پخش زنده
امروز: -
براساس نظرسنجی مرکز ملی پژوهش اجتماعی در انگلیس، محبوبیت خاندان سلطنتی در این کشور به پایینترین میزان در دهههای اخیر رسیده است.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ براساس نظرسنجی مرکز ملی پژوهش اجتماعی (National Centre for Social Research) در انگلیس، محبوبیت خاندان سلطنتی در این کشور به پایینترین میزان در دهههای اخیر رسیده است و ۴۵ درصد مردم برچیده شدن نظام سلطنتی را در این کشور خواستار شده اند.
یکی از علتهای خشم و نفرت مردم از خاندان سلطنتی انگلیس، بر ملا شدن اسناد بیشتری از نقش برجسته این خاندان در خرید و فروش افرادی است که از افریقا ربوده شدند و به عنوان برده در اروپا و امریکا فروخته شدند.
امپراتوری بریتانیا یا انگلستان، شبکه جهانی برده داری را در سرزمینهای اشغالی خود در آمریکا، آفریقا، استرالیا و زلاندنو گستراند و میلیونها برده را خرید و فروخت و از این تجارت، بر ثروت خود افزود. "
خانم بروک نیومن، مورخ در این باره میگوید:" رابطه خاندان سلطنتی با تجارت برده در دوران ملکه الیزابت اول آغاز شد و شخص ملکه و اعضای خانواده اش، به سرعت به برده داران بزرگ مبدل شدند که سود فراوانی برایشان داشت. چارلز دوم، شاه وقت انگلیس در سال ۱۹۶۳، فرمان سلطنتی در حمایت از خرید و فروش برده صادر کرد و شخصا شرکتی برای تجارت برده در آفریقا راه انداخت. "
مارلون کامکا، هنرمند و فعال حقوق بشر و مدافع حقوق سیاهان نیز با انتقاد شدید از گذشته سیاه خاندان سلطنتی میگوید:" البته که خاندان سلطنتی از برده داری، پولهای هنگفت به جیب زدند و بریتانیا را با نیروی کار بردگان ساختند. بسیاری از زیرساختهای فعلی بریتانیا، از راه آهن و جادهها گرفته تا مراکز مهم از قبیل بانکهای بزرگ اچ اس بی سی و بارکلیز، با تجارت برده برپا شده اند. "
بر اساس اسناد منتشر شده هنگامیکه پس از سالها مبارزه و فشار افکار عمومی و نهادهای جهانی نظام سلطنتی انگلیس برده داری را در این کشور ممنوع کرد به برده داران برای توقف فعالیت شان از پول مالیات دهندگان انگلیسی > پرداخت میشد. قانونی که تا سال ۲۰۱۵ هم برقرار بود، اما خاندان سلطنتی هیچ گاه از بردگان پوزش نخواستند موضوعی که بارها سیاه پوستان و مخالفان نظام برده داری را در انگلیس به خیابانها کشاند.
یک شهروند انگلیسی در این باره میگوید: مردم معترض میگویند دیگر نژاد پرستی بس است. چه سفید پوست و چه رنگین پوست میخواهند به نژاد پرستی ساختاری در این کشور که ادامه رفتار برده داران است پایان داده شود.
علاوه بر نقش خاندان سلطنتی انگلیس در اقداماتی همچون استعمار، برده داری و نژادپرستی، انتشار اخبار فسادهای مالی و جنسی اعضای این خاندان نیز در از بین رفتن محبوبیت این خاندان موثر بوده است. "
در نظرسنجی اخیر در انگلیس، به مناسبت چهلمین سالگرد بررسی "نگرشهای اجتماعی بریتانیایی" (British Social Attitudes) با ۶ هزار و ۶۳۸ فرد مصاحبه شد که براساس آن، میزان "خیلی مهم" بودن سلطنت که در سال ۲۰۲۲ میلادی، ۳۸ درصد بود اکنون به ۲۹ درصد کاهش یافته است که از افزایش چشمگیر مخالفان نظام سلطنتی انگلیس حکایت دارد.
با صداها:
۱ – بروک نیومن - مورخ
۲ – مارلون کامکا - هنرمند و فعال حقوق رنگین پوستان
۳ – شهروند انگلیسی
-------------