ما بعنوان نمایندههای مجلس میتوانیم بگوییم و قانونی وضع کنیم که شرکتهای حالا نه فقط خودروسازی مثلا داریم بحث کویر موتور، چون در شهرستان خودم هست در حوزه استحفاضی خودمان هست، الان کویر موتور هم دارد با خیلی از جاهای مختلف قرارداد میبندد، برای فروششان باید این کار را بکنند.
سوال: باید به یک سرانجامی برسد میگویم ماجرای خودرو در ایران فکر میکنم اصلا این نوع خودروهم خودروسازی مان و هم فروختن خودرویمان با این کیفیت و با این قیمت در دنیا تک است و از این طرف نفر اول هستیم.
محمودی: من هم موافق هستم بعنوان نماینده مردم که واقعا شفاف شود، چون الان انگشت اشاره به هر ۲۹۰ تا نماینده هست.