پخش زنده
امروز: -
امام رضا علیه السلام به واسطه حضرت عبدالعظیم به شیعیان پیام دادندکه شیطان را به خود راه ندهند، و ادای امانت کنند و در آنچه به کارشان نمیآید خاموشی ورزند و ستیزه جویی را کنار نهند و به یکدیگر روی آورند که موجب نزدیک شدن به آن امام است.
به گزارش گروه وبگردی خبرگزاری صدا و سیما، حضرت عبدالعظیم علیه السّلام فرزند عبدالله بن علی، از نوادگان حضرت امام حسن مجتبی علیه السّلام است و نسبش با چهار واسطه به آن حضرت میرسد.
پدرش عبدالله نام داشت و مادرش فاطمه دختر عقبه بن قیس.
ولادت با سعادت حضرت عبدالعظیم علیه السّلام در سال ۱۷۳ هجری قمری در شهر مقدّس مدینه واقع شده است و مدّت ۷۹ سال عمر با برکت او با دوران امامت چهار امام معصوم یعنی امام موسی کاظم علیه السّلام، امام رضا علیه السّلام، امام محمّدتقی علیه السّلام و امام علیّ النّقی علیه السّلام مقارن بوده، محضر مبارک امام رضا علیه السّلام، امام محمّد تقی علیه السّلام و امام هادی علیه السّلام را درک کرده و احادیث فراوانی از آنان روایت کرده است.
ستایش ائمه از حضرت عبدالعظیم
ستایشهایی که ائمه معصومین علیهم السّلام از وی به عمل آورده اند، نشان دهنده شخصیّت علمی و مورد اعتماد اوست؛ حضرت امام هادی علیه السّلام گاهی اشخاصی را سؤال و مشکلی داشتند، راهنمایی میفرمودند که از حضرت عبدالعظیم الحسنی علیه السّلام بپرسند و او را از دوستان حقیقی خویش میشمردند و معرّفی میفرمودند.
در آثار علمای شیعه نیز، تعریفها و ستایشهای عظیمی درباره او به چشم میخورد، آنان از او به عنوان عابد، زاهد، پرهیزکار، ثقه، دارای اعتقاد نیک و صفای باطن و به عنوان محدّثی عالیمقام و بزرگ یاد کرده اند؛ در روایات متعدّدی نیز برای زیارت حضرت عبدالعظیم علیه السّلام، ثوابی همچون ثواب زیارت حضرت سیّد الشهدا، امام حسین علیه السّلام بیان شده است.
حضرت عبدالعظیم علیه السّلام میان شیعیان شهرری بسیار ارجمند بود و پاسخگویی به مسایل شرعی و حلّ مشکلات مذهبی آنان را برعهده داشت.
این تأکید، هم گویای مقام برجسته حضرت عبدالعظیم علیه السّلام است و هم میرساند که وی از طرف حضرت امام هادی علیه السّلام در آن منطقه، وکالت و نمایندگی داشته است؛ مردم سخن او را سخن امام علیه السّلام میدانستند و در مسایل دینی و دنیوی، وجود او محور تجمّع شیعیان و تمرکز هواداران اهل بیت علیهم السّلام بود.
از ایشان کتابهایی در دست است؛ مانند کتاب «خُطَب امیرالمؤمنین» و کتاب «یوم و لیله» که ظاهرا اعمالی است که بر حسب اخبار ائمه اطهار (ع) با اذکار خاصه روایت شده است و هر مکلفی میتواند در تمام روز و شب از مستحبات و واجبات به جا آورد. همچنین کتابی با عنوان «روایات عبدالعظیم حسنی» نیز شهرت دارد.
عدهای از بزرگان شیعه احادیثی را از عبدالعظیم حسنی روایت کردهاند و شیخ صدوق، مجموعه روایات وی را با عنوان «جامع اخبار عبدالعظیم» گردآوری کرده است. شمار احادیثی که ایشان بیواسطه از حضرات معصومین علیهم السلام نقل میکند، دو روایت از حضرت امام رضا (ع)، ۲۶ روایت از حضرت امام جواد (ع) و ۹ روایت از حضرت امام هادی (ع) است و روایات باواسطه ایشان هم به ۶۵ حدیث میرسد.
حجت الاسلام والمسلمین فرحزاد درباره حضرت عبدالعظیم حسنی گفتند: ایشان محدثی والامقام و فقیهی با عظمت بود.
استاد حوزه علمیه با بیان اینکه حضرت عبدالعظیم حسنی (ع) محدثی والامقام و فقیهی با عظمت بودند، گفت: جناب سیدالکریم مرجع دینی و امین دین بودند.
مقام اختصاصی
ایشان گفت: مقام ۱۴ معصوم (ع)، مقامی اختصاصی است و طبق صریح روایات؛ کسی حق ندارد ائمه اطهار (ع) را با کسی مقایسه کند. حتی کسی حق ندارد طمع و آرزوی داشتن مقام ایشان را داشته باشد.
حجت الاسلام والمسلمین فرحزاد امامزادگان را عنایت الهی به بشریت دانست و اظهار داشت: بعد از اهل بیت (ع) خداوند شخصیتهای برجستهای مانند حضرت عبدالعظیم حسنی (ع) که دست پرورده این بزرگان بودند را به انسانها عطا کرد تا مردم در مسیر هدایت گام بردارند.
استاد حوزه علمیه حضرت عبدالعظیم حسنی (ع) را محدثی والامقام و فقیهی با عظمت بیان کرد و گفت: ایشان محدث، فقیه، عالم و فردی زاهد بودند.
توصیه امام هادی علیه السلام
ما مصداق کمی داریم که امام معصوم (ع) کسی را به دیگری ارجاع دهند، ولی امام هادی (ع) به مردم ری توصیه فرمودند مباحث و مسائل دینی را از ایشان بپرسید.
وی با بیان اینکه حضرت عبدالعظیم حسنی (ع) در طول عمر مبارکشان چند امام معصوم (ع) را درک و شاگردی آن بزرگان را به جای آوردند، عنوان کرد: جناب سیدالکریم مرجع دینی و امین دین بودند؛ امام معصوم حضرت را به طور مطلق مورد تایید قرار دادند و این تایید نشان از آن دارد که حضرت عبدالعظیم حسنی (ع) از سوی خداوند مورد تایید بودند. امام هادی (ع) خطاب به حضرت عبدالعظیم حسنی (ع) فرمودند: شما به حق، ولی ما هستید.
افراد معدودی دین خود را عرضه می کنند
حجت الاسلام والمسلمین فرحزاد در ادامه با بیان اینکه ما در طول تاریخ افراد کمی داریم که دین خود را به محضر حضرات معصومین عرضه کرده باشند، گفت: حضرت عبدالعظیم حسنی (ع) کسی بود که دین خود را به محضر امام عرضه کرد تا مبادا دچار افراط و تفریط شده باشد.
استاد حوزه علمیه با تاکید بر اینکه ثبات قدم داشتن در دین بسیار مهم به شمار میرود، تصریح کرد: در آخر الزمان حفظ دین بسیار دشوار است به گونهای که در روایت است اگر در آخرزمان کسی دیندار از دنیا برود ملائکه تعجب میکنند این فرد چگونه دین خود را حفظ کرده است.
بیشتر بخوانید:پنج درس ناب زندگی از حضرت عبدالعظیم حسنی (ع) + فیلم
وی با بیان اینکه ثواب زیارت حضرت عبدالعظیم حسنی (ع) هموزن با ثواب زیارت امام حسین (ع) در کربلا است، گفت: در استان تهران ما امامزادهای به این برجستگی که محدث، فقیه، عالم و زاهد باشد، نداریم.
سخنان حجت الاسلام محمدی درباره حضرت عبدالعظیم و اهمیت ایمان
منبع: سایت سمت خدا