پخش زنده
امروز: -
ناوسِدا گفت دادن اجازه به اوکراین برای پیوستن به این بلوک نظامی تحت رهبری آمریکا در حال حاضر بسیار دشوار خواهد بود.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما، به نقل از وبگاه آر تی، گیتاناس ناوسِدا، رئیس جمهور لیتوانی، تأکید کرد که آرزوهای اوکراین برای پیوستن به ناتو در حالی که این کشور درگیر جنگ نظامی با روسیه است، قابل تحقق نیست.
با این حال، وی خاطرنشان کرد که برای الحاق نهایی کییف باید تا اواسط تابستان «نقشه راه مشخصی» تهیه شود.
ناوسِدا در مصاحبهای با روزنامه ایتالیایی لاریپوبلیکا که روز شنبه منتشر شد، گفته که دادن اجازه به اوکراین برای پیوستن به این بلوک نظامی تحت رهبری آمریکا در حال حاضر «بسیار دشوار خواهد بود.»
او افزود که رهبران کیف نیز به خوبی از این واقعیت آگاهی دارند.
ناوسدا ادامه داد که در عوض، این ائتلاف باید «مراحل و ضوابط چگونگی این کار پس از پایان» جنگ را تعریف کند. وی ابراز امیدواری کرد که این امر در اجلاس سران ناتو در ویلنیوس در ۱۱ و ۱۲ جولای ۲۰۲۳ صورت بپذیرد.
وی اذعان کرد که در این نشست موضوع الحاق احتمالی اوکراین «پیچیدهترین عنصری است که باید به آن پرداخت.» به گفته رئیس دولت لیتوانی، برخی از کشورهای عضو هنوز تمایلی به ارسال «سیگنالهای قوی» به اوکراین ندارند.
هفته گذشته بوریس پیستوریوس وزیر دفاع آلمان، تاکید کرد که «اکنون زمان تصمیمگیری» درباره آینده احتمالی اوکراین در ناتو نیست. وی مشابه رئیس جمهور لیتوانی گفت که این موضوع تنها میتواند پس از موفقیت کییف در «دفع این حمله» و با «احتیاط» مورد بررسی قرار گیرد.
وی تصریح کرد که این تصمیم باید «با سری سرد و دلی گرم گرفته شود و نه برعکس». (کنایه از لزوم دوراندیشی در عین خوشبینی)
تقریباً به صورت زمان، ویکتور اوربان نخست وزیر مجارستان در واکنش به مطلبی در خصوص اظهارات پنجشنبه گذشته ینس استولتنبرگ دبیرکل ناتو در کیف، در توییتی نوشت: «چی؟!»
دبیرکل ناتو در خلال کنفرانس مطبوعاتی مشترک با ولادیمیر زلنسکی رئیس جمهور اوکراین، گفت: «جایگاه واقعی اوکراین در خانواده یورو-آتلانتیکی است. جایگاه واقعی اوکراین در ناتو است.»
استولتنبرگ افزود: «به مرور زمان، حمایت ما این امر را محقق خواهد کرد.»
با این حال، او از ارائه هرگونه چارچوب زمانی برای پیوستن احتمالی اوکراین به این ائتلاف خودداری کرد.
دیمیتری پسکوف سخنگوی کرملین، در خصوص اظهارات استولتنبرگ تأکید کرد که جلوگیری از پیوستن اوکراین به ناتو یکی از اهداف کلیدی عملیات نظامی روسیه علیه همسایهاش است.
ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه در فوریه گذشته در توضیح لزوما اقدام نظامی علیه اوکراین، از پیوستن احتمالی این کشور به ائتلاف مذکور به عنوان یکی از دلایل این اقدام نام برد.