پخش زنده
امروز: -
معاون میراث فرهنگی کشور که برای شرکت در اجلاس «ائتلاف برای میراث فرهنگی آسیا» به چین سفر کرده، با لی کوین قائم مقام وزیر فرهنگ و گردشگری و رئیس سازمان میراث فرهنگی جمهوری خلق چین دیدار و گفت و گو کرد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، علی دارابی معاون میراث فرهنگی کشور در این دیدار با اشاره به پیشینه و تاریخ کهن میان دو ملت ایران و چین، گفت: روابط میان ایران و چین با سابقه و کهن بوده و پژوهشگران معتقدند که این مناسبات دوجانبه از «راه ابریشم» آغاز شده و خوشبختانه تا به امروز نیز پایدار بوده است.
دارابی با تأکید لزوم حمایت همه جانبه از این دستاورد عظیم فرهنگی، افزود: در صورت افزایش سطح تعاملات گردشگری، بسیاری از مشکلات در سایر حوزه های کاری دیگر نیز حل و فصل خواهد شد.
معاون میراث فرهنگی کشور با تأکید بر توسعه همکاری میان کشورهای عضو برای تهیه پرونده ثبت اثر در فهرست میراث جهانی در حوزه میراث فرهنگی ملموس، ناملموس و طبیعی به صورت مشترک، ضرورت تشکیل مرکز اسنادی برای گردآوری، تدوین و ایجاد بانک اطلاعاتی آثار در حوزه های حقوقی و قانونی را یادآور شد.
او همچنین با اشاره بر لزوم همکاری فعال در عرصه مبارزه قاچاق اموال فرهنگی و تاریخی و استرداد آن ها به سرزمین مادری، انتقال تجارب موفق کشورهای عضو به یکدیگر را ضرورتی انکار ناشدنی دانست.
دارابی در این نشست با اشاره به قدمت تاریخی ایران گفت: ایران یکی از مهم ترین کانون های میراث فرهنگی در جهان بوده که این موضوع مورد تایید صاحب نظران و پژوهشگران نیز قرار دارد.
وی افزود: جمهوری اسلامی ایران برای توسعه همکاری، انتقال تجارب و همکاری در عرصه های موزه ایی و نمایشگاهی اعلام آمادگی می کند.
رئیس سازمان میراث فرهنگی جمهوری خلق چین نیز در این دیدار از توسعه روابط و مناسبات دو کشور در عرصه های میراث فرهنگی و گردشگری اعلام حمایت کرد و گفت: ایران و چین دو کشور با تمدن های کهن و تاریخی در آسیا هستند که باید همکاری های گسترده تری با یکدیگر داشته باشند.
لی کوین همچنین از اعلام آمادگی جمهوