چگونه حجاب را به کودکان آموزش بدهیم؟
حجاب یکی از مهمترین اصولی است که باید از کودکی و با رفتارهای درست به دختران آموزش داده شود تا سبب دلسردی آنها از حجاب نشود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای کهگیلویه و بویراحمد، یکی از مهمترین و زیباترین رهنمودها در دین مبین اسلام، سفارش به حجاب است.بزرگان دین اسلام بسیار درباره حجاب سخن گفته اند و زنانی که میخواهند سعادت دنیا و آخرت را کسب کنند همواره بانوان بزرگوار اسلام همچون حضرت فاطمه زهرا (ع) را الگوی خود در زندگی قرار میدهند.
در خانواده ها زیاد دیده می شود که والدین ، بچه ها را به سمت داشتن حجاب تشویق می کنند اما خودشان به یک میهمانی که می روند یا مجلس عروسی خیلی چیزها را رعایت نمی کنند.
اینجاست که بچه ها با یک دوگانگی روبه رو می شوند که نمی توانند در ذهنشان آن را حل کنند و در بزرگسالی تکلیفشان با خودشان مشخص نیست.
بهترین حالت این است که پدر و مادر هر دو به مفهوم حجاب و حیا به معنای واقعی معتقد باشند ، سپس خود آن را رعایت کنند تا بچه هایشان نیز الگوی مناسبی داشته باشند.
آموزش مفهوم حجاب با بازی کردن
شاید خیلی ها تعجب کنند که چطور یک مادر می تواند مفهوم حجاب را با بازی به بچه اش یاد دهد، اما کار دشواری نیست.
کافی است بازی هایی طراحی کنید که به هدفتان شما را نزدیک می کند مثل اینکه چطور در یک زمان کوتاه روسری مان را با سلیقه سر کنیم، آموزش خاله بازی با سبک و سیاق خاص خودتان، دوخت و دوز لباس برای عروسک ها یا اینکه بازیهای کامپیوتری را در اختیار فرزندانتان قرار دهید که در زمینه سبک زندگی اسلامی ایرانی همخوان باشد.
حتی خرید عروسک ها و اسباب بازی هایی که در این زمینه وجود دارد نیز می تواند موثرباشد.
نبایدهای تربیتی درباره حجاب
هیچگاه با زور و اجبار سعی نکنید بچه ها را به سمت حجاب بکشانید، مثل اینکه به زور چادر سر دخترتان کنید تا قبل از سن تکلیف حجاب کامل اجباری ندارد.
تا آن زمان هم با روش های گفته شده بچه ها را به سمت حجاب سوق دهید تا خودشان علاقه به آن نشان دهند.
سعی کنید لباس های تیره تن بچه ها نکنید، حتی برای خرید مقنعه در سنین پایین یا لباس رنگ های شاد برایشان تهیه کنید تا خوششان بیاید.
و در نهایت اینکه درباره احساس فرزندتان درباره حجاب از او هر چند وقت یکبار سوال کنید تا درباره اش صحبت کند.
اگر چیزی ذهنش را درگیر کرده، برایش روشن کنید مثل اینکه چه حسی داری الان که چادر یا روسری سر می کنی؟ شما چقدر در این زمینه با فرزندانتان صحبت می کنید و درباره احساساتشان پرسش می کنید؟
از سنین چهار تا پنج سالگی دیگر لباس تنگ و کوتاه یا بدون آستین برای دخترتان تهیه نکنید و اگر هم علاقه نشان داد به او بگویید که فقط در محیط منزل می تواند این دست لباس ها را بپوشد نه در میهمانی و جمع، تا حیا در او نهادینه شود.
پیش از هفت سالگی هم موهایش را با کلاه یا روسری های کوتاه بپوشانید و بعد هم نوع حجابش را مورد تشویق قرار دهید.
مادر مناسب ترین الگو و راهنما برای کودک است
اگر میخواهید کودک شما از سنین پایین به حفظ حجاب اهتمام بورزد باید الگویی مناسب برای او تعریف کنید.
اولین الگوی هر دختری، مادر او سپس نزدیکان است پس مادر اولین الگو و فردی است که میتواند حجاب را برای کودک خود تعریف کند، کودک به راحتی از رفتارهای مادر الگو برداشته و حتی در بازی های کودکانه نیز همانند مادر خویش رفتار می کند.
بنابراین اگر مادری قصد آموزش حجاب به کودک خود را دارد باید در رفتارهای خود حجاب را به کودک آموزش و نشان دهد که رعایت حجاب تا چه اندازه برایش مهم و ضروری است تا کودک هم این رفتار مادر را الگوی خود قرار دهد.
تشویق کودکان
کودکان تشویق شدن و جایزه گرفتن را دوست دارند.
اگر دختر شما برای حفظ حجاب خود در مکان های مختلف تلاش کرد او را تشویق کنید و برایش هدیه هایی متناسب با حجاب بگیرید , همانند چادر های رنگی , روسری یا مقنعه های رنگی و... البته سعی کنید هدیه دادن به کودکتان مستمر باشد تا او هم برای حفظ حجاب خود بیشتر تلاش کند.
از حجاب دختر خود تعریف کنید زیرا صحبت کردن از موفقیت ها برای او بسیار لذت بخش خواهد بود و حتی اعتماد به نفس فرزند شما را هم بالاتر خواهد برد.
دوستان با حجاب
دوست یکی از عوامل تاثیر گذار در رفتار هر انسانی است.
پس سعی کنید با خانوادههای محجبه که دختری هم سن دختر شما دارند، رفت و آمد کنید؛ پیوند بین بچهها را محکم کنید تا بتوانند به یکدیگر در این امور کمک کنند و به هم الگو بدهند.
شرکت در مجالس مذهبی
به همراه کودک خود در مراسم های مذهبی شرکت کنید.
شرکت در مجالس شادی و عزاداری اهل بیت (ع) سبب تلطیف روحیه کودک می شود.
سعی کنید دختر خود را از سنین پایین به همراه دوستانش به مجالش مذهبی ببرید و حتی از او بخواهید تا نقاشی یا یادداشتی از آن مراسم برای شما بنویسد.