پخش زنده
امروز: -
کارشناس بازار سرمایه گفـت: جبران زیان سرمایه گذاران خرد در بسیاری از صنایع و سهام و شکست سقف کانال 2 میلیون و 100 هزار واحد توانست سهامداران را مجاب به سرمایه گذاری در بورس کند.
محبی کارشناس بازار سرمایه در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما در خصوص عوامل مختلف موثر بر روند بازار سرمایه اظهار کرد: در سطح بین الملل، ما شاهد کاهش تورم در آمریکا بودیم که به دنبال آن، گزارش هایی مبنی بر احتمال رکود اقتصادی در سطح جهان دریافت شد.
این کارشناس بازار سرمایه بیان کرد: ثبت رکورد تاریخی قیمت انس جهانی و ورود بیت کوین به کانال 30 هزار دلار و پس از آن ایجاد ثبات در بازار کامودیتی ها، موید این امر بود که احتمال مشاهده کاهش ارزش دلار در سطح بین الملل دور از ذهن نیست که همین موضوع باعث شد، بازار سرمایه که نسبت به سایر بازارهای موازی رشد کمتری را تجربه کرده بود، بتواند با ورود نقدینگی همراه شود .
محبی درباره وضعیت صنعت پالایشی گفت: احتمال افزایش میانگین شاخص کرک اسپرد فرآورده های نفتی یا شاخص کرک ثروت که در سال 1400 حدود 20 دلار بود، باعث شد تا انتظارات سودآوری شرکت های پالایشی افزایش پیدا کند.
او بیان کرد: در سطح داخل هم ما شاهد قدرت گرفتن سناریوی احتمال افزایش 35 تا 45 درصدی نرخ تسعیر دلار صادراتی برای شرکت های پالایشی بودیم که در کنار افزایش نرخ کرک اسپرد برای سال 1402، انتظار سودآوری شرکت های پالایشی را افزایش می دهد.
این کارشناس بازار سرمایه در ادامه گفت: همچنین کاهش نوسانات ارزی پس از روزهای ابتدایی سال و کریدورسازی دلار در محدوده بین 50 تا 51 هزار تومان، وضعیت باثبات تری را به بازار ارز حاکم کرد و در کنار تمامی این عوامل، جبران شدن زیان سهامداران صندوق های دولتی پالایش یکم و داریکم، پس از اصلاح اساسنامه این دو صندوق و رسیدن نسبت قیمت به خالص ارزش دارایی ها به بالای 95 درصد، توانست سهامداران جدید را مجاب کند که به بازار بورس برگردند.