پخش زنده
امروز: -
مدیر رادیو ورزش گفت: جشنواره اصلی رادیو فعلا جشنواره مستند است، ما جشنواره های اقماری دیگری هم داریم مثل جشنواره ملی صدای ورزش که اولین دوره آن در رادیو ورزش سال گذشته برگزار شد .
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما: شبکه دو سیما در برنامه صبحانه ایرانی با آقای علی اصغر احمدی مدیر رادیو ورزش گفت و گویی انجام داده است که به این شرح می باشد.
سوال: الان در رادیو دارد جشنواره ای برگزار می شود تحت عنوان جشنواره پژواک که مستندهای رادیویی هستند . آقای احمدی در ابتدا در مورد رادیو ورزش بفرمائید که الان اوضاع و احوالش چطور است و برنامه های ویژه ای که در این ایام داشتید.
احمدی: رادیو ورزش به واسطه رسالتی که در حوزه اطلاع رسانی و گزارش مسابقات ورزشی دارد از قدیم مورد توجه مخاطبان بوده است. من برمی گردم به بیست سال پیش، تمام مسابقاتی که در آسیای میانه برگزار میشد پوشش تلویزیونی نداشت الان هم تقریبا همین جور است با یک خط تلفن میشود خیلی راحت شنونده و مخاطب را در جریان رویدادی که اتفاق میافتد قرار داد بسیاری از مسابقاتی که مربوط به بانوان است و ما برای پخش و دریافت تصاویر مشکل داریم، رادیو ورزش مزیتش در این حوزه این است که میتواند به راحتی آنها را پوشش دهد، المپیک، پاراالمپیک و مسابقات آسیایی که در پیش داریم و یک سری مسابقاتی که در تلویزیون فرصت نمیشود به آن پرداخت. ما غیر از برنامههای اطلاع رسانی و گزارشهای ورزشی، یک سری برنامهها مثل جهان ورزش را داریم که به صورت تخصصی الان بالای بیست و چند سال است که مثلا به کشتی، بسکتبال، والیبال، رشتههای ورزشهای آبی و همه رشتههایی که شما حساب کنید از ۵۳ فدراسیون که ما داریم حدود ۴۰ تای آنها فعالیتشان بیشتر از بقیه است، آن جا به صورت تخصصی، هفتگی به این رشتهها پرداخته میشود درحالی که مثلا شایددر تلویزیون به مناسبت پخش مسابقهای یا یک رویداد خاصی بشود به آن پرداخت، ولی به صورت منظم و ثابت این برنامهها در در رادیو ورزش تهیه و پخش میشود و همکاران ما زحمت میکشند و جامعه ورزش هم ورزشکاران و هم مخاطبین عام خیلی پیگیر هستند و ارتباط خوبی هم با ما دارند.
سوال: رادیو ورزش دو مزیت دارد این که هم رشتههای متنوع و متعددی را که پوشش میدهد کارشناسان بسیار خبرهای هم دارد از مجریانش که مجری کارشناس هستند تا خودش که تخصصی است و این رادیو را تبدیل به یک رادیوی شنیدنی میکند. اما حُسنی که دارد این است که شما وقتی فوتبال نگاه میکنید حداقل ۱۰-۱۵ تا ۴۰ ثانیه زودتر نتیجه را متوجه میشنوی و پنالتیها را زودتر میتوانی متوجه شوی وقتی رادیو ورزش را گوش میدهی که این امتیاز هم به نظر من چیز جذابی است.
احمدی: هم در حیطه گزارشگران و هم در حیطه گویندگی خیلی از دوستانی که الان در تلویزیون حضور دارند ریشه در رادیو دارند و خواستگاهشان رادیو بوده و الان هم در رادیو و هم در تلویزیون بسیار موفق هستند.
سوال: برویم سراغ جشنواره رادیویی پژواک. وقتی راجع به مستند صحبت میکنیم ناخواسته مستند تلویزیون است مستندهایی که معمولا تهیه و تولید میشود در حوزههای مختلف، راجع به افراد، طبیعت، حیات وحش و خیلی چیزها است، اما من شخصا به عنوان کسی که در رادیو بوده الان چند سالی است که با مستند رادیویی آشنا شدم از زبان شما راجع به مستند رادیویی بشنویم.
احمدی: مطلع هستید که مستند گونه ای است که نسبت به بقیه گونه ها زحمت بیشتری می خواهد، نیاز به تحقیق و نویسندگی قوی است . پیش تولید قوی می خواهد بنابراین رفتن به این سمت کمی هم هزینه بر است و هم وقت زیادی را میگیرد و هم نیاز به حمایت های مختلفی دارد . نه این که در رادیو قبلا این گونه به آن پرداخته نمی شد ، پرداخته می شد ولی معاونت صدا به این تشخیص رسید که برای این که احیای مجددی از این گونه داشته باشد و بیشتر بشود از این گونه استفاده کرد ، تدارک جشنواره مستند را دید و پارسال اولین جشنواره برگزار شد و تاثیراتش را هم گذاشت .
هدف احیای این گونه و ژانر است، بعد از این که جشنواره پارسال برگزار شد در امتداد همان جشنواره ۲۷ دوره کارگاه آموزشی برگزار شد برای این که عرض کردم نیاز به حمایتهای مختلف دارد از جمله آموزش و کل معاونتها به سمتی رفتند که از این گونه در سبد محتوایی شان استفاده کنند. الان قریب به اتفاق شبکههای رادیویی به صورت مستمر یک کمربندی در جدول پخششان به این گونه اختصاص دادند و انصافا هم مقبول مخاطبان و جامعه هدف بوده است بنابراین پرداختن به این گونه جزو وظایف آتی رادیو است و آن تعریفی که شما از مستند در طیفهای مختلف فرمودید دقیقا این جا هم همین اتفاق میافتد، چهره نگاری است، مستند محض است، مستند گزارشی است و گونههای ریز آن مثل فیچر، مینی فیچر همه این گونهها را در رادیو هم داریم و به فراخور آن ساختاری که برای جشنواره تدارک دیده شده به لحاظ موضوعی و به لحاظ ساختاری به همه این گونهها پرداخته شده است.
سوال : کسانی که می خواهند در جشنواره شرکت کنند چه کار باید بکنند ؟
احمدی: جشنواره که برای دوره دوم تمام شده، دوشنبه هجدهم ساعت ۲۰ اختتامیه آن برگزار میشود.
سوال: کسانی که می آیند در جشنواره و اختتامیه برنده می شوند چه اتفاقی برایشان می افتد به غیر از کلاس های آموزشی که برایشان برگزار می شود ؟
احمدی: یکی این است که آن استعدادها و توانمندی هایی که هر یک از عناصر رادیویی می توانند بروز دهند این جا اتفاق می افتد و کشف استعداد صورت می گیرد و این فرصت ایجاد می شود که دوستان بتوانند توانمندی هایشان را نشان دهند .
سوال: این را بگویم که من زمانی رادیو جوان بودم جشنواره ای آن زمان رادیو جوان برگزار کرد که خیلی از بچه هایی که الان در رادیو کار می کنند از آن جشنواره آمدند و این اتفاق می تواند الان هم بیفتد و خیلی از علاقمندان به رادیو بیایند .
احمدی: جشنواره اصلی رادیو فعلا جشنواره مستند است ولی ما جشنواره های اقماری دیگری هم داریم مثل جشنواره ملی صدای ورزش که اولین دوره آن در رادیو ورزش پارسال برگزار شد و امسال هم انشاالله چون سال پرترافیکی از لحاظ رویدادهای ورزشی داریم ، گذاشتیم بین مسابقات هانگژو و جام ملت های آسیا انشاالله برگزار شود آن جا هم یکی از اهداف اصلی ما کشف استعداد خارج از سازمان بوده است.
یک سری از بخش مردمی ما که از مخاطبان خواهند بود بعضا آن ها در حد تخصصی هم توانستند خودشان را نشان دهند ولی یک سری از دوستانی که ما جذب کردیم کسانی هستند که خیلی هم غریبه با فضای مثلا کار رسانه ای نیستند ، در فضای اینترنتی و شبکه های اینترنتی که مثلا مسابقات ورزشی پخش می کنند حضور داشتند و جذب شدند .
سوال : این جشنواره پژواک مخاطبانی دارد که معمولا بخش های مختلفی دارد که معمولا حرفه ای های رادیو در آن شرکت می کنند این را برای مخاطبان عزیز عرض می کنم و البته بخش مردمی هم دارد که آثاری رسیده و کاندیداها هم مثل این که اعلام شدند .
احمدی: لیست نهایی آن اعلام شده، عرض کردم که شش بخش ساختاری و یک بخش مستمر و بخش مردمی هم داریم که تمام نامزدهایش به صورت این که به بخش نهایی راه یافتند مشخص شدند و قرار است در بخش مردمی ۶۸ اثر توسط مردم انتخاب شود از شنبه گذشته این دوره شروع شده و تا به نظر هفته بعد ادامه خواهد داشت و در بخش ویژه هم بله برای هر قسمت ۴ نفر معرفی شدند.