اهمیت تعامل «سلامت» و «رسانه»
نقش رسانهها با اطلاع رسانی صحیح به مردم در ارتقای سطح سلامت و بهداشت جامعه نقشی بی بدیل و انکارناپذیر است از این رو اغراق نیست اگر ایجاد و شکل گیری جامعه سالم را در گرو وجود رسانه سالم بدانیم.
به گزارش
خبرگزاری صدا وسیما؛ رسانهها با کارکرد خود میتوانند به حوزه سلامت و دانشگاههای علوم پزشکی در پیشبرد اهداف خود که همانا حفظ و ارتقای سلامت و بهداشت جامعه است، کمک کنند و از رسانهها به عنوان چشمان بیدار جامعه انتظار میرود واقعیتها را همان گونه که هست روایت و بیان کنند و امانتداران خوبی باشند.
خبرنگارانی که در حوزه سلامت فعالیت میکنند باید به اطلاعات مربوط به این حوزه اشراف داشته باشند، زیرا ارایه اطلاعات نادرست به نگرانی شهروندان و تشویش اذهان منجر میشود، از این رو رسانهها به دلیل تأثیرگذاری بر جامعه، نقش مهمی در افزایش سواد سلامت مردم دارند.
سلامت در تعریف کلی سازمان جهانی بهداشت، به رفاه کامل جسمی، روانی و اجتماعی گفته میشود. توجه به بهداشت روانی در بسیاری از جوامع امروز جزو مسائل اصلی اجتماعی قرار گرفته است.
تبلیغات مثبت، آشنایی عمومی افراد از طریق برنامههای رادیویی و تلویزیونی و نشریات، آمادگی بیشتری برای پذیرش چنین مسائلی را به وجود آورده است به طوریکه بسیاری از افراد داوطلبانه اقدام به دریافت کمک به منظور رفع عوارض عصبی خود میکنند.
رسانهها از نظر کارکرد آموزشی سهم بسزایی در ترفیع سواد اطلاعاتی دارند. اگرچه بررسی عملکرد رسانه بر سلامت روانی جامعه نیازمند واکاوی پیامدهای آن بر اعمال و رفتار اجتماعی قشرهای مختلف یک جامعه است.
جمهوری اسلامی ایران از توان تخصصی حوزه بهداشت و درمان و از استعدادهای کم نظیر رسانهای بهرهمند است و در سالهای گذشته قرار گرفتن این دو توانمندی در کنار هم منشاء اثر و تسهیل کننده شرایط برای توسعه کشور بوده است.