پخش زنده
امروز: -
مدیر عامل سازمان رفاه خدمات و مشارکتهای اجتماعی شهرداری: مجموعهی به هم پیوسته شامل فرمانداری، شهرداری، پلیس، دستگاه قضا، کمیته امداد، دست اندرکار ساماندهی متکدیان هستند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، آقای احمدی صدر مدیر عامل سازمان رفاه خدمات و مشارکتهای اجتماعی شهرداری در برنامه سعادت آباد رادیو تهران درباره وضعیت ساماندهی متکدیان در سطح شهر تهران به سوالات مجری پاسخ داد.
سوال: آیا واقعا این وضعیت عجیب و غریب متکدیان در شهر تهران قابل ساماندهی هست؟
احمدی صدر: پوشیده نیست از دوستان و مسئولین که این ساماندهی متکدیان در تهران مولفههایی دارد که تا این مولفهها حل نشود و تا دستگاهها و نهادها برخورد لازم را انجام ندهند این وضع جمع نخواهد شد در تهران.
وقتی که شبکههای تکدی و متکدیان که به صورت سازماندهی شده یا غیرسازماندهی شده چهارراهها را دارند در اختیار قرار میدهند و رهن میدهند و اجاره میدهند و اینها را از شهرستانها به سمت تهران با سازماندهی کامل وارد میکنند و هر چهارراهی را به یک قیمتی به شبکه متکدیان واگذار میکنند اگر ما هر روز طرح ساماندهی متکدیان داشته باشیم و اینها را جمع کنیم و تمام دستگاهها و نهادهایی که زحمت کشیدند آمدند و در طرح جمع آوری شرکت کردند، اما ورود به تهران و ورود به چهارراهها و عدم برخورد مناسب با سرشبکههای متکدیان صورت نگیرد ما روز به روز شاهد افزایش متکدیان هستیم. یک اقتصاد کف خیابانی وجود دارد.
سوال: که کم هم نیست درآمد مالی اش
احمدی صدر: بله اقتصاد کف خیابان درآمدهای میلیونی سر چهارراهها تشویق کننده حضور متکدیان از سراسر کشور به تهران هست.
سوال: این سازمانهایی که گفتید اگر کاری را انجام ندهند در این حوزه نمیتوانیم که موفقیتی را شاهد باشیم چه سازمانهایی هستند؟
احمدی صدر: الان چرا با سر شبکههای سازماندهی شده تکدی که از آن طرف قانون جرم است اصلا تکدی و تکدی گری جرم است چرا با اینها برخورد لازم نمیشود؟ چرا برخوردی که میشود بازدارنده نیست؟ چرا اینها را زندانی نمیکنند و اینها را جریمههای بسیار بسیار سنگین برایشان لحاظ نمیکنند؟
سوال: مگر پیدا کردن این سرشبکهها سخت است؟
احمدی صدر: نه اصلا سخت نیست مثل آب خوردن است شما وقتی که صبح فقط کافی است که سر یکی از چهارراههها ساعت ۵-۶ صبح فقط دوربین سر چهارراهها را روشن کنند یا حضور داشته باشند، متوجه میشوند که یک خودرویی میآید و تعدادی کودک را پیاده میکند فقط کافی است ... اصلا پوشیده نیست این سرشبکهها مخفی نیست و کاملا دارند رسما کار میکنند، اما چرا با خودرویی که میآید متکدیان را پیاده میکند آن خودرو را توقیف نمیکنند؟ چرا با کسی که این کودکان را ساماندهی میکند و از شهرستانها انتقال به تهران میدهد این را زندان بلند مدت برایش پیش بینی نمیکنند؟
سوال: مجموعه مدیریت شهرداری با پلیس درباره این موضوع نشست و جلسه داشته است؟ به چه نتیجهای رسیدید؟
احمدی صدر: بله خلاصه میشود به جمع آوری.
سوال: یعنی توپ دوباره میافتد در زمین شهرداری
احمدی صدر: ما هر روز به شما قول میدهیم که جمع آوری کنیم، اما جمع آوری کردیم به کجا ببریم؟ این آیا بر میگردد به شهرستان خودش؟ آیا اتباع بیگانه به کشورش برمی گردد؟
سوال: اصلا مگر شما جایی دارید که اینها را نگه دارید؟
احمدی صدر: نه ما چند هزار نفر را باید جمع کنیم وقتی یک درآمد آنچنانی سر چهارراهها وجود دارد و این شبکه استثمارگر دارد منفعت خودش را به دست میآورد آیا به نظر شما این درآمدهای سالانه و ماهانه میلیاردی آیا اقتضا نمیکند که حضور دائمی داشته باشند؟
سوال: یعنی ماجرا عجیب و غریب است وقتی ما میرویم سراغ متکدیان میبینیم که با چند تا سرخانه طرفیم که هیچی به هیچی، میرویم سراغ بحث زباله گردها باز دوباره آنجا با چند تا مافیای عجیب و غریب زباله طرفیم که اصلا میآیند مدیران را تهدید میکنند که اگر کاری به کارمان داشته باشید ... یک روز من با کسی صحبت میکردم میگفت آنقدر اینها پول در میآورند، که حاضرند جان خودشان را بدهند، ولی آن پول را بتوانند به دست بیاورند و عجیب است من میخواهم باز سوالم را تکرار کنم تا یک مقداری دقیقتر به من بفرمایید الان حرف پلیس چیست؟ فقط میگوید شما جمع آوری کنید؟ چرا؟ مشکل دارند؟ یا از نظر قانونی ما ضعف داریم؟ بالاخره اگر از این حوزه ضعف داریم شما میتوانید به استانداری یک درخواستی بدهید استانداری به دولت این درخواست را بیاورد دولت ببرد مجلس و تبدیل به قانون کند.
احمدی صدر: بله ببینید اصلا این که در بازدارندگی در قانون ضعف وجود دارد و قوانین ما برای برخورد با متکدیان بازدارنده نیست، این که پوشیده نیست بر کسی و این که پلیس زحمت میکشد دوستان دیگر زحمت میکشند همه درست است، اما برآیند و خروجی کار این است که متکدیان از سر چهارراهها جمع نمیشوند، این خیلی مسئله مهمی است؛ ما پیشنهادمان این است. شهرداری که نوکر مردم است و حتما حتما طرح جمع آوری را با قوت و قدرت به کمک دستگاه ادامه میدهیم، اما جمع آوری کردن متکدیان در تهران نتیجه نخواهد داد الا بر این که با این سرشبکهها برخورد جدی و بازدارنده بشود و از ورود این متکدیان به صورت سازماندهی شده سر چهارراهها جدا جلوگیری شود و برخورد لازم صورت بگیرد که جمع آوری ما هم اثر داشته باشد و مردم بتوانند این اثر را در شهر ببینند.
سوال: خیلی هم عجیب شدند، میدانم که شما هم دارید تلاش میکنید، اما اینقدر پیام هم داریم جالب است یعنی اینقدر ما نتوانستیم با این متکدیان برخورد درست بکنیم، اصلا رفتارهایشان هم از موضع بالا با ما شده، یعنی اگر بیایند سراغمان دم ماشین به آنها پول ندهیم، یک مشتی هم به ماشین مان میزنند که مثلا چرا این طور میکنید این نشان دهنده این است که ما فرصت را به اینها دادیم، ولی مثلا من میگویم در شهری مثل مشهد من دیدم که خیلی راحت الان دیگر متکدی وجود ندارد اگر هم دارد یک ساماندهی شده شهرداری لباس تن شان کرده میشناسند و مشغول فروش یک محصولی هستند مثل گل، یک اتفاقات این طوری نمیتواند در تهران بیفتد؟
احمدی صدر: عرض کنم که یک مجموعهی به هم پیوسته شامل فرمانداری، شهرداری، پلیس، دستگاه قضا، کمیته امداد، اینها دست اندرکار هستند که بحث متکدیان سامان پیدا کند.
بعضیها فکر میکنند که این متکدیان را ما اگر جمع کردیم و به ایشان یک محل اسکانی دادیم این مشکل حل میشود، این متکدیان درآمدهای بالایی که دارند هرگز نمیآیند محلهایی که ما برای اینها در نظر گرفتیم اقامت بکنند و دست از این کارشان بردارند، زندان هم که بروند، چون مجرم محسوب میشوند و اگر دستگاه قضا حکم بدهد و اینها زندان بروند، باز هم اینها آنقدر در زندان نخواهند ماند و سریع خارج میشوند و دوباره بر میگردند به جامعه.
اتباع بیگانه که اصلا هیچ اهرمی برای کنترل اتباع بیگانه در کشور وجود ندارد یعنی اینها همین طوری هر جا که بخواهند دارند در شهر تهران جولان میدهند، اینها مسائلی است که نمیگذارد بحث متکدیان به درستی ساماندهی بشود.