پخش زنده
امروز: -
سوریه بازار مناسبی برای صادرات کالاها و خدمات ایرانی است که این مهم با استقبال شایسته مقامات سوری مواجه بوده و رفع بسیاری از مشکلات مورد توافق با سفر وزیر راه و شهرسازی کشورمان به دمشق در دستور کار قرار گرفت.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مهرداد بذرپاش وزیر راه و شهر سازی و رییس کمیسیون مشترک ایران و سوریه، روز سهشنبه ۵ اردیبهشت در راس هیاتی بلندپایه برای مذاکرات اقتصادی دو روزه وارد کشور سوریه شد و در بدو ورود مورد استقبال «سامر الخلیل» وزیر اقتصاد و رییس کمیسیون مشترک سوریه و ایران قرار گرفت.
سوریه بازار مناسبی برای کالاها و خدمات ایرانی وزیر راه و شهرسازی در این سفر با یادبودی از مرحوم «حافظ اسد» رئیس جمهور فقید سوریه، به حمایت سوریه از ملت ایران در طول جنگ تحمیلی و همراهی و همدلی با کشور و ملت ایران اشاره کرد و گفت: امروز در جمع بخش خصوصی و فعالان اقتصادی در کشور سوریه حاضرشدیم تا نوید بخش حمایت خود بهعنوان نماینده دولت ایران تحت عنوان مسؤل کمیسیون مشترک اقتصادی باشیم.
این سفر مهم درحالی صورت گرفت که طی سفر آیت الله دکتر سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهوری کشورمان به چین، توافق درخصوص شاهراه جاده ابریشم که کریدور شرق و غرب را به هم متصل میکند، انجام شد و در صورت اجرایی شدن آن، سوریه نیز به این کریدور بزرگ متصل خواهد شد.
در حوزه گردشگری و سفرهای زیارتی و سیاحتی در صورت موافقت، ۳ تا ۴ پرواز در هفته بین ایران و سوریه تدارک دیده می شود و ۵۰ هزار مسافر در سال به سوریه سفر خواهند کرد که به زیرساخت حمل و نقل هوایی کمک شایانی میکند.
در حوزه بانک، بیمه، نمایشگاه و ظرفیتهای مالی مشترک که ارتباطات اقتصادی دو کشور را تسهیل می کند، در صورت تعریف جدید، بستر همکاری و اتفاقات مهم و درخور توجهی در منطقه رقم خواهد خورد.
برگزاری نمایشگاهها برای معرفی دستاوردها و محصولات ایران و سوریه یکی از تاکیدات وزیر راه کشورمان در این مقطع بود که برگزاری نمایشگاه مشترک بر رونق اقتصادی دو کشور اثر شایان توجهی دارد.
در نشستها و کمیسیون مشترک دو کشور راجع به فعالسازی مناطق آزاد و تعرفه ترانزیت که به سمت صفر میل کند، توافق حاصل شد.
همچنین برای فعالیتهای اقتصادی به ایجاد یک نهاد مالی که مراودات مالی دوکشور را در بر بگیرد نیاز است که در این سفر مقرر شد از هر دو کشور، بانک عامل طرفین معرفی شود و بر مبنای آن، این دو بانک تعاملات و تبادل بانکی منظور با ارز رایج، مابین دو کشور انجام شود.
سرمایه گذاری در میادین نفتی و پالایشگاهها موضوع مهم دیگری بود که وزیر راه کشورمان در این سفر به آن اشاره کرد و آنرا فرصتی برای سرمایهگذاری صنعت نفت دانست و در این خصوص توافق برای ایجاد شرکت شهرهای صنعتی نیز فرصت مغتنمی میان دو کشور دوست خواهد بود.
در حوزه اقتصاد دریا نیز مقرر گشت کالاها با کشتی کانتینری به کشور سوریه حمل شود و با افزایش ظرفیت و ارسال منظم، این بخش نیز رونق بگیرد. همچنین مقرر شد یک بندر در اختیار طرف ایرانی قرار بگیرد که سرمایهگذاری در بستر بنادر کشورها فرصت بینظیری برای ما فراهم میکند.
وزیر راه و شهرسازی در نشست مشترک با وزرای اقتصادی سوریه از افزایش تعاملات دو کشور در حوزههای مختلف از جمله فعالسازی مناطق آزاد و کاهش تعرفه ترانزیت، اولویت بخشی به حوزه گردشگری و توسعه خطوط ریلی خبر داد.
وزیر راه و شهرسازی با اشاره به موضوعات مطرح شده در نشست با فعالان اقتصادی اظهار داشت: در این نشست آسیب شناسی از حجم فعالیت اقتصادی ارائه شد.
وی گفت: در نشستها و کمیسیون مشترک دو کشور راجع به فعالسازی مناطق آزاد و تعرفه ترانزیت که به سمت صفر میل کند، توافق حاصل شد.
رئیس هیات ایرانی بیان داشت: همچنین برای فعالیتهای اقتصادی به نهاد مالی که مراودات مالی دوکشور را انجام دهد نیاز داریم که از هر دو کشور، بانک عامل طرفین معرفی شود و بر مبنای آن، تعاملات و تبادل بانکی با ارز رایج، مابین دو کشور انجام شود.
وزیر راه و شهرسازی خاطرنشان کرد: اولویت بعدی ما در حوزه کریدورهای حملو نقلی است که توسعه خطوط ریلی نیز از اولویتهای کاری ماست و در دستور کار قرار میگیرد.
وزیر راه و شهرسازی از گفتگوی مقامات ایران و سوریه برای گسترش روابط اقتصادی در بخشهای دریایی، ریلی، تسهیل در تبادلات بانکی و کاهش تعرفه تجارت آزاد خبر داد.
بذرپاش گفت: در این سفر به عنوان رییس کمیسیون مشترک ایران و سوریه با هدف پیشبرد توافقاتی که در گذشته انجام شده بود و زمینه سازی انجام توافقات جدید در حوزههای مختلف، گفت وگو شد.
وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: بین دو کشور روابط بالایی وجود دارد و دو کشور ایران و سوریه در بالاترین سطح روابط سیاسی هستند، اما در حوزه اقتصادی امکان توسعه روابط بسیار فراهم میباشد که در صدد هستیم تا روابط اقتصادی را گسترش بدهیم.
رییس کمیسیون مشترک ایران و سوریه بیان کرد: مهمترین موضوعاتی که در کمیسیون مشترک طی امروز و فردا دنبال میکنیم شامل اقتصاد دریامحور است که برنامههای خوبی تدارک دیده شده است، همچنین در بخش ریلی نیز اتحاد بین ایران، عراق و سوریه و احیا و توسعه خطوط ریلی در حوزههای ترانزیت باری و مسافری مدنظر میباشد.
وزیر راه و شهرسازی با اشاره به حضور هیات اقتصادی ایران در سوریه از اعزام سالیانه ۵۰ هزار نفر به سفر زیارتی سوریه به عنوان نتیجه بخشی از گفتو گوها در بخش گردشگری سیاحتی خبر داد.
بذرپاش گفت: کمیسیون مشترک ایران و سوریه، بزرگترین هیأت اقتصادی بوده که تا کنون از سوی کشور ایران به سوریه آمده است. اهم مسائلی که در دستور کار بود امروز( چهارشنبه) نهایی خواهد شد که اصلیترین محور، رفع کاستیها و موانع فعالیت بخش خصوصی و تولیدی در کشور سوریه است و طی مذاکره با طرف سوری تلاش شد با آسیب شناسی، موانع موجود، بررسی و برطرف شود.
وی ادامه داد: کاهش تعرفه ورودی کالاها و به صفر رساندن آنها مورد توافق طرفین قرار گرفت که فرصت مغتنمی برای فعالین اقتصادی و صادرات کالاست.
به گفته وزیر راه و شهرسازی توافق شد سالی ۵۰ هزارنفر سالانه به سفر زیارتی سوریه مشرف شوند و در کنار آن گردشگری سیاحتی مورد توجه قرار گیرد. همچنین سه منطقه آزاد تجاری مورد توافق قرار گرفت که ایران فعالیت خود را در این حوزه آغاز کند.
بازرگانان و فعالان اقتصادی سوریه در نشست با بازرگانان ایران، درباره ساز و کارهای تقویت تجارت تهران و دمشق گفت وگو کردند.
شرکت کنندگان در نشست تجاری ایران و سوریه که در هتل شرایتون دمشق برگزار شد، با توجه به تحریم های ظالمانه علیه دو کشور، درباره مشکلات پیش روی همکاری اقتصادی و تجاری دو طرف تبادل نظر کردند.
شرکت کنندگان همچنین پیشنهاداتی را که باعث تسهیل کار در بخش خصوصی، تشویق سرمایه گذاری و افزایش مشارکت و ارتقای سطح روابط اقتصادی و تجاری بین دو کشور می شود، بررسی کردند.