پخش زنده
امروز: -
رایزنی فرهنگی کشورمان در قزاقستان، نمایشگاهی از آثار هنر خوشنویسی و صنایع دستی ایران در مسجد جامع حضرت سلطان شهر آستانه برپا کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما و به نقل از روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، به همت رایزنی فرهنگی کشورمان در قزاقستان، نمایشگاهی از آثار هنر خوشنویسی و صنایع دستی ایران برای نخستین بار در مسجد جامع حضرت سلطان منسوب به خواجه احمد یسوی یکی از مساجد شهر آستانه پایتخت قزاقستان برپا شد.
در مراسم افتتاحیه این نمایشگاه، علیاکبر جوکار، سفیر و علیاکبر طالبیمتین، رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران، کنجهتای دوینسبای، نماینده اداره دینی مسلمانان و دستیار ارشد مفتی اعظم قزاقستان و عادلخان سریکبای، امام مسجد و جمعی از نمازگزاران حضور داشتند.
مسلم سقا، هنرمند خوشنویسی ایران آثار به نمایش گذاشته شده را معرفی و شرح مختصری در خصوص هر یک ارائه کرد.
رایزن فرهنگی کشورمان در قزاقستان در حین بازدید علاقهمندان از این نمایشگاه، اظهار کرد: امسال با همکاری مفتی اعظم برای نخستین بار است که نمایشگاهی از آثار هنری ایران در این مسجد برگزار میشود و این نشان دهنده توسعه روابط ایران و قزاقستان در عرصههای مختلف خواهد بود.
مشاور ارشد مفتی اعظم نیز به سفری که در سال ۲۰۱۲ به ایران داشت، اشاره و از برگزاری نمایشگاه خوشنویسی در این مسجد ابراز خرسندی کرد.
نمازگزاران این مسجد ضمن تعریف و تمجید از هنر خوشنویسی، درخواست نوشتن نام خود به صورت شکسته نستعلیق را داشتند و این هنر ارزشمند ایرانی را به یادگار با خود به خانه بردند.
آشنایی با مسجد جامع حضرت سلطان
مسجد جامع حضرت سلطان منسوب به خواجه احمد یسوی از شاعران و عارفان بزرگ قزاقستان، یکی از قدیمیترین و بزرگترین مساجد قزاقستان است. این مسجد که در مرکز شهر آستانه پایتخت قزاقستان واقع است، در سال ۲۰۱۲ میلادی بازسازی شد و گنجایش دوازده هزار نمازگزار را دارد.
این مسجد در سه طبقه ساخته شده است. طبقه سوم ویژه نماز جماعت بانوان و همچنین محل دفتر امامان و سایت مسجد، طبقه دوم ویژه نماز جماعت آقایان و طبقه اول رستوران و فروشگاههای کتابهای قرآنی است.
در این مسجد، یکی از قدیمیترین نسخههای قرآن کریم متعلق به قرن دوازده میلادی نگهداری میشود. این مسجد به دلیل واقع شدن در مرکز شهر یکی از در دسترسترین و پررفتوآمدترین مساجد شهر آستانه است.