پخش زنده
امروز: -
کووید طولانی مدت موجب تغییر در فعالیت مغز می شود.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما مرکز مهاباد؛ بر اساس تحقیقات دانشمندان اسکنهای مغزی بیماران مبتلا به کووید طولانی، فعالیت غیرعادی را در مناطق مرتبط با حافظه نشان میدهد.
نتایج اسکن مغزی نگرانیهای این بیماران را تأیید میکند، زیرا احساس میکنند دچار خستگی، مشکل در تمرکز و مشکلات حافظه هستند، حتی اگر نمرات آنها در تستهای فکری این مسئله را نشان ندهد.
دکتر لیندا چانگ، متخصص مغز و اعصاب از دانشگاه مریلند و سرپرست تیم تحقیق گفت: ما توانستیم نشان دهیم که حتی اگر آنها قادر به انجام کارها باشند، مغز به گونهای عمل میکند که نشان میدهد درحال تعدیل اوضاع است.
در واقع مغز از قسمتهای مختلف برای انجام یک کار استفاده میکند و این بدان معناست که شبکه طبیعی مغز به خوبی فعالیت نمیکند.
چانگ و تیم تحقیقاتی او این موضوع را روی ۲۹ نفر که حدود هفت ماه قبل به کووید آلوده شده بودند، مورد مطالعه قرار دادند که ۹ نفر از آنها به دلیل بیماری شأن در بیمارستان بستری شدند که هر بیمار حداقل یک علامت عصب روانپزشکی مداوم داشت.
گروه مورد مطالعه با یک گروه کنترل متشکل از ۲۱ نفر که هیچ سابقه شناخته شده عفونت کووید نداشتند، مقایسه شدند.
علاوه بر اسکن MRI، هر یک از شرکت کنندگان آزمایشاتی را برای ارزیابی مهارتهای تفکر و حافظه، سلامت عاطفی، حرکت، درد، خستگی، افسردگی و اضطراب انجام دادند.
چانگ گفت: ما متوجه شدیم مغز برای انجام کارش به مراتب بیشتر تلاش میکند.
وی افزود: بیماران در این مطالعه همچنین استقامت حرکتی کمتری داشتند، آنها کُندتر قدم میزدند، مهارت آنها تحت تأثیر قرار گرفته بود. آنها همچنین عصبانیت، غم و استرس بیشتری را گزارش کردند، در حالیکه احساس میکنند هدف کمتری دارند.
وی خاطرنشان کرد: این بیماران هم از توانبخشی جسمی و هم از درمان روانپزشکی بهره خواهند برد.
چانگ گفت: هیچ کس نمیداند چه مدت این علائم دوام خواهد داشت و مغز آنها چه زمانی ممکن است به عملکرد طبیعی برگردد.