پخش زنده
امروز: -
دبیر انجمن صنفی تولیدکنندگان جوجه یک روزه معتقد است مشکلاتی که در عرضه مرغ ایجاد میشود نتیجه بی توجهی به برنامه ریزی در خصوص پرورش مرغ مادر است که نباید برنامههای آنی درباره آن انجام داد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما محمدرضا صدیق پور در برنامه شغل آزاد رادیو اقتصاد الزامات جوجه ریزی واحدهای تولیدی مرغ را تشریح کرد.
سوال: از خود انجمن به ما میگوئید که انجمن صنفی تولیدکنندگان جوجه یک روزه چند سال از عمر آن میگذرد کی تشکیل شده چه تعداد عضو دارد و فعالیتش به چه شکلی است؟
صدیق پور: انجمن تولید کنندگان جوجه یک روزه از سال ۱۳۵۰ تاسیس شده و امروز حدود ۷۵۰ واحد فعال دارد که این ۷۵۰ واحد فعال متعلق به ۴۵۰ نفر است که بعضیها چند واحد دارند بعضیها یک واحد دارند و تقریباً سالیانه یک میلیون و چهارصد هزار جوجه تولید میکنند که این جوجه زیربنای حلقه اصلی تولید گوشت مرغ است که ما تقریباً دو و نیم میلیون تن گوشت مرغ در کشور تولید میکنیم در سالیانه و هر روز صبح که از خواب بلند میشویم حداقل ۶ تا ۷ هزار تن مرغ در سطح کشور برای مصرف خانوارها توزیع میشود.
سوال: از این ۷۵۰ واحد فعال که شما فرمودی چه تعدادشان مجوز دارند؟
صدیق پور: اینها واحدهای مجوز دار هستند.
سوال: واحد غیر مجوز دار هم داریم؟
صدیق پور: حدود ۳۰ تا ۴۰ واحد هستند حالا به معنی اینکه مجوز ندارند نیست مثلاً ممکن است در مراحل دیگر پرورش فعال هستند مثلاً واحد مرغ گوشتی هستند که مثلاً برای یک دوره میآیند این کار را انجام میدهند به واسطه اضطراری که ممکن است وجود داشته باشد، ولی یک چیزی که ثبت مشخصات دارد و در حال تولیدو پرورش هستند میتوانند امکان جوجه ریزی داشته باشند همان ۷۵۰ هستند.
سوال: چه شرایطی باید داشته باشند و اتحادیه چه سختگیریها یا نظارتهایی میکند؟
صدیق پور: امروز واحدهایی که مجوزهای لازم را از وزارت جهاد و دستگاههای مربوطه میگیرند اقدام به جوجه ریزی میخواهند داشته باشند به انجمن مراجعه میکنند هویتشان انجا ثبت میشود و پس از اینکه مدارکشان مشخص شد اقدامات لازم برای جوجه ریزی مهیا میشود.
چون که ما باید یک تولید مستمر داشته باشیم با برنامه ریزی که انجام میشود مثلاً برای این ماه ما ۸۰۰ هزار جوجه مرغ مادر باید بریزیم که این متعلق به ۱۰ تا ۱۵ واحد میشود که این با برنامه ریزی قبلی که انجام میشود توسط انجمن و دستگاه مربوطه معاونت امور دام این اتفاق میافتد و این جوجهها تخصیص داده میشود و شروع به جوجه ریزی میکنند که بعد از ۷ ماه هم به تولید میآیند و تولیدشان شروع میشود و در سامانههایی که برای رصد و پایش میزان تولید ثبت میشود که عمده فعالیت انجمن بحث همین کنترل آمار رصد و پایش اینکه ماهیانه ما تولیداتی که داریم محقق میشودو این آمار منتج به مرغی میشود که جامعه استفاده میکند.
سوال: به صورت مستمر باید باشد جوجه ریزی شود؟
صدیق پور: بله جوجه ریزی به صورت مستمر ماهیانه انجام میشود، چون اصلاً برنامه ریزی تولید به خصوص در مرغ مادر یک برنامه خطی است و ما هر اقدامی بخواهیم برای تولید ماهیانه داشته باشیم این حداقل از ۷ تا ۸ ماه قبل صورت میگیرد به واسطه اینکه ما ۷ ماه از این جوجه ریزی در حالت پرورش هستیم که این باید این دوره را بگذراند تا این دوره گذشته نشود ممکن است ما اگر مثلاً امروز بگوییم ۱۰ میلیون جوجه اضافه میخواهیم ۱۰ میلیون میخواهیم کم کنیم اصلاً امکان پذیر نیست چرا؟ چون این برنامه ریزی اش از ۸ ماه قبل برنامه ریزی شده و یک بحثهایی هم که در سال گذشته پیش آمد به واسطه همین عدم توجه به برنامهها بود که برنامههای آنی در ارتباط با مرغ مادر نمیشود انجام داد.
مثلا ًاگر یک پرورش دهنده مرغ گوشتی امروز تصمیم بگیردکه مثلاً این تولیدش را کم کند یا زیاد کند ممکن است بعد از ۴۰ روز یا ۵۰ روز شما نتیجه اش را ببینید، ولی برای واحد مرغ مادر که از ۸ ماه قبل برنامه ریزی میکند این دیگر زمان میگذرد و به صورت خطی این تولید انجام میشود.
سوال: آن واحد صنفی که بخواهد تشکیل شود متراژ خاصی باید داشته باشد؟
صدیق پور: بر اساس ظرفیت واحدها متفاوت است یک واحدی کوچکتر است مثلاً ۲۰ هزار قطعه جوجه ریزی مرغ مادر انجام میدهد.
سوال: حداقلی دارد برای اینکه شما بهشون مجوز بدهید؟
صدیق پور: مجوزشان را بر اساس آن قوانینی که وزارت جهاد تعیین کرده میدهیم ما مجوز فعالیت به آنها نمیدهیم. برای اینکه یک کار هماهنگی داشته باشند یک روز تولید کم نشود یک روز زیاد نشود انجمن میاد یک بحث برنامه ریزیهای تولید اینها که با ضرر و زیان مواجه نشوند با جلساتی که در کارگروههای برنامه ریزی تولید در وزارت جهاد کشاورزی تشکیل میشود میآیند یک برنامه ریزی بیشتر کاری شان را انجام میدهند وگرنه مداخلهای در مجوزها ندارند خود وزارت جهاد میدهد یکی ۵۰ هزار تا است یکی ۱۰۰ هزار تا بر اساس توانایی و بر اساس شرایطی که واحدها دارند مجوزشان را دریافت میکنند و ما فقط بحث بیشتر برنامه ریزی و کنترل و نظارت را داریم.