پخش زنده
امروز: -
رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز با اشاره به نیازهای این دانشگاه، از پیگیری تکمیل طرح های نیمه تمام و پرداخت دیون دانشگاه در سفر دوم رئیس جمهور به خوزستان خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز خوزستان ، دکتر علیمحمد آخوندعلی اظهار کرد: در ابتدای این دوره مدیریت، تصور میکردیم که حدود ۱۲۰ تا ۱۳۰ میلیارد تومان، دیون از سنوات قبل باقی مانده باشد و به مرور زمان مشخص شد که بدهی و دیون تقریبا ۱۵۰ تا ۱۷۰میلیارد تومان است. این بدهی، معضلات اساسی ایجاد کرده بود.
وی با بیان اینکه در دوره قبل در بخشهایی، کار رها شده بود، افزود: از روزی که مدیریت را گرفتیم بیش از ۳۰ مورد بدهی با سطوح مختلف از طرف پیمانکاران مختلف که برای دانشگاه کارهایی انجام داده بودند، وجود داشت و حق و حسابشان پرداخته نشده بود؛ در حال حاضر بیش از از ۸۰ درصد این پیمانکاران طلب خود را دریافت کردهاند و مواردی که ماندهاند نیز در شرف پرداخت است و ممکن است گیر و دارهای حقوقی داشته باشند.
رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز با اشاره به اورهال کردن تجهیزات دانشگاه گفت: در این روند، سیستمهای گرمایشی و سرمایشی دانشکدهها، خوابگاهها و آمفی تئاترها تجهیز شد. حدود ۶ هزار دانشجوی دانشگاه شهید چمران اهواز در خوابگاه مستقرند و دانشگاه و خوابگاهها با توجه به دو سال تعطیلی ناشی از کرونا، تعمیرات اساسی نیاز داشتند. پس از این مدت موفق شدیم دانشگاه را به صورت صددرصدی بازگشایی کنیم. پیش از بازگشایی باید مشکلات زیرساختهای صدمهدیده حل میشد که با وجود کمبود اعتبارات، کارهای لازم انجام شد.
وی با تاکید بر لزوم مدیریت هزینهها گفت: تحول را در تمام دانشگاه میتوان مشاهده کرد البته سیستم مدام در حال استهلاک است و به این معنا نیست که دیگر مشکلی وجود ندارد.
پیگیری پرداخت بدهی ۱۷۰ میلیارد تومانی دانشگاه
آخوندعلی با اشاره به پیگیری برای پرداخت بدهی حدود ۱۷۰ میلیارد تومانی دانشگاه بیان کرد: پیگیری شبانهروزی منجر به برگزاری جلسه هیات امنا با حضور وزیر علوم شد و در آن جلسه، ۱۰۴ میلیارد تومان بدهی توسط حسابرس هیات امنا احصا شد و بقیه دیون به ۱۴۰۲ منتقل شدند. با توجه به اشراف به وضعیت دانشگاه، در نهایت شرایط به گونهای پیش رفت که بخشی از دیون منتقل شود، تا اینکه وزیر در دانشگاه حضور پیدا کرد و تمام مسائل و مشکلات را از نزدیک دید.
وی افزود: ۱۳ تا ۱۴ پروزه عمرانی در دانشگاه و پردیسها از بیش از ۱۰ تا ۱۵ سال پیش باقی مانده و تکمیل نشده بود و با توجه به تورم، در پیشرفت ۴۰ تا ۷۰ درصدی باقی مانده بودند و برخی نیز پیشرفتی نداشتند. این در حالی است که پروژه نیمه کاره اگر تکمیل نشود و ناقص بماند، دچار فرسایش میشود.
رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز ادامه داد: در حضور وزیر علوم مشکلات مالی را در سه بخش توضیح دادم. منابع مالی در سفر اول برای اهواز در نظر گرفته شده بود، اما عموما برای آبفا، جمعآوری آبهای سطحی، طرح غدیر و مسائل زیرساختی و دیگر مشکلات بود و به دانشگاه و برخی جاهای دیگر، توجهی نشده بود و البته پیگیری هم نشده بود؛ نه از طرف دانشگاه و مدیران قبلی و نه استانداری.
آخوندعلی یادآور شد: در سیستم مدیریتی جدید این مساله را به جد در دستور کار قرار دادیم. مشکلات دانشگاه شناخته شده بودند و مسائل مشکلات مالی را به سه دسته تقسیم کردیم؛ یکی از این موارد این است که تکمیل پروژههایی که از سنوات قبل نیمه تمام مانده بودند، مبالغ کلان میطلبد و انتظار داریم در سفر دوم ریاست جمهوری به آنها پرداخته شود.
وی افزود: دیون دانشگاه را نیز به صورت مستقیم با وزیر مطرح کردیم و اعتراف کردند که مدیریت خیلی خوب توانسته سرپا باشد. کلاسها صددرصد برگزار شد و در خصوص اتفاقات اخیر نیز دانشگاه خیلی خوب مدیریت کرد و اتفاق خاصی نیفتاد؛ اتفاقات محدود بود و مدیریت شد و یک قطره خون از دماغ هیچ کس نیامد و هیچ شیشهای شکسته نشد و این نشان میدهد خانواده دانشگاهی شرایط را درست احساس کردند.
رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز در خصوص پرداخت بدهیهای دانشگاه گفت: در این خصوص به سراغ اعتبارات پایه دانشگاه رفتیم و گفتیم که از دوران جنگ دانشگاه ما آسیب دیده و ضعیف مانده است، در نتیجه باید تدبیری اندیشیده میشد و اعتبارات پایه را ارتقا میدادیم. پیگیریها باعث شد در اسفند ۱۴۰۱، ۱۱۸.۵ درصد احصای اعتبار داشته باشیم. اما دیون همچنان باقی مانده بود و در پایان ۱۴۰۱ نزدیک به ۷۰ میلیارد تومان بدهی به پیمانکار طبخ غذای دانشگاه داشتیم.
وی ادامه داد: در سال ۱۴۰۱ پیگیریها ادامه داشت و به جد دنبال راهاندازی پردیس علم و فناوری هستیم که مستقل و وابسته به دانشگاه است. دانشگاه شهید چمران اهواز چند سال پیش بنای پارک علم و فناوری را گذاشت که بر اساس یک آییننامه، مستقل و به سیستم پارک علم و فناوری استان خوزستان واگذار شد و به نوعی بخشیده شد و سر دانشگاه بی کلاه ماند.
آخوندعلی با بیان اینکه کارهای آموزشی، پژوهشی و توسعهای رها نشدهاند و جزو اولویتها هستند، اما مسائل مالی ترمز مدیریت را میکشد، گفت: صدای دانشگاه در این خصوص به آنجا که باید رسید به طوری که در پایان ۱۴۰۱، ۱۱۸.۵ درصد اعتبارات به حساب دانشگاه واریز شد و بخش وسیعی از دیونی که از بابت آنها نگران بودیم از جمله گرنت اساتید، حق التدریس اساتید و تفاوت احکام حقوقی پرسنل پرداخت شد.
وی ادامه داد: ۱۲ تا ۱۳ مورد از این مسائل پرداخت شد از جمله بازخرید مرخصی پرسنل بازنشسته، پاداش پایان خدمت پرسنل قراردادی، گرنت ۱۴۰۰ اعضای هیات علمی، حق التدریس ۱۴۰۱-۱۴۰۰ و معوقات سقف حقوق اعضای هیات علمی پرداخت شد. حق التالیف ۱۴۰۰ اساتید نیز امروز پرداخت میشود و پرداخت حق التدریس ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ نیز از امروز آغاز میشود و برای اولین بار در ۱۰ تا ۲۰ سال گذشته است که بدهی حق التدیسی صفر میشود که قبلا سابقه نداشته است. علاوه بر این، پرداخت حق التالیف ۱۴۰۱ در دست اقدام است. عیدی عید فطر و نوروز نیز به پرسنل داده شد و پرداخت معوقات تفاوت احکام پرسنل دانشگاه نیز تا پایان ۱۴۰۱ و حق التدریس دانشجوهای اتباع خارجه از سال ۹۸ تا ۱۴۰۱ در دست اقدام است.
آخوندعلی افزود: ۷۵ میلیارد تومان برای کسریها در اصلاحیه بودجه ۱۴۰۲ توسط مجلس برای دانشگاه شهید چمران اهواز در نظر گرفته شد. ما پیشنهاد دادیم که جزو اعتبارات پایه ۱۴۰۲ باشد و عملیاتی شد. بخش عمدهای از دیون به این شیوه پرداخت میشود که اقدام بسیار مهمی است.
رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز با اشاره به پیشنهادات دانشگاه شهید چمران اهواز در سفر دوم ریاست جمهور عنوان کرد: در جریان این سفر معاون پشتیبانی وزیر علوم به جای وزیر حضور خواهد داشت. پروژههای نیمه تمام دانشگاه دو سه بار توسط وزیر علوم در هیات دولت مطرح شد یعنی دولت در جریان این مسائل هست و البته زمان نباید از دست برود. انتظار داریم اعتبارات این پروژههای ناقص که در حال فرسایش و فرسودگی هستند، در پروسه دو تا سه ساله تصویب شود تا مورد بهرهبرداری قرار بگیرد و تا زمانی که ما پای کار هستیم پروژهها را تحویل دهیم تا از بین نروند و متروپل نشوند.
وی یادآور شد: یکی دیگر از انتظارات ما تامین و تجهیز بخشی از سیستمهای آزمایشگاهی است که مقدمات کار ایجاد شده است. نگذاشتهایم چیزی مغفول بماند. انتظار داریم همچنان دانشگاه شهید چمران اهواز و دانشگاههای خوزستان را از نظر اعتبارات پایه مواظب باشند تا مغفول نمانند. در جلسه با وزیر علوم نیز گفتم که دانشگاه ما جانباز است؛ تمام امکانات دانشگاه شهید چمران اهواز در اختیار جنگ قرار گرفت و چند تیپ و لشکر و گردان در دانشگاه مستقر بودند و موقع عملیات، تمام کریدورهای دانشکدههای علوم و کشاورزی، بیمارستان صحرایی میشد.
آخوندعلی گفت: مسائل و مشکلات دانشگاه شهید چمران اهواز بسیار وسیع هستند بنابراین هیات دولت باید توجه ویژهای کند. ما تلاش کردیم و توانستیم بخشی از مشکلات را حل کنیم، اما هنوز کفایت نمیکند و کار باید در دستور کار دولت قرار گیرد، زیرا پایه رشد و توسعه پایدار منطقه با دانشگاه مادر مرتبط است بنابراین باید به این دانشگاه لطف و توجه ویژه داشته باشد.
۱.۶ هزار میلیارد تومان اعتبار مورد نیاز پروژههای دانشگاه
وی با اشاره به اعتبارات پیشبینی شده برای تکمیل پروژههای دانشگاه، گفت: ۱۳ پروژه داریم و برآورد تکمیل پروژهها، ۱.۶ هزار میلیارد تومان است. دانشکدههای مهندسی آب و محیط زیست و علوم تربیتی ناقص هستند. مجموعه کلاسهای آموزشی چند هزار متر زیربنا دارد و در اولویت است، دانشکده علوم زمین، نفت و پتروشیمی، شوش، خوابگاه پردیس هنر شوشتر و ... نیز از جمله پروژهها هستند.
وی با اشاره به ضرورت بازسازی دانشکده ادبیات (سه گوش) عنوان کرد: دانشکده سهگوش که در سطح شهر واقع است باید بازسازی اساسی شود تا امور بین الملل، زبانکده و آزفا آنجا مستقر شوند و ضمن اینکه این ساختمان باید حفظ شود.