پخش زنده
امروز: -
دامپزشکی آذربایجانغربی در خصوص بیماری تب کریمه کنگو هشدار داد.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما مرکز مهاباد؛ مدیرکل دامپزشکی آذربایجانغربی با بیان اینکه تب کریمه کنگو از جمله بیماریهایی است که همزمان با آغاز فصل گرما نمود پیدا میکند،گفت: شهروندان به منظور پیشگیری از ابتلا به بیماری خطرناک تب کریمه کنگو حتماً گوشت قرمز مورد نیاز را از مراکز تحت نظارت و مورد تأیید دامپزشکی خریداری و به مهر دامپزشکی بر روی لاشهها دقت کنند.
خلیل زاده، با اشاره به اینکه بیماری (cchf )، یک بیماری ویروسی تب دار حاد است که بوسیله کنه به انسان منتقل می شود، افزود: این بیماری بجز تبِ مختصر و گذرا معمولاً هیچ علایمی در دامها ندارد.
وی گفت: ویروس بیماری درخون و بافتهای بدن حیوان مبتلا وجود دارد که در این مواقع انجام کارهایی چون شاخ بری ، پشم چینی ، کشتار دامهای آلوده و تماس افراد با خون و سایر بافتهای آلوده دامها ممکن است سبب انتقال بیماری شود.
مدیرکل دامپزشکی استان اظهار کرد: همچنین گزش کنه ، له کردن کنه با دست، تماس با خون و ترشحات خونی و گوشت آلوده نیز از راههای انتقال بیماری است.
وی افزود: با توجه به فرا رسیدن فصل گرما و افزایش فعالیت کنه ها ، احتمال شیوع این بیماری افزایش پیدا می کند که سمپاشی دام و اماکن دامی، تجهیز کشتارگاههای دام به سردخانه نگهداری گوشت و رعایت بهداشت فردی به هنگام تماس با دام ، گوشت و آلایش دامی از راههای کنترل و پیشگیری این بیماری است.
خلیل زاده اضافه کرد: یکی از بهترین روشهای جلوگیری از انتقال این بیماری علاوه بر رعایت بهداشت فردی ، نگهداری لاشه دام پس از کشتار حداقل بمدت ۲۴ ساعت در دمای صفر تا ۴ درجه سانتیگراد است.