پخش زنده
امروز: -
به دنبال امتناع انگلیس از پیشنهاد مسیری امن و قانونی به آوارگان سودانی برای ورود به این کشور، وزارت کشور انگلیس متهم به اجرای یک نظام نژادپرستانه بی شرمانه متهم شد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ پایگاه اینترنتی روزنامه گاردین در مطلبی در همین زمینه نوشت، به دنبال امتناع انگلیس از پیشنهاد مسیری امن و قانونی به آوارگان سودانی برای ورود به این کشور، وزارت کشور انگلیس متهم به اجرای یک نظام نژادپرستانه بی شرمانه متهم شد. این در حالی است که این اقدام دولت انگلیس با برنامههای پیشنهادی این کشور برای آوارگان جنگ اوکراین کاملا مغایرت دارد.
با توجه به آخرین پرواز تخلیه آوارگان از خرطوم به انگلیس که هفته گذشته انجام شد، فقدان گزینههایی از جانب دولت انگلیس نگرانیهایی را در مورد تصمیم این کشور برای اتخاذ یک سیستم مهاجرتی متفاوت ایجاد کرده است.
در همین راستا هیچ مسیر امن و قانونی برای کمک به آوارگان سودانی برای خروج از این کشور پیشنهاد نشده است و هیچ نشانهای از وجود برنامهای جدید برای مقابله با پیامدهای بحران این کشور وجود ندارد.
این در حالی است که تقریبا ۳۰۰ هزار روادید برای اوکراینیهایی که از جنگ این کشور گریخته اند صادر شده است و شامل ۱۹۳ هزار و ۹۰۰ مورد برای برنامه کمک هزینه تامین مسکن میشود که ماه مارس سال ۲۰۲۲ آغاز شد. از سوی دیگر ۹۴ هزار و ۹۰۰ مورد روادید نیز به برنامهای اختصاص داده شده است که به آوارگان اوکراینی اجازه میدهد به خانواده هایشان در انگلیس ملحق شوند.
کایتلین بوسول مدیر سیاست و حمایت از شورای مشترک برای رفاه مهاجران میگوید نژادپرستی در نظام مهاجرتی انگلیس نمیتواند از این واضحتر و آشکارتر باشد، زیرا این دولت سیاستهایی را در پیش گرفته است که زندگی افرادی را که به دنبال امنیت هستند در راستای سیاسی نژادپرستانه این کشور تحت شعاع قرار میدهد.
در همین حال، وزیران این کشور از لحن بی شرمانه و افراطی استفاده میکنند و به نفرت علیه رنگین پوستان از جمله سیاه پوستان دامن میزنند. فیض قریشی مدیر اجرایی شبکه حقوق پناهجویان میگوید خودداری آشکار از تامین امنیت و تامین پناهگاهی برای آوارگان سودانی در مقایسه با اوکراینیهای سفید پوست وجود تفکر بی شرمانه را در قانون مهاجرتی انگلیس اشکار میکند.
راگا احمد عضو مرکز اطلاع رسانی و جامعه سودان میگوید: " با ما نسبت به اوکراینیها متفاوت برخورد میشود. هنگامی که جنگ وحود دارد رنگ و نژاد نباید مهم باشد. ریشی سوناک نخست وزیر انگلیس باید پاسخگو باشد. چه تفاوتی میان یک آواره اوکراینی و آواره سودانی وجود دارد؟ "
یک سخنگوی دولت انگلیس اعلام کرد مقایسه و قراردادن گروههای آسیب پذیر در مقابل یکدیگر اقدامی اشتباه است. جلوگیری از بروز بحران بشردوستانه در سودان اکنون در اولویت و تمرکز ما قرار دارد. وی افزود: همزمان با تلاش انگلیس برای تخلیه پناهجویان، با شرکای بین المللی و سازمان ملل برای پایان دادن به خشونت در سودان وارد همکاری شده ایم.
شورای آوارگان اعلام کرد وزارت کشور انگلیس این توانایی را دارد که به شمار بیشتری از سودانیها کمک کند، اما تاکنون از این اقدام سرباز زده است.
انور سولومون مدیر اجرایی این شورا اعلام کرد این کشور اختیارات قابل توجهی دارد که میتواند از آن برای اعطای روادی به ویژه در واکنش به شرایط خاص و ویژه استفاده کند، اما تصمیم گرفته است چنین کاری را انجام ندهد. وی افزود: ما باید ایجاد مسیرهای امن برای پناهجویان را در اولویت قرار دهیم همان طور که از آوارگان اوکراینی به دنبال تهاجم نظامی روسیه در سال گذشته استقبال کردیم.
انگلیس تا کنون بیش از دو هزار و ۳۰۰ نفر از جمله اتباع انگلیس، افراد تحت تکفل آنها، اتباع سودانی و دیگر اتباع واجد شرایط را از خرطوم خارج کرده است، اما هیچ پرواز دیگری برای خروج این اتباع برنامه ریزی نشده است. بوسول اعلام کرد واکنش وزارت کشور انگلیس به دیگر کشور بحران زدهای همچون افغانستان این ادعا را مورد تایید قرار میدهد که دولت سیاست نژادپرستانه را دنبال میکند.
برنامه استقرار اتباع افغان ژانویه سال ۲۰۲۲ با وعده کمک به افراد آسیب پذیر از جمله زنان و دختران در معرض خطر و اسکان ۲۰ هزار نفر آغاز شد. تاکنون تنها ۲۲ تبعه افغان در انگلیس در چارچوب این برنامه مستقر شده اند.
کارشناسان امور بشردوستانه واکنش انگلیس را به بحران آوارگان سودان مسبب بروز هرج و مرج اعلام کردند. وزیر کشور انگلیس ایجاد مسیرهای امن و قانونی را برای آوارگان سودانی رد و در عین حال به اشتباه مدعی شد آوارگان سودانی مسیرهای قانونی مختلفی برای رسیدن به انگلیس دارند؛ دروغی که انتقاد آژانس آوارگان سازمان ملل را به دنبال داشت.
وزیر امور خارجه انگلیس به سرعت اظهارات این عضو کابینه را رد و اعلام کرد دولت در نهایت مسیرهای امن و قانونی را برای سودانیها ایجاد خواهد کرد، اما اشارهای به تعداد این مسیرها نکرد.
در عین حال، شورای آوارگان گامهایی را که باید توسط دولت انگلیس برای کمک به اسکان امن آوارگان سودانی بیشتر برداشته شود مشخص کرده است.
علاوه بر این، این شورا اعلام کرد انگلیس باید نقشی پیشرو در واکنش جهانی به نحوه حمایت از آوارگان این درگیری داشته باشد.