پخش زنده
امروز: -
شورای مرغداری انگلیس نیز هشدار داده است که صنعت مرغ انگلیس به نقطه ورشکستگی رسیده است.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما، روزنامه گاردین چاپ انگلیس در گزارشی اشاره به ورشکستگی صنعت مرغداری انگلیس نوشت: آنفلوآنزای پرندگان، هزینههای بالاتر و افزایش گزینههای بدون گوشت، تولیدکنندگان دام و طیور را مجبور میکند میزان تولید گلهها را کاهش دهند یا به طور کامل دست از کار بکشند.
خانواده «جیمز موترشد» (James Mottershead) دو دهه است که در تجارت مرغ مشغول بوده اند، اما هیچ چیز با وضعیت فعلی قابل مقایسه نیست. از نظر وی وضعیت فعلی بطور خلاصه «کاملاً وحشتناک» است.
این کسب و کار که در شراپشر (Shropshire) یکی از شهرستانهای انگلیس که در ناحیه میدلند غربی قرار دارد) مستقر است و در شش سوله بزرگ که سالانه ۱.۳ میلیون جوجه تولید میکند، فعالیت میکند، تحت فشار شدیدی قرار گرفته است.
هزینههای فزاینده خوراک، برق و بسته بندی بیشتر از قیمتی است که بسیاری از کشاورزان برای طیور خود دریافت میکنند. خطر آنفلوآنزای مرغی همیشه وجود دارد. واردات ارزانتر و افزایش جایگزینهای بدون گوشت موج دیگری از فشار را اضافه کرده است.
جوجه با قیمت نسبتاً مقرون به صرفه اش، محبوبترین گوشت در انگلیس است و میزان مصرف آن بسیار بیشتر از گوشت گاو، بره یا خوک است.
اما این چالشها بسیاری از تولیدکنندگان داخلی را مجبور میکند تا میزان تولید گلههای خود را کاهش دهند و این در حالی است که برخی دیگر به این فکر میکنند که آیا اصلاً به کار خود ادامه بدهند یا ندهند.
موتورشد که به عنوان رئیس هیئت مدیره طیور اتحادیه ملی کشاورزان، نماینده بسیاری از پرورش دهندگان مرغ و بوقلمون در انگلیس و ولز است، گفت: «بسیاری از تولیدکنندگان در موقعیت واقعاً وحشتناکی قرار دارند و ضرر میکنند.
وی افزود: در حال رسیدن به مرحلهای هستیم که این تولیدکنندگان چارهای جز بستن در دامداری و توقف تولید جوجهها نخواهند داشت مگر اینکه چیزهایی مانند برق و انرژی به موقعیت بهتری بازگردند و اینکه قراردادها با هزینههای انرژی بالا بسته نشود چراکه وقتی که مقید به قرارداد میشوید، باید به آن احترام بگذارید.
وی و تولیدکنندگان همکارش برای پرندگان خود دستمزد بیشتری نسبت به قبل دریافت میکنند، اما او میگوید که قیمت «وزن زنده» به هزینه خوراک مرتبط است و شامل قبضهای انرژی بالاتر نمیشود.
هزینه آن از حدود ۹۵ پنس در هر کیلوگرم قبل از تهاجم روسیه به اوکراین در فوریه ۲۰۲۲ اکنون به حدود ۱.۰۵ پوند به ازای هر کیلوگرم رسیده و ۱۱ درصد افزایش یافته است.
این در شرایطی است که قیمت خوراک مرغ- که تقریباً سه چهارم هزینههای تولید طیور را تشکیل میدهد - در دو سال گذشته بین ۲۰ تا ۳۰ درصد افزایش یافته و هزینه انرژی به ازای هر کیلووات نیز پنج برابر شده است.
در حالی که برخی از محدودیتهای دولتی آنفلوآنزای پرندگان اخیرا برداشته شده است و طیور و سایر پرندگان وارد بازار شده اند، اما بسیاری از فشارهای دیگر کاهش نیافته است.
قیمت خوراک دام، همراه با قبوض انرژی، پس از تهاجم روسیه افزایش یافت و نشانهای از کاهش این هزینهها وجود ندارد.
تولیدکنندگان مرغ گزینههای کمی برای کاهش هزینههای انرژی خود دارند: سولههای طیور باید روشن و گرم باشند و همچنین با استفاده از فنهای بزرگ، هوای آن تهویه شود تا پرندگان خنک نگه داشته شوند و از اکسیژن کافی برخوردار باشند.
شورای مرغداری انگلیس نیز هشدار داده است که صنعت مرغ انگلیس به نقطه ورشکستگی رسیده است.
«ریچارد گریفیتس» مدیر اجرایی این صنعت میگوید: «اقدام برای مقرون به صرفه نگه داشتن غذا در شرایط استثنایی بازار که هزینه تولید آن از طریق بازار تامین نمیشود، تجارت گوشت مرغ را غیرقابل دوام میکند».
بر اساس گزارش اتحادیه ملی کشاورزان، انگلیس در حال حاضر حدود دو سوم از نظر طیور خودکفاست. انگلیس واردکننده خالص گوشت مرغ سفید، به ویژه فیله سینه مورد علاقه خریداران است و به دنبال بازارهای خارج از کشور برای صادرات گوشت تیره - از جمله ران و احشا بوده است.
با این حال، انتظار نمیرود که تقاضای رستوران داران انگلیسی برای مرغ به این زودی کاهش یابد و صنعت نگران است که واردات ارزانتر بتواند شکافهای قفسههای سوپرمارکتها را پر کند.
ارقام تجاری نشان دهنده افزایش اندک، اما قابل توجهی در میزان طیور اروپایی وارد شده به انگلیس در سال گذشته است.
طبق آمار کمیسیون اروپا، اتحادیه اروپا در سال ۲۰۲۲ میلادی ۷۴۲ هزار تن گوشت مرغ به انگلیس صادر کرد که ۲.۳ درصد نسبت به سال قبل افزایش داشت و انگلیس را به مقصد اصلی صادرات این اتحادیه تبدیل کرد. در همین حال، صادرات طیور از انگلیس به اتحادیه اروپا در سال گذشته تقریباً ۲۵ درصد کاهش یافت و از ۲۷۵ هزار تن در سال ۲۰۲۱ به کمی بیش از ۲۰۸ هزار تن رسید.