پخش زنده
امروز: -
"تورداقون صدیقاف" سفیر جمهوری قرقیزستان در ایران با هدف گسترش همکاریهای علمی و بینالمللی، با وحید حدادیاصل، قائم مقام وزیر علوم در امور بین الملل و رئیس مرکز همکاریهای علمی و بینالمللی وزارت علوم، دیدار و گفتوگو کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی وزارت علوم، قائم مقام وزیر علوم در امور بین الملل در این دیدار، گفت: خوشحالیم که با کشورهای همسایه روابط نزدیک داشته باشیم و کشور ایران و قرقیزستان نقاط مشترک بسیاری دارند که میتوانیم بر روی آن تمرکز کنیم.
حدادیاصل، تبادل اساتید و دانشجویان، گسترش زبان و ادبیات فارسی، ایرانشناسی و اسلامشناسی و موضوع انتقال فناوری را از مهمترین محورهای همکاری بین دو کشور دانست و گفت: اکنون پس از ۴۴ سال که از انقلاب شکوهمند اسلامی میگذرد افتخار داریم که دانشگاههای ایران در رتبه بندیهای مطرح دنیا جایگاه مطلوبی دارند و جهشهای فناورانه و نوآورانه در مراکز علمی ما روز به روز در حال سرعت گرفتن است.
وی در ادامه بیان کرد: جمهوری اسلامی ایران این آمادگی را دارد که در رشتههای مورد نیاز کشور قرقیزستان اقدام به جذب دانشجو و تربیت متخصص نماید.
قائم مقام وزیر علوم در امور بین الملل، تبادل فناوری را یکی از محورهای همکاری بین دو کشور دانست و گفت: طی چند سال تحریم غرب علیه جمهوری اسلامی ایران، برای ما فرصتی ایجاد شد تا به پیشرفتهای فناورانه بسیاری دست یابیم که در این راستا آمادگی داریم دستاوردهای علمی- فناورانه خود را با کشور قرقیزستان به اشتراک بگذاریم.
وی در ادامه با اشاره به جایگاه پارکهای علم و فناوری کشور و شرکتهای فناور و دانشبنیان مستقر در آنها، افزود: وزارت علوم، آمادگی دارد تا ضمن برگزاری یک گردشگری فناورانه برای روسای دانشگاهها، اساتید و محققان قرقیزستانی، در خصوص ایجاد چنین مراکزی به صورت مشترک اقدام نماید.
قائم مقام وزیر علوم در امور بینالمل در پایان سخنان خود، وزیر علوم قرقیزستان را برای بازدید از دانشگاهها و پارکهای علم و فناوری کشورمان دعوت کرد.
تورداقون صدیقاف، سفیر جمهوری قرقیزستان در ایران نیز در این دیدار، تقویت همکاری در حوزه علمی و فناوری را مورد تاکید قرار داد و گفت: ایجاد پارکهای علم و فناوری مشترک و آموزش زبان فارسی برای کشور ما دارای اهمیت بسیاری است.
وی خاطرنشان کرد: باور داریم که سفر روسای دانشگاهها و اساتید قرقیزستانی به جمهوری اسلامی ایران و بازدید از مراکز فناورانه ایران بسیار مفید خواهد بود، چرا که ایران به موفقیتهای چشمگیری در زمینههای فناوری دست یافته است.
سفیر جمهوری قرقیزستان در راستای تقویت روابط بین دو کشور و گسترش همکاریهای علمی بینالمللی در حوزه علوم و فناوری، امضای یادداشت تفاهم علمی میان دو کشور را مهم ارزیابی و افزود: این یادداشت تفاهم و تقویت همکاری، نتایج مثبت علمی و اقتصادی را برای دو طرف به دنبال خواهد داشت.