ماما، حامی فرزندآوری و سلامت خانواده
معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: نقش ماما در فرزندآوری و شاخص رشد جمعیت، خدمات تخصصی مامایی در حوزه بانوان و مادران باردار، آموزشهای لازم در افزایش درصد زایمان فیزیولوژیک و ارتقای سلامت جامعه، از جمله وظایف کارشناس ماما در برنامه پزشکی خانواده است.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما ؛ دکتر حسین فرشیدی افزود: آموزش و مشاوره بلوغ، آموزش و مشاوره ازدواج، آموزش و مشاوره بارداری، زایمان و پس از زایمان، تحکیم خانواده با تأکید بر سلامت جنسی، آموزش و مشاوره فرزندآوری، کمک به حفظ و ارتقای سلامت مادر و کودک، کاهش سقط عمدی جنین، پیشگیری و تشخیص بهنگام ناباروری و ترویج و تشویق زایمان طبیعی، از جمله محورهایی است که ماما میتواند در حوزه جوانی جمعیت به آنها بپردازد.
اشتغال ۴۶ هزار و ۸۸۷ ماما در کشور
دکتر فرشیدی درباره تعداد کل ماماهای شاغل در نظام بهداشتی و درمانی، گفت: تعداد کل ماماهای شاغل در بخش خصوصی و دولتی، ۴۶ هزار و ۸۸۷ است.
معاون بهداشت وزارت بهداشت با تأکید بر نقش کارشناس مامایی در برنامه پزشکی خانواده، بیان کرد: در قالب برنامه پزشکی خانواده به ازای هر ۳ هزار نفر، یک تیم پزشکی خانواده اختصاص خواهد یافت.
دکتر فرشیدی ادامه داد: این تیم متشکل از یک پزشک و دو مراقب سلامت است که یکی از مراقبان سلامت، کارشناس مامایی است.
معاون بهداشت وزارت بهداشت درباره رویکردهای ویژه برنامه پزشکی به نقش مراقبان سلامت ماما، گفت: نقش ماما در فرزندآوری و شاخص رشد جمعیت، خدمات تخصصی مامایی در حوزه بانوان و مادران باردار، آموزشهای لازم در افزایش درصد زایمان فیزیولوژیک و ارتقای سلامت جامعه، از جمله وظایف کارشناس ماما در برنامه پزشکی خانواده است.