پخش زنده
امروز: -
مدیر عامل شرکت شبکه مدیریت برق ایران: مشکلات ناپایداری و افت ولتاژ در شمال خوزستان، با احداث نیروگاه دو کوهه اندیمشک برطرف و نیاز شبکه برقی منطقه به خوبی تامین میشود .
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، برنامه میز اقتصاد شبکه خبر با حضور آقای رجبی مشهدی مدیر عامل شرکت شبکه مدیریت برق ایران و آقای پیشاهنگ مدیر عامل شرکت برق حرارتی از اهواز با ارتباط تلفنی و خانم سلیمی خبرنگار حوزه انرژی خبرگزاری صدا و سیما ، نقش صنعت در احداث نیروگاههای حرارتی را بررسی کرد.
مقدمه مجری : در خبرها داشتیم که رئیس جمهور به خوزستان سفر کردند و چندین طرح و پروژه را افتتاح کردند امروز در میز اقتصاد میخواهیم به پروژههایی که در حوزه برقی و نیروگاهی افتتاح شده بپردازیم و جزئیاتش را از زبان مسئولان بشنویم، اما چیزی که تا الان مشخص است یک نیروگاه ۳۰۷ مگاواتی در اندیمشک داریم یک نیروگاه ۱۴۴ مگاواتی در غرب کارون داریم نیروگاههایی که تماما داخلی ساخته شدند و میتوانند تقریبا اگر بخواهم ذهنتان را نزدیک کنم به این که چقدر مقیاس این نیروگاهها بزرگ است نیروگاه ۳۰۷ مگاواتی اندیمشک برای ۶۰ هزار خانوار است یا اگر به طور کلی اگر با آن ۱۴۴ مگاواتی هم حساب کنیم چیزی حدود صد هزار خانوار از این پروژههایی که امروز افتتاح میشود بهرهمند خواهند شد و به طور کلی اگر هر خانوادهای را میانگین ۴ نفر هم حساب کنیم چیزی حدود ۴۰۰ هزار نفر از این اتفاق بهره مند میشوند. جالب است که بدانید مصرف خوزستان در حوزه برق بخاطر این که یک استان صنعتی و گرم است بسیار بالاست .بعد از تهران که پرمصرفترین استان کشور است خوزستان رتبه دوم را دارد و طبیعتا افتتاحهای امروز میتواند به تامین برق پایدار در آن منطقه کمک زیادی کند و به طور کلی با توجه به این که نیروگاههایی که امروز افتتاح میشوند به شبکه سراسری برق هم متصل هستند میتواند بار شبکه را کم کند که جزئیاتش را با میهمانان برنامه به بحث و گفتگو خواهیم نشست.
سوال: خبرها را به ما بگویید که دقیقا امروز چه اتفاقی دارد میافتد و چه طرحهایی قرار است افتتاح شود و یا افتتاح شده تا الان؟
سلیمی: شما در مورد نیروگاه دوکوهه صحبت کردید نیروگاه ۳۰۷ مگاواتی که سیکل ترکیبی هست این نیروگاه راندمان یا بهره وری بسیار بالایی دارد به دلیل این که در نهایت وقتی که به سیکل ترکیبی تبدیل خواهد شد راندمان را به بیش از ۵۵ درصد رسید، میدانید که یکی از تصمیمهایی که وزارت نیرو دارد این است که نیروگاههایی را احداث کند که راندمان آنها بالا است اتفاق خوبی که در نیروگاه دوکوهه افتاده این است که از توربین کلاس اف استفاده شده توربینهای کلاس اف به روزترین تکنولوژی است که در ایران الان وجود دارد برای توربینهای نیروگاههای گازی که راندمان بسیار بالایی دارند و در عین حال سوخت کمتری را مصرف میکنند، نیروگاه دیگری که امروز افتتاح شد نیروگاه غرب کارون است، نیروگاه کاملا ایرانی غرب کارون این یکی از افتخارات ما است که میتوانیم امروز در صنعت برق ادعا کنیم که میتوانیم صفر تا صد نیروگاههای برق را بسازیم.
