پخش زنده
امروز: -
حجتالاسلام والمسلمین کاوس روحی گفت: نمایشگاه کتاب یکی از مهمترین مولفههای ارتقای فرهنگ و دانش است، اما سنجش میزان کیفیت تاثیرگذاری آن، منوط به پژوهشهای معتبر است.
حجتالاسلام والمسلمین کاوس روحی برندق، پژوهشگر و عضو هیئت علمی دانشگاه شهید مدرس در گفتوگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، ضمن تاکید بر اهمیت این نمایشگاه بیان کرد: جایگاه نمایشگاه کتاب تهران در فرهنگ و تاثیرگذاری آن بر دانش و ایجاد زمینهای برای تعامل هرچه بیشتر نویسندگان، پژوهشگران، ناشران و مخاطبان بر کسی پوشیده نیست. این رویداد فرهنگی را میتوان یکی از مهمترین مولفههای ارتقای فرهنگ و دانش ایران و ایرانی ارزیابی کرد.
وی با تاکید بر استفاده از ظرفیتهای قومی و زبانی موجود در کشور در نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران افزود: اتفاقات بسیار خوبی در این زمینه رخ داده، اما اندازه و میزان این موفقیت نیازمند پژوهش بیطرفانه و علمی است. بسیاری از افرادی که در دیگر استانها زندگی میکنند، باید علاوهبر هزینههای بالای کتاب، هزینه رفتوآمد زیادی را بپردازند. لذا نمایش و فروش مجازی باید به حداکثر برسد، چراکه بسیاری از افراد امکان حضور در نمایشگاه کتاب را ندارند.
عضو هیئت علمی دانشگاه شهید مدرس درباره تأثیر و همزمانی نمایشگاه مجازی و حضوری گفت: برای یک محقق دیدن کتاب تاثیرگذار است. بر این اساس پیشنهاد من این است که نمایشگاه کتاب در کنار غرفههایی که به ناشران میدهد، بخشهایی جداگانه داشته باشد و در آن کتابها را براساس علوم طبقهبندی کند و امکان دسترسی آسانتر بیشتر و بهتری به افراد حاضر در نمایشگاه بدهد. به نظرم این ایده خوبی است و به این صورت است که این غرفه به غرفه مرجعشناسی تبدیل میشود و میتواند یک کار ابتکاری و جدید باشد که هم نظم خوبی به نمایشگاه میدهد و هم خدمتی به دانش و علم است.
وی افزود: بخش مجازی نمایشگاه کتاب باید مورد توجه بیشتر قرار گیرد و خیلی هم دقیقتر و با گستره بیشتر از فضای واقعی و فروش حضوری، روی آن تمرکز کنیم. بارگذاری اطلاعات کتابها باعث میشود تا ناشر با وقت و کار کمتری بتواند فروش بیشتری داشته باشد. در کل بهنظر من فضای فیزیکی و مجازی هر دو باید در این نمایشگاه وجود داشته باشند. بحث آشنایی با کتاب و آثار مختلف در فروش حضوری امکانپذیر است.
حجتالاسلام والمسلمین کاوس روحی برندق درباره حضور خانوادهها در نمایشگاه کتاب و راهکارهای ترغیب آنها برای استقبال از این رویداد فرهنگی افزود: درصورتیکه بستر مناسبی فراهم شود تا خانوادهها و بچهها از فضای نمایشگاه کتاب خسته نشوند و همه بتوانند به اهدافشان از حضور در نمایشگاه کتاب برسند و کتابهای مورد علاقهشان را تهیه کنند، میتوان انتظار داشت که خانوادهها بیشتر در فضای نمایشگاه حضور داشته باشند. اضافه شدن جذابیتهایی در زمینه کتاب کودک و نوجوان به نمایشگاه لازم است تا فضا برای کودکان خستهکننده نشود.
سی و چهارمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران با شعار «آینده خواندنی است» ۲۰ تا ۳۰ اردیبهشتماه ۱۴۰۲ در مصلی امام خمینی(ره) و همزمان بهصورت مجازی در ketab.ir برگزار خواهد شد.