اجرای طرح جامع پایانه مرزی دوغارون تایباد
طرح جامع پایانه مرزی دوغارون نقش زیادی در روابط اقتصادی بین ۲ کشور ایران و افغانستان دارد.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی ،فرماندار تایباد در حاشیه بازدید از روند اجرای طرح جامع پایانه مرزی دوغارون افزود: طرح جامع پایانه مرزی دوغارون یکی از مهمترین پروژه های بزرگ کشور است که سرعت در مراحل ساخت آن باید با تلاش و هم افزایی همه دستگاههای متولی انجام گیرد.
مهدی دونده ادامه داد: این طرح ملی که افزون بر ۲ هزار و ۸۰ میلیارد ریال اعتبار دارد نقش بسزایی در ساماندهی فعالیتهای اقتصادی گمرک مرزی دوغارون دارد که سرعت در مراحل اجرای آن ضروری است.
وی اظهار کرد: ساماندهی پایانه مرزی دوغارون تایباد، در مجموع با تاسیسات مختلف در پهنهای به مساحت ۳۰ هکتار اجرا میشود.
فرماندار تایباد خاطرنشان کرد: باتوجه به رفت و آمد روزانه بیش از ۷۰۰ دستگاه کامیون حامل انواع بارهای صادراتی و ترانزیتی در پایانه مرزی دوغارون طرح جامع پایانه مرزی دوغارون نقش زیادی در تسهیل انجام حوزه فعالیت اقتصادی در این مرز زمینی دوغارون دارد.
دونده به تردد روزانه بیش از سه هزار و ۵۰۰ نفر مسافر، راننده، سرمایه گذار و فعالان بخشهای خصوصی در مرز دوغارون اشاره کرد و ادامه داد: در قالب طرح ساماندهی پایانه مرزی دوغارون، بسیاری از تاسیسات موجود تغییر کاربری پیدا میکنند و از طرفی یک سالن مسافری با بیش از دو هزار مترمربع زیربنا و یک سالن تجاری نیز ساخته میشود.
وی گفت: سرعت در اجرای این طرح از سوی دستگاههای متولی به ویژه ادارات مستقر در مرز دوغارون ضروری است.
براساس اعلام وزارت راه و شهرسازی، طرح جامع پایانه مرزی دوغارون به عنوان مهمترین گذرگاه مرزی ایران با افغانستان، اسفند ماه سال ۱۴۰۰ در شورای ساماندهی مبادی ورودی و خروجی مجاز زمینی کشور به تصویب رسید.
پیش از شیوع کرونا، سالانه دو میلیارد دلار صادرات، سه میلیارد دلار ترانزیت خروجی و ۲۰ میلیون دلار واردات از طریق مرز دوغارون بین ایران و افغانستان انجام میشد.
پایانه مرزی دوغارون در ۱۸ کیلومتری شهر تایباد و همجوار با کشور افغانستان، یکی از پنج گذرگاه مرزی زمینی برتر کشور است.