دیدن ماهگل در شب نیمه ی اردیبهشت ماه
ماه در دو شب از شبهای میانه اردیبهشت ماه در بسیاری از مناطق جهان به صورت کامل و با نام ماهگل یا flower-moon دیده شد.این پدیده زیبا ریشه در فرهنگ تاریخی و باستانی دارد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، طرفداران نجوم با نامهای مرتبط با ماه کامل مانند «ماه صورتی»، «ابر ماه یا ماهگل مواجه» شده اید. این اسامی برای توصیف دورههای مختلف قمر کامل به کار میرود.
به نقل از sciencefocus، در این میان اصطلاح ماهگل عمدتا برای ماه نیمهای به کار میرود که در ماه می یا اردیبهشت رخ داده و دکتر دارن باسکیل، مدرس نجوم در دانشگاه ساسکس، در رابطه با این پدیده گفت: نام گذاری ماههای کامل توسط مردم عصر باستان در سراسر جهان برای علامت گذاری رویدادها و همچنین به عنوان تقویم انجام شده است.
همانطور که امروزه و در بین ستاره شناسان نامهای متفاوتی برای ماههای مختلف داریم، در گذشته نیز مردم بر اساس شرایط نامهای متفاوتی برای ماههای کامل مختلف به عنوان تقویمی برای پیگیری گذر زمان استفاده میکردند. پس شاید تعجبی نداشته باشد که نام «ماهگل» به ماه کامل نیمه بهار و مصادف با اردیبهشت اطلاق شود که طی آن تعداد زیادی شکوفه و به ویژه گلهای وحشی شکوفا میشوند.
گفتنی است نامهای دیگر ماه کامل اردیبهشت ماه یا ماه میمیلادی در فرهنگهای مختلف شامل «ماه شکوفه» و «ماه کاشت ذرت»، «ماه چاق شدن اسبها» است.
دکتر باسکیل میگوید: در حالی که برخی نامهای ماه کامل که امروزه رایج است از آمریکای شمالی سرچشمه میگیرند، تنوع عظیمی از نامها توسط فرهنگهای بومی در سرتاسر آمریکای شمالی، اروپا و سراسر جهان استفاده میشده است. اصطلاح ماهگل برای نخستین بار توسط مردم بومی مناطقی از نیمکره شمالی بودند و در این زمان از سال درختان شکوفه میدادند استفاده میشد، اما در عین حال سایر فرهنگهای باستانی نیز بر اساس شرایط محیطی خود نامهایی برای این پدیده انتخاب میکردند.
برای نمونه مردم بومی آمریکا که اقدام به کشت ذرت میکردند به قمر کامل دومین ماه بهار، ماه کشت ذرت میگفتند و در برخی از بخشهای بریتانیا، ماه کامل ماه میبه نام ماه مادران نامیده میشد، زیرا در این زمان حیوانات مزرعه زاد و ولد کرده و مشغول مراقبت از بچههای خود بودند.