پخش زنده
امروز: -
مدیر سلامت خانواده، جمعیت و مدارس مرکز بهداشت خوزستان: داشتن فرزند سبب پیوند مادر و پدر و بی فرزندی و کم فرزندی باعث تزلزل خانواده میشود.
به گزارش خبرگزاری استان خوزستان، دکتر مژگان قاسمی گفت: ازدواج یا انتخاب همسر، پیمان مقدسی برای تشکیل زندگی مشترک میان زن و مرد است که طبق قوانین الهی و به هدف رسیدن به آرامش و آسایش از زندگی و آموختن گذشت و فداکاری و همچنین بقای نسل صورت میگیرد.
وی افزود: در مورد فواید اجتماعى ازدواج میتوان به کاهش فسادهاى اخلاقى و جنسى، تضمین سلامت روانى افراد، ایجاد محیطى امن و آرام براى یکایک اشخاص اشاره کرد.
دکتر قاسمی با بیان اینکه در آموزههای دینی یکی از حکمتهای مهم تشکیل خانواده و آفرینش انسان در قالب زن و مرد، تولید نسل و بقای آن است، ادامه داد: یکی از وظایف و تکالیف هر زوجی در طول زندگی مشترک، این است که نسلی خوب را به وجود بیاورند و تربیت کنند که لازمه و مقدمه آن فرزندآوری است.
مدیر سلامت خانواده، جمعیت و مدارس مرکز بهداشت خوزستان به آثار سودمند فرزندآوری و فرزندپروری اشاره و اضافه کرد: همزمان با تولد فرزند، زن و شوهری که صاحب فرزند شده اند، پدر و مادر خطاب میشوند و زندگی خود را معنادارتر از گذشته مییابند، بعدها نیز شنیدن لفظ «مامان» و «بابا» از کودک برای آنها لذت بخش خواهد بود و فرزند، به ویژه فرزند خردسال، پیوند دهنده مادر و پدر است و از این رو بی فرزندی و کم فرزندی باعث تزلزل خانواده میشود.
وی با بیان ایکنه وجود فرزندان در خانواده بر ساحتهای مختلف زندگی اثر میگذارد، گفت: از جمله مشکلات و ناهمواری ها، سلامت جسمی و شادکامی والدین، استحکام بنیان خانواده، ارتقای شخصیت انسانی و درجههای معنوی پدر و مادر است.
دکتر قاسمی میگوید: یکی از مشکلات اساسی در عصر حاضر، بی رغبتی به فرزندآوری و فرزندپروری است و اگر این فرایند ادامه یابد، در سالهای نه چندان دور با جمعیتی پیر و فرسوده روبرو میشویم؛ در نتیجه بنیانهای اقتصادی، تولیدی، اجتماعی و سیاسی با آسیبهای جدی مواجه است.
وی با بیان اینکه در شریعت اسلام، آیات قرآن و روایتهای متعددی وجود دارد که از آنها ارزشمندبودن فرزندآوری را یادآور میشود، افزود: باروری در همه ادیان وجود دارد و رعایت دستورهای معنوی اسلام برای حفظ حریم خانواده میتواند به ازدواج زودهنگام و در نتیجه به باروری بیشتر منجر شود.
دکتر قاسمی ادامه داد: با نگاهی گذرا به آیات و روایاتی که درباره فرزند بیان شده است، میتوان به نگرش اسلام به فرزند و اهمیت آن آگاه شد و اینگونه مطرح کرد که اسلام نگرشی مثبت به فرزندآوری داشته و با ادبیات گوناگون، مسلمانان را به فرزندآوری تشویق کرده است.