پخش زنده
امروز: -
مدیر توانمندسازی در صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری گفت: در جشنواره شکوفا که در حمایت از اثرگذاری زنان در حوزه دانش بنیان برگزار شد 300 نفر شرکت کردند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما رادیو گفتگو در برنامه روزنه به گفتگو با خانم دکتر مرضیه شاهوردی- مدیر توانمندسازی در صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری پرداخته، جزئیات این گفتگو به شرح ذیل است:
مقدمه مجری: هفته گذشته بود که جشنوارهای با نام شکوفا که در حمایت از اثرگذاری زنان در حوزه دانش بنیان بود در مجموعه صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری برگزار شد. توجه ویژهای میطلبد به این که ما به دانشمندان و مدیران و کارآفرینان زن در کشورمان توجه ویژه داشته باشیم.
سوال: بفرمایید برای ما بحث حمایت از نقش آفرینی بانوان در زیست بوم دانش بنیان
شاهوردی: همانطور که میدانید و احتمالا بخشی از شنوندگان میشناسند صندوق نوآوری و شکوفایی را، ما در این صندوق خدمات مختلفی را به شرکتهای دانش بنیان ارائه میکنیم، یکی از خدماتی که در حوزه توانمندسازی به این شرکتها ارائه میشود، خدمات حوزهی مالکیت فکری هست که در این دسته ما کمک میکنیم شرکتهای دانش بنیان بتوانند داراییهای فکری خودشان را شناسایی کنند و به بهترین نحو ممکن از آنها حفاظت کنند با ثبت این داراییها در داخل و خارج از کشور.
در همین راستا ما معمولا کارهایی که سازمان جهانی مالکیت فکری انجام میدهد دنبال میکنیم و سعی میکنیم هماهنگ با این سازمان برنامههایی را برای حمایت از شرکتها طراحی و اجرا بکنیم، این سازمان هر ساله ۲۶ آوریل مصادف با ۶ اردیبهشت ماه بود بعنوان روز جهانی مالکیت فکری اعلام میکند و درسال جاری شعار سازمان جهانی مالکیت فکری زنان و مالکیت فکری، شتابدهی خلاقیت و نوآوری بود. ما هم در همین راستا رویداد شکوفا را طراحی کردیم برای شناسایی شرکتهای دانش بنیانی که مدیران عامل یا روسای هیات مدیره آنها خانمها هستند و این رویداد را با هدف نمایش دستاوردهای این شرکتها و تقدیر و تجلیل از تلاشهای زنان کارآفرین مان برگزار کردیم.
سوال: این نمایشگاه چطور بود؟ مورد استقبال قرار گرفت؟ چقدر توانستید از همین موضوعاتی که مربوط به کپی رایت هست را ثبت کنید و این حمایت هایتان را در این راستا داشته باشید.
رویداد ما بخشهای مختلفی داشت، بخش اول مسابقه بود که با استقبال خوبی هم روبرو شد مسابقهای که برگزار کردیم سنجش دانش مالکیت فکری در افراد بود که این بخش ویژه زنان نبود و همه میتوانستند شرکت کنند در این مسابقه، حدود ۱۵۰ نفر شرکت کننده داشتیم ما در این مسابقه و سه نفر از شرکتهای دانش بنیان و سه نفر از شرکتهای غیر دانش بنیان و سه نفر افراد حقیقی به عنوان برندگان این مسابقه معرفی شدند در کنار آن یک کارگاه آموزشی داشتیم مفاهیم را آموزش دادیم مفاهیم مرتبط بامالکیت فکری و سرمایه گذاری، صادرات و اهمیت مالکیت فکری در اینها و برنامه آخر مان رویدادی بود که دوشنبه هفته گذشته برگزار شد و در آن رویداد ما نمایشگاه را داشتیم، ۲۵ شرکت دستاوردهای خودشان را ارائه کردند، نشستهای مختلفی هم در این رویداد برگزار شد و سعی کردیم بحثهای انتقال تجربه را داشته باشیم بین زنان کارآفرین و دانش بنیان و به اهمیت مالکیت فکری در شناسایی روند توسعه فناوری و تدوین راهبرد توسعه فناوری در شرکت، اینها مباحثی بود که در این رویداد مطرح شد.
بیش از ۳۰۰ نفر برای حضور در رویداد ثبت نام کرده بودند و تقریبا ۲۵۰ نفر به صورت حضوری روز دوشنبه در صندوق نوآوری و شکوفایی ما میزبان شان بودیم و بقیه هم به صورت برخط برنامه را دنبال میکردند.
سوال: رویدادهای خوبی در صندوق نوآوری و شکوفایی رخ میدهد، در زیست بوم دانش بنیان خیلی از کسانی که در این حوزه دارند فعالیت میکنند قطعا که صندوق را میشناسند و برای عموم، برای فعالان و برای ذینفعان این حوزه هم پیشنهاد میشود، خیلی از این نمایشگاهها یا همایشها و رویدادها برای عموم هم ورودش آزاد است؟
شاهوردی: بله، در این رویداد هم باز به همین شکل بود و همهی علاقمندان میتوانستند حضور داشته باشند، ما از مقامات هم بازدیدکننده داشتیم جناب آقای دکتر دهقانی معاون محترم علمی و فناوری، سرکار خانم خزعلی معاون رئیس جمهور در حوزه امور زنان و خانواده و نمایندگان مجلس خانم دکتر قاسم پور و خانم دکتر بخشی را ما میزبان شان بودیم.
سوال: پس حتی ردههای کلان دولتی هم تشریف میآورند که این حمایتها را در یک بحث جامع تری با هم دیگر ارائه کنید.
میدانم که به غیر از بحث دانش بنیان کم کم درد بحث استارتاپها هم دارد به صندوق اضافه میشود درست است؟
شاهوردی: ما در بعضی خدمات بله میتوانیم در خدمت استارتاپها هم باشیم از جمله رویدادهایی که بعنوان رویداد پیوند یا دوشنبههای استارتاپی برگزار میشود ما در این رویدادها سعی میکنیم تیمهایی را که در مراحل ابتدایی توسعهای محصول شان هستند به شتاب دهندهها یا صندوقها و سرمایه گذاران خطر پذیر متصل شان کنیم که بتوانند زیرساختها را برایشان تامین کنند برای توسعه محصولات شان و در ادامه مسیر بتوانند دانش بنیان بشوند و از سایر خدمات صندوق هم بتوانند استفاده کنند.