پخش زنده
امروز: -
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه این کمیسیون تخلف چند بانک در حبس کردن بخشی از وام متقاضیان را پیگیری میکند گفت: حبس ۲۰ درصد وام متقاضیان در حساب بانکی تخلف محض است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما محمدرضا پورابراهیمی روز پنجشنبه در همایش تأمین مالی از بازار سرمایه در محل اتاق بازرگانی کرمان افزود: حبس بخشی از وام مردم در بانکها موجب می شود سود بانکی بالاتر از نرخ مصوب شود.
وی با اشاره به بررسی های کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: ۱۲۰ میلیارد تومان مجموع منابع حبس شده برای وام های خرد از مردم است که موجب شده به همین میزان، نرخ موثر بانک ها افزایش پیدا کند.
نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: این پرونده در حال پیگیری است و به زودی از صحن علنی به دستگاه قضایی ارسال می شود.
فعال سازی ۸۰ درصد واحدهای تولیدی کرمان از بازار سرمایه
پورابراهیمی گفت: نیاز است با وجود ظرفیت اقتصادی استان کرمان از توانمندی های همه جانبه بازار سرمایه استفاده کنیم، کارهای خوبی در این حوزه انجام شده اما نیازمند توسعه است.
وی با اشاره به ضرورت استفاده از ابزار های جدید تامین مالی تصریح کرد: در این خصوص نیازمند توسعه فعالیت های بورس کالا، انرژی، فرابورس و بورس تهران در استان کرمان هستیم و در حوزه پذیرش شرکت ها نیز نیازمند فعال شدن فرابورس در کرمان هستیم و باید این اتفاق بصورت ویژه در کرمان رقم بخورد و تمامی این موارد ضرورتی است که اکنون در فضای اقتصادی استان ها می بینیم.
رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی یادآور شد: ۵۰ میلیون نفر در ایران مالک سهام عدالت و متاثر از بازار سرمایه هستند و بیشترین جمعیت این حوزه مربوط به ایران است.
وی ادامه داد: متاسفانه ارتباط بنگاه ها و شرکت های کوچک و متوسط با بازار سرمایه قطع شده و در این خصوص اگر به شهرک صنعتی خضرا کرمان برویم ۴۰ تا ۵۰ درصد واحدهای تولیدی یا تعطیل یا زیر ظرفیت فعالیت می کنند و ۸۰ درصد از این واحدها مشکل تامین منابع مالی دارند.
وی گفت: بیشتر واحدهای تولیدی استان کرمان می توانند در فرایند آشنایی با بازار سرمایه فعال شوند.
نباید با قیمت سهام کوچک بازی شود
نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی افزود: بازار سرمایه استان ها قبلا ذیل تهران فعالیت می کرده اما اکنون بورس کالا در استان ها تعطیل است لذا باید تکلیف شود که فرا بورس اولویت کشور باشد.
وی با بیان اینکه با همکاری مشترک فرابورس باید تقسیم کاری انجام شود و در این زمینه باید اطلاع رسانی و فرهنگ سازی کنیم گفت: در حوزه فرهنگ سازی به مردم اطلاع ندادیم و امروز مردم به علت نداشتن اطلاعات دچار مشکل شده اند.
پورابراهیمی تصریح کرد: انتظار ما از بازار سرمایه شفافیت اطلاعات است که بر بورس اثر دارد، امروز باید در فرهنگ سازی به مردم بگوییم نباید با قیمت سهام کوچک بازی شود و مردم می توانند تعیین کننده نرخ باشند، باید ادبیات جدید را در بازار سرمایه به مردم آموزش بدهیم.
کرمان را به رتبه نخست بازار سرمایه تبدیل می کنیم
وی اظهار داشت: ۴۰ درصد معادن حوزه صنعت کشور در استان کرمان قرار دارند و هر فعالیت معدنی نیازمند تجهیز منابع است که این کار توسط بازار سرمایه باید انجام شود.
رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در صورت فعال شدن این ظرفیت، در بازه زمانی کوتاه مدت قول می دهیم که کرمان را به رتبه نخست بازار سرمایه تبدیل کنیم.
وی گفت: نکته دیگر موضوعات مرتبط با شرایط کشور است که خود را در حوزه سرمایه نشان می دهد و بازار سرمایه به علت مشکلات سال های گذشته دچار شرایطی بوده و زمینه انتفاع مردم و بنگاهها به حداقل رسیده است.
پورابراهیمی افزود: تاثیرات ناشی از مولفه های اقتصادی از جمله نرخ ارز امروز در دارایی های شرکت های بورسی و شرکت هایی با فروش صادراتی، خود را نشان می دهد و این روند متناسب با مولفه اقتصادی است اما باید مراقبتی نیز از آن شکل گیرد.
وی با اشاره به نرخ واقعی در محاسبات بورس تصریح کرد: نباید فضایی ایجاد شود که شرکت های کوچک از این ظرفیت مطلوب بازار سرمایه استفاده نکنند.
وی ادامه داد: مردم یک بار چوب ناکارآمدی نظارت بازار را خوردند و به واسطه آن هنوز تلخی در کامشان است و نباید دوباره دچار تلخی شوند لذا باید اطلاع رسانی حتما انجام شود و هرجا لازم باشد نماد را ببندید و با این کار از منافع ملی صیانت کنید.
حمایت های کمیسیون اقتصادی مجلس از بازار سرمایه
رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: اتفاقات خوبی از جمله قانون موضوع بازار سرمایه در کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی رقم خورد که این قانون را سال قبل نهایی کردیم و امسال سامانه آن بارگذاری شده و امیدوارم هفته آینده متن قانونی کمیسیون اقتصادی در خصوص بازار سرمایه در دستور کار صحن علنی مجلس قرار گیرد تا بتوانیم بخشی از این بازار را با فعالان خصوصی، نهادها مالی و سایر دست اندرکاران جمع بندی کردیم در قانون جدید عملیاتی شود و بسیار ظرفیت سازی است.
وی گفت: قانون مالیات بر سوداگری این هفته در مجلس به اتمام رسید و شاید مهمترین کار ما در حمایت از بازار سرمایه بود و در چهار بازار از جمله مسکن، خودرو، ارز و طلا عملکرد خود را عملیاتی می کند و کار انجام می شود که این بازارها اکنون هدف سوداگران در اقتصاد شده است.
دکتر پورابراهیمی افزود: این کار در هماهنگی با دولت فعلی و در روزهای آغازین مجلس فعلی توانستیم این کار را به سرانجام انجام برسانیم مالیات بر سوداگری ۲ هدف دنبال می کند ابتدا حوزه بازارهای غیر مولد در اقتصاد را با ایجاد پایه جدید مالیاتی تحت تأثیر قرار دهد و آثار تورمی ناشی از عملیات سوداگری را به حداقل می رساند و در کنار این اقدام شاهد کاهش نرخ در این چهار بازار خواهیم بود.
وی اظهار داشت: در کنار آن هدایت منابع از بازارهای غیرمولد به سمت بازار مولد از جمله بازار سرمایه است و امیدوارم این قانون تا اواسط خرداد ماه ابلاغ شود و این قانون بزرگترین حمایت از بازار سرمایه در مقابل بازارهای غیرمولد است.