پخش زنده
امروز: -
مدیر سلامت خانواده، جمعیت و مدارس مرکز بهداشت خوزستان: توانمندسازی سالمندان یکی از راههای موثر برای رسیدن به سالمندی سالم است.
به گزارش خبرگزاری استان خوزستان، دکتر مژگان قاسمی گفت: سالمندی یک فرایند زیستی است که همه موجودات زنده از جمله انسان را در بر میگیرد.
وی افزود: گذشت عمر را نمیتوان متوقف کرد، ولی میتوان با بکارگیری روشها و مراقبتهای مناسب از اختلالها و معلولیتهای سالمندی پیشگیری کرد یا آنها را به تعویق انداخت تا بتوان از عمر طولانی همراه با سلامت و رفاه بهرهمند شد.
دکتر قاسمی ادامه داد: کشور ایران نیز از جمله کشورهایی است که در حال حاضر با موج سالمندی روبرو شده است و پیش بینی میشود تا سال ۱۴۲۰ نزدیک ۲۰ درصد از جمعیت ایران سالمند باشند.
مدیر سلامت خانواده، جمعیت و مدارس مرکز بهداشت خوزستان میگوید: با در نظر گرفتن روند رو به رشد سالمندی و کاهش تواناییهای جسمی، روانی و فراوانی بیشتر بیماریهای مزمن در سالمندان، توجه بیشتر به توانمندسازی آنان یک ضرورت محسوب میشود.
وی گفت: برای رسیدن به سالمندی سالم و فعال باید به همه ابعاد بهداشت جسمی و روانی و اجتماعی و اقتصادی و معنوی توجه داشت و از آنجا که بسیاری از بیماریها و مشکلات دوران سالمندی ناشی از شیوه زندگی ناسالم است، باید پایه و اساس سلامت در این ابعاد را با به کارگیری شیوه صحیح و ارتقای کیفیت زندگی از ابتداییترین مراحل حیات پی ریزی کرد و به موازات آن با ایجاد زمینههای مناسب مشارکت سالمندان در خانواده و جامعه و همچنین فراهم ساختن فضای مناسب حمایتی در همه جنبههای اجتماعی و اقتصادی و بهداشتی در جهت نیل به سالمندی سالم و زندگی موفق گام برداشت.
دکتر قاسمی اضافه کرد: توانمندسازی سالمندان یکی از راههای موثر برای رسیدن به سالمندی سالم است و توانمندسازی به هرگونه برنامه یا فعالیتی اطلاق میشود که در جهت ارتقای عزت نفس و سلامت روانی و جسمانی سالمندان کشور باشد و همه فعالیتهای آموزشی، بهداشتی، درمانی، توانبخشی و رفاهی را که نتایج مثبتی در ارتقاء سالمندان و مشارکت آنها در جامعه دارد شامل میشود.
وی سالم پیر شدن را حق همه افراد بشر دانست و افزود: این امر بر اهمیت پدیده سالمندی و پیشگیری از مشکلات آن میافزاید.
دکتر قاسمی میگوید: سالمندان با توجه به تغییرات فیزیولوژیک حاصل شده و حساسیت خاص این دوره، از روحیه و عزت نفس خاصی برخوردار هستند و اگر مورد توجه و تکریم اعضای خانواده قرار نگیرند، به طور قطع مشکلاتی را به دنبال خواهد داشت که خودکارامدی سالمند را در فرایند زندگی به چالش خواهد کشاند، بنابراین برنامههایی که با رویکرد خانواده محوری و اثربخش، عملکرد سالمندان را مورد توجه قرار دهد، اهمیت خاص خود را دارا بوده و باید مورد توجه قرار گیرند.