پخش زنده
امروز: -
یک مطالعه علمی که منتشر شد نشان میدهد خشکسالی تاریخی که شاخ بزرگ آفریقا را تحت تأثیر قرار میدهد،
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ یک مطالعه علمی که روز پنجشنبه منتشر شد نشان میدهد خشکسالی تاریخی که شاخ بزرگ آفریقا را تحت تأثیر قرار میدهد، ترکیب بیسابقه کمبود باران و دمای بالا است که بدون پیامدهای انتشار گازهای گلخانهای توسط انسان اتفاق نمیافتد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، در این مطالعه علمی آمده است، تغییرات اقلیمی ناشی از فعالیتهای انسانی، احتمال خشکسالی کشاورزی در شاخ آفریقا را حدود یکصد برابر بیشتر از قبل کرده است.
از پایان سال ۲۰۲۰، کشورهای بزرگ شاخ آفریقا (اتیوپی، اریتره، سومالی، جیبوتی، کنیا و سودان)، شبه جزیره بزرگی در شرق این قاره، بدترین خشکسالی خود را برای چهل سال متحمل شده اند.
پنج فصل بارانی متوالی میلیونها گاو را کشته و محصولات کشاورزی را از بین برده است.
بر اساس گزارش سازمان ملل، ۲۲ میلیون نفر در اتیوپی، کنیا و سومالی، در معرض خطر گرسنگی قرار دارند.
به گفته ۱۹ دانشمندی که در این گزارش مشارکت داشتند، تغییرات آب و هوایی "تأثیر کمی بر بارندگی سالانه اخیر" در منطقه داشته است، اما به شدت بر افزایش دما تأثیر گذاشته که علت افزایش شدید تبخیر و تعرق بود که منجر به خشک شدن خاک و گیاهان شده است.
جویس کیموتای، اقلیم شناس کنیایی که در این گزارش مشارکت داشت، در یک نشست تلفنی در روز چهارشنبه گفت: تغییرات آب و هوایی است که این خشکسالی را بسیار شدید و استثنایی کرده است.