این نیروگاه هم در منطقهای در خوزستان در اهواز واقع شده در منطقهای که یک روزی یک منطقه جنگی بوده، این نیروگاه در آن منطقه احداث شده و در بخشی که ۵ میدان مهم نفتی و گازی کشور در آنجا واقع شدند که قرار است برق این میادین گازی و نفتی را تامین کند این میادین مشترک هستند با کشور عراق و این ویژگی و احداث نیروگاه هم میتواند کمک کند که ما بتوانیم برداشت بیشتری را از این میادین مشترک انشاالله داشته باشیم در نهایت احداث این نیروگاهها در استان خوزستان که یک استان پرمصرف هست بعد از تهران و صنعتی هم هست میتواند کمک کند اولا به پایداری شبکه برق در این منطقه و میتواند کمک کند که انشاالله بشود صنایع بیشتری احداث بشوند یک استان کشاورزی هم هست آنها هم برق مصرف میکنند انشالله شاهد پایداری بیشتر شبکه برق خواهیم بود که اتفاق بیفتد و در تابستان که داریم نزدیک میشویم انشاالله با مشکلی مواجه نشویم.
سوال: آقای رجبی مشهدی بفرمایید که چقدر به ساخت این نیروگاهها و توسعه ظرفیت برق مان نیاز داشتیم؟
رجبی مشهدی: خوزستان همانطور که فرمودید به لحاظ میزان مصرف رتبه دوم را در کشور دارد یعنی بعد از تهران است یک استان صنعتی هست، کشاورزی هست و لازم است که زیرساختهای مورد نیاز برای تامین برق در آن فراهم شود. یکی از موضوعاتی که مشکلات ما در سال گذشته بود علیرغم این که برق آن استان به خوبی تامین شد و ما خاموشی نداشتیم در بخش خانگی در هیچ کجای ایران عزیز، در شمال خوزستان مشکلات ناپایداری و افت ولتاژ را داشتیم که خوشبختانه این نیروگاه دو کوهه اندیمشک در مکانی احداث شده که نیاز شبکه برقی را به خوبی تامین میکند و جزو فوریتها و نقاطی بود که به لحاظ اضطراری لازم بود که این احداث این نیروگاه صورت بگیرد.
یک مطلب دیگر که شاید لازم باشد عرض کنم، این که ما نیروگاه را میسازیم، ولی لازم است که آن را به مصرف کننده برسانیم، پس نیازمند این است که شبکههای از تولید یعنی از نیروگاه تا مصرف کننده هم تقویت بشوند که امروز در کنار این طرحهای عظیمی که در بخش تولید افتتاح شد ما خوشبختانه موفق شدیم ۲۷ طرح انتقال و فوق توزیع کشور را که مهمترین بودند در استان خوزستان به بهره برداری برسانیم، حدود دو هزار و ۳۸۹ مگاولت آمپر ظرفیت ترانسفورماتور ما آنجا یک چیزی حول و حوش ۲۵ درصد میزانی که در سال ترانسفورماتور نصب میکنیم الان در خوزستان در طی یک سال گذشته نصب و به بهره برداری رسیده است. همه ایرانی هستند و در این پستهایی که احداث شدند سه پست آن GIS هست یعنی به لحاظ عایقی از عایق گازی استفاده شده که جای کمتری را اشغال میکنند در ۱۲ شهر این طرحهای انتقال ایجاد شده و منجر به این میشود که ما پایداری را در شبکه برق بیشتر داشته باشیم.
امکانات مانور در صورتی که خطی بخواهد تعمیر شود بتوانیم از مسیر دیگری برق را تامین کنیم و همچنین که عرض کردم بهبود و ارتقاء ولتاژ را داشته باشیم در خوزستان که همی طور که عرض کردم در مناطق گرمسیر ما میزان مصرف بالاست بالاخره کولرهای گازی لازم هست استفاده شود و نیازمند این بود که زیرساختها آماده شود.
نکته دیگری که در خصوص خطوط انتقالی که ۱۲۸ کیلومتر هست امروز احداث شده واقعا کار بزرگی انجام شده این است که مقرهایی که در آنجا استفاده شده از نوع سیلیکونی هستند، اینها برای ریزگردهایی که در آن منطقه در سالهای گذشته روی مقرهایی چینی مینشستند و مشکلاتی را ایجاد میکردند اینها به خوبی از این جهت طوری طراحی شدند که در برابر ریزگردها هم مقاوم باشند و مشکلاتی را ما در این حیث نداشته باشیم.
سوال: چقدر الان کمک میکند به کل شبکه برق و به طور کلی کم کردن فشار و باری که روی بقیه استانها و شهرها وجود داشت؟
رجبی مشهدی: همانطور که فرمودید البته غیر از این دو نیروگاه یک نیروگاه ۲۵ مگاواتی تولید پراکنده هم امروز در دزفول میانرود به بهره برداری رسید سرجمع میشود این را عرض کنیم که اگر حدود ۵۰۰ مگاوات را در نظر بگیریم ما از حدود ۶ هزار و صد مگاواتی که در ابتدای فعالیت دولت مردمی به بهره برداری رسید این میزان تولید نیروگاهی ۵۰۰ مگاوات از ۶ هزار مگاوات را به خودش اختصاص داد هر چند که عرض میکنم این بیشتر نیاز منطقه است ما در آن نقطه نیاز بود که این نیروگاه احداث بشود و خوشبختانه با تلاشی که انجام شده ما شاهد این هستیم که ما شبکه پایداری را امسال بتوانیم تابستان را پشت سر بگذاریم.
سوال: اقای پیشاهنگ مدیر عامل شرکت برق حرارتی از اهواز – بفرمایید از اهمیت طرحهایی که امروز افتتاح شد و بفرمایید که چقدر از این طرحها ایرانی ساز هستند و از شرکتهای دانش بنیان استفاده کردید و از توان آنها در ساخت این نیروگاههایی که نام برده شد.
پیشاهنگ: من اجازه میگیرم ابتدا یک مقایسهای انجام بدهم از توانی که صنعت برق داشته. ما در اوایل انقلاب یا در ابتدای انقلاب ما واقعا از تعویض روغن یک کلید یا یک بریکر هم عاجز بودیم و ناتوان، ولی امروز با افتخار خدمت شما عرض میکنم که ۵۰ درصد از نیروگاههای داخل کشور ساخت داخل هست به اضافه این که در سال گذشته صد هزار قطعه نیروگاهی توسط شرکتهای دانش بنیان و شرکتهای داخلی ساخته شدند و کل نیروگاههای کشور را بی نیاز کردند از قطعات داخلی و امروز شاهد افتتاح یک نیروگاه مدرن در کلاس جهانی هستیم که تکنولوژی این نیروگاه در اختیار دو یا سه کشور در دنیا هست و این نیروگاه که اصطلاحا ما به کلاس اف معرفی میکنیم و معرفی شده در دنیا، دارای راندمان ۶۰ درصد هست.
نیروگاههای معمولی در بخش گاز، راندمان ۳۲ درصد و با سیکل ترکیبی راندمان ۴۵ درصد دارند.
سوال: یک توضیح مختصری بفرمایید، چون خیلی داریم اشاره میکنیم به نیروگاههای کلاس اف، نیروگاههای سیکل ترکیبی برای بینندهها قدری باز کنید که مزیت این گونه نیروگاهها و تفاوت شان با آن چیزی که در قبل وجود داشته است در چیست؟
پیشاهنگ: نیروگاههای گازی ما که سوخت گاز یا گازوئیل را مصرف میکنند وقتی که گاز مصرف شد و توربین به حرکت آمد درجه حرارت اگزوز تا ۵۰۰ درجه بالا میرود در سیکل ترکیبی ما از این حرارت اگزوز استفاده میکنیم و بخاری تولید میکنیم و با آن بخار یک نیروگاه دیگر را بدون سوخت راه اندازی میکنیم. من همین جا این توضیح را خدمت تان اضافه کنم که از ابتدای دولت سیزدهم تا حالا ۳۳ واحد نیروگاههای راه اندازی شده که ۱۲ واحد از این ۳۳ واحد بخش بخار نیروگاههای گاز بوده و در این مورد ما توانستیم ۳ میلیارد متر مکعب سالیانه صرفه جویی سوخت داشته باشیم. این نیروگاههای گازی راندمان ۳۲ درصد دارند وقتی بخار به آنها اضافه میشود راندمان ۴۲ درصد، درجه حرارت داخل کوره و داخل پرههای این نیروگاه هزار و ۶۰ تا هزار و ۷۵ درجه سانتیگراد هست. ما این درجه حرارت را با ارتقاء پرهها و تکنولوژی جدید حدود صد تا ۱۳۰ درجه درجه حرارت را بالا میبریم یعنی تا هزار ۱۵۰ تا هزار ۲۰۰ وقتی درجه حرارت بالا میرود این کلاس از کلاسای به کلاس اف ارتقا پیدا میکند و این کلاس اف راندمانش در حالت گاز ۴۲ و در حالت کامل شدن بخش بخار ۵۸ تا ۶۰ درصد هست و این نیروگاهی که امروز افتتاح شد دارای راندمان بالای ۵۸ درصد خواهد بود انشاالله.
در بخش گاز که امروز افتتاح شد ۳۰۷ مگاوات و انشاالله ۱۴۴ مگاوات هم بخش بخار که استارت خورده و شروع میشود به نیروگاهها ملحق میشود نیروگاه به ۴۵۱ مگاوات تبدیل میشود. هشت هزار میلیارد تومان هزینه شده برای این نیروگاه تا امروز و با تکمیل آن ۱۲ هزار میلیارد تومان هزینه خواهد شد.
سوال: این که میفرمایید با تکمیلش یعنی چه بخشی از نیروگاه افتتاح شده و چه بخشی از آن باقی مانده است؟
پیشاهنگ: بخش گاز امروز افتتاح شده و بخش بخار امروز استارت خورده که شروع شده برای این که بتوانیم بخش بخار این نیروگاه را هم تکمیل کنیم.
سوال: چقدر زمان خواهد برد؟
پیشاهنگ: انشاالله ۱۸ ماه، هدف از ساخت نیروگاه سه تا هدف را دنبال میکنیم، اول تولید برق، دوم پایداری شبکه و سوم اشتغال. این نیروگاه در زمان ساخت حدود ۵۰۰ نفر به طور مستقیم هزار نفر غیرمستقیم اشتغال داشته و به طور دائم نزدیک به ۸۰ تا صد نفر در این نیروگاه مشغول به کار خواهند شد.
سوال: از توان شرکتهای دانش بنیان چقدر استفاده کردید در ساخت این نیروگاهها با توجه به این که در اول فرمایشات تان هم اشاره کردید که بخش زیادی از نیروگاههایی که الان داریم میسازیم ساخت داخل هست، چقدر از اینها اگر بخواهیم ترکیب کنیم که شرکتهای دانش بنیان آمدند کار را دست گرفتند درصدش را بفرمایید:
پیشاهنگ: قطعا ما واقعیت این است که افتخار میکنیم به سرمایه انسانی مان و میدانید که ما تنها صادرات خدمات مهندسی مان در کشور بیش از سایر قسمتها است ما در این نیروگاه صد در صد از شرکتهای داخلی و دانش بنیان استفاده کردیم سیستم کنترل این نیروگاه که مدرنترین سیستم کنترل هست در سطح جهانی و در کلاس جهانی، این نیروگاه توسط شرکتهای داخلی و دانش بنیان انجام شده پیمانکار اصلی این نیروگاه شرکت مپنا بوده و شرکتهای قدس نیرو به نام مشاور اصلی و شرکت مشانیر نظارت کارگاهی را بعهده داشتند و لی از تمام دانش شرکتهای دانش بنیان و دانشگاهها در این راستا استفاده شده و استفاده کردیم.
سوال: چند تا دیگر طرح در خوزستان دارید و این که تکمیل بکنید طرحهای نیروگاهی تان را به جز این یک دانه که فرمودید؟
پیشاهنگ: ما در خوزستان در حال حاضر همانطور که آقای دکتر رجبی فرمودند ما امروز تقریبا ۳۶ تا پروژه بود که ۲۷ پروژه مربوط به برق بود که افتتاح شد و حدود ۸ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان پروژههای برقی بود که با هشت هزار میلیارد دو کوهه ۱۶ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان امروز در استان پروژه افتتاح شد.
سوال: اقای رجبی مشهدی قدری به خوزستان اشاره کردید و فرمودید که کمک میکند به تامین برق کل کشور و کم کردن فشار از کل شبکه برق یک کم کشوری صحبت کنیم ببینیم الان وضعیت تولید و مصرف مان را حالا شما بفرماییدف تولید را در بخش حرارتی را هم آقای پیشاهنگ بگویند وضعیت مان چطور است با توجه به این که نزدیک میشویم به روزهای تابستان و هوای گرم از این جهت میپرسم که برخی اتفاقات سالهای گذشته ببینیم تکرار خواهد شد یا خیر؟
رجبی مشهدی: وزارت نیرو در سال گذشته یک برنامه صد اقدامی را داشت امسال ۱۴۰ برنامه را ما تدوین کردیم و داریم پیش میبریم انشاالله برای تابستان کل صنعت برق بسیج شدند که بتوانیم به نحو مطلوبی انرژی مورد نیاز کشور را تامین کنیم و محور اصلی این کار همین طور که آقای مهندس پیشاهنگ هم به خوبی توضیح دادند بخش تولید است و این که ما نیروگاهها را به اندازه کافی بسازیم سال گذشته ۶۱۰۰ مگاوات و امسال هم حدود ۷۷۰۰ مگاوات را در برنامه داریم انشاالله که بتوانیم این مقدار ظرفیت را با شبکه سراسری (سنکرون؟) بکنیم، پیشرفت کارها مطلوب است خوشبختانه تعمیرات نیروگاهی وضعیت خوبی را دارد انشاالله تا پایان اردیبهشت ماه، الان حدود ۸۶ درصد از تعمیرات انجام شده حدود ۱۴ درصد از تعمیرات نیروگاهی باقی مانده که تا یک ماه آینده انشاالله این تا اواخر اردیبهشت ماه تعمیرات نیروگاهی عمدتا به طور کامل به پایان میرسد و ما آماده میشویم برای فصل تابستان.
یک بخشی از این برنامهها هم برنامههای مدیریت مصرف است که در بخش مدیریت مصرف ما برنامههای تشویق محورمان را مثل سال گذشته و با قوت بیشتر انشاالله ادامه خواهیم داد. یک بخشی از آن اقدامات در حوزهی بخش اداری و عمومی هست که در این جا پایش پذیری ادارات کشور دستگاههای اجرایی را بیشتر از قبل کرده است.
سوال: این طرح تان را از کی شروع میکنید؟
رجبی مشهدی: از ابتدای خردادماه دیگر آغاز میشود و اطلاع رسانی دقیق ترش را به هنگام خدمت مردم عزیزمان عرض خواهیم کرد، ولی دولت از خودش شروع میکند ابتدا هم وسایل سرمایشی را روی دمای ۲۵ درجه تنظیم میکند و علاوه بر آن ساعت کار که خاتمه پیدا میکند در مناطق گرمسیر وسایل سرمایشی در ادارات باید خاموش باشند، پیش بینی صرفه جویی ما حدود هزار مگاوات در بخش اداری هست.
سوال: سال گذشته چقدرش محقق شد؟
رجبی مشهدی: حدود ۵۶۰ مگاوات ما در بخش اداری در سال گذشته کاهش مصرف را داشتیم و همانطور که عرض کردم آن را تا هزار مگاوات انشاالله امسال افزایش خواهیم داد در حوزه مشترکان خانگی در سال گذشته ما طرح ۵ مصاحبهای یک را داشتیم خیلی مردم خوب استقبال کردند، تقریبا ۴۰ درصد از مشترکان خانگی در این طرح مشارکت داشتند یعنی از پاداش مدیریت مصرف در بخش خانگی بهره بردند.
سوال: چقدر؟
رجبی مشهدی: تقریبا حدود ۱۳۵۰ میلیارد تومان پاداشی بود که در قبضها برخی قبض شان رایگان و برخی بستانکار میشد انشاالله این کار وسعت بیشتری پیدا خواهد کرد وزیر نیرو در هفته اینده انشاالله اطلاع رسانی دقیق تری را خدمت مردم عزیزمان خواهند داشت و من فکر میکنم با کمکی که مردم عزیزمان و در بخش اداری هست امسال بتوانیم انرژی بیشتری را در بخش تولید کشور، که شعار سال هم امسال توسط مقام معظم رهبری رشد تولید مزین شده انشالله بتوانیم امسال انرژی بیشتری را در بخش تولید تحویل بدهیم.
من فکر میکنم که با جمیع اقداماتی که صورت گرفته و همکاری خوب مردم عزیزمان انشاالله مشکلی در تامین برق نخواهیم داشت.
سوال: یک عددی داشتیم ما ۱۵-۱۶ هزار مگاوات سالانه ناترازی داشتیم سال پیش اینقدر بوده امسال فرمودید یک هفت هزار مگاوات قرار است بیاید در دستور کار و فرمودید چند درصد این پیشرفت انجام شده است؟
رجبی مشهدی: ما علاوه بر این ناترازی که فرمودید که برای سال گذشته است، ولی یک رشد مصرفی را ما داریم سالانه حدود سه تا چهار هزار مگاوات به میزان مصرف اضافه میشود این نیروگاهی که میسازیم بخشی از آنها تامین کننده آن رشد نیاز مصرف هم در بخش صنعت داریم ما سالی یک میلیون مشترک خانگی اضافه میشود آن را باید پاسخ بدهیم و همچنین مشترکان صنعتی که حدود هزار هزار و ۵۰۰ مگاوات هستند و بخشی هم در حوزهی کاهش جبران ناترازی هاست و بقیه هم که عرض کردم انشاالله طرحهای مدیریت مصرف به شکل متنوعی اجرا بشود.
سوال: اول بفرمایید که این ۱۵-۱۶ هزار مگاواتی چقدر امسال کم میشود ناترازی مان؟
رجبی مشهدی: در برآوردهایی که ما داشتیم انشاالله حدود فکر میکنم ده تا یازده هزار مگاوات ناترازی بیشتر نباشد برای سالی که در سال ۱۴۰۲ هستیم و طی دو سال آینده با همکاری خوبی که الان بخش صنعت دارد میکند در نیروگاه سازی که برای امسال هم پیش بینی شده ۱۵۰۰ مگاوات از آن ۷۷۰۰ مگاوات را نیروگاههای باشند که صنایع بزرگ انشالله در مدار میآورند، دو واحد نیروگاهی توسط صنعت تا الان احداث شده ۱۸۳ مگاوات هر کدام ظرفیتش که جمعا ۳۶۰ مگاوات است و بزودی واحدهای دیگر هم در مدار تولید قرار میگیرند.
سوال: این بزودی که میگویید یعنی کی؟
رجبی مشهدی: برنامه ریزی این هست که قبل از شروع تابستان من فکر میکنم که در خردادماه انشاالله این دو واحد دیگر هم در مدار تولید قرار بگیرند که به جمع اینها اضافه بشود.
سوال: برای این که تابستان را بدون خاموشی رد بکنیم، سالهای گذشته اولین کاری که انجام میشد برق واحدهای تجاری – صنعتی قطع میشد. یک انتقادی از این جهت وجود داشت بعضا در سالهای گذشته شاهد بی برنامه قطع شدن اینها بودیم امسال هم برنامهای هست که مثلا این اتفاق برای واحدهای تجاری و صنعتی بیفتد؟
رجبی مشهدی: فرمایش شما برای سال ۱۴۰۰ متین هست بهرحال آنجا ناترازی شدید بود و خاموشیها حتی دو نوبت سه نوبت در روز هم خانگی را داشت و هم صنعتی را داشت در سال ۱۴۰۱ با تلاشی که صورت گرفت و مدیریتی که انجام شد ما خوشبختانه در بخش خانگی که اصلا خاموشی نداشتیم خودتان میتوانید شهادت بدهید بینندگان عزیز و در بخش صنعت هم ما از ۶۳۰ هزار واحد صنعتی که تامین برق شان میکنیم ۵۸۰ هزار هیچ برنامه مدیریت مصرف یا قطعی در آنها اعمال نشد در شهرکهای صنعتی ما ۱۲ ساعت در هفته را برنامه مدیریت مصرف را اجرا میکردیم که میشد آن ۱۲ ساعت را در یک روز تعطیل یا یک شیفت صبح زودتر تا ساعت مثلا ۱۱ را داشتند که امسال این برنامه را داریم.
سوال: یعنی امسال هفتهای آن ۱۲ ساعت را برای مشترکانی که در شهرکهای صنعتی و یا صنایعی که متوسط هستند از دیدگاه ما و سایر مشترکان صنعتی کوچک هیچ برنامه مدیریت مصرف ندارند برای صنایع بزرگ هم مطابق برناماهای که داریم تنظیم میکنیم با وزارت صمت با خود سندیکا انشاالله هماهنگ میکنیم اطلاع رسانی خواهیم کرد و انشالله حداکثر انرژی را تامین میکنیم سال گذشته ما یک رکورد بسیار خوبی را در بخش تولید فولاد داشتیم بخشی از این انرژی بوده که تحویل صنایع فولادی کشور در تابستان شده است.
سوال: خسارت هم مردم دیده بودند چقدر پرداخت کردید جبران خسارت کردید؟
رجبی مشهدی: سال گذشته که تسویه شده اطلاعی که من دارم.
سوال: چقدر پرداخت شده عدد؟
رجبی مشهدی: عددش را که دقیق نمیدانم، ولی حدود ۶۰ تا ۷۰ میلیارد تومان پرداخت شده است.
سوال: اقای پیشاهنگ بفرمایید که ما بحث کلی کشور را داشتیم بفرمایید تا قبل از این که تابستان شروع بشود شما چند طرح یا چند نیروگاه دیگر به مدار خواهید آورد و به طور کلی برنامه هایتان برای ساخت نیروگاه در سال ۱۴۰۲ مننتج به ساخت چند نیروگاه خواهد شد؟
پیشاهنگ: ما کلا دو بعد داریم یک بعد واحدهای موجودی که در شبکه هست که باید سرویس و نگهداری بشوند یک بعد بعد توسعه است، ما در واحدهایی که موجود هستند ۸۰ درصد ظرفیت شبکه در اختیار برق حرارتی است، ولی ۹۴ درصد برق کشور را تولید میکنند و در بعد تعمیرات ما در سال گذشته ۹۴ هزار مگاوات و در سال جاری ۱۰۰ هزار مگاوات واحد را به تعمیرات بردیم ممکن است این از ظرفیتی که برای کشور تعریف میشود بیشتر باشد علتش این است که ساعت کارکرد بعضی از این واحدها زیاد است و درسال نیاز دارند دو نوبت سرویس بشوند.
امسال برای ما پیش بینی شده که سه هزار مگاوات توسعه را انجام بدهیم و واحدهایی را هم که سال گذشته از مدار خارج بودند در مدار بیایند، حدودا ۱۵ واحد هستند که تا حالا حدود ۸ تا ۹ تا آمده و بقیه هم در حال تست و راه اندازی هستند که امیدواریم بتواند به موقع در مدار تولید قرار بگیرد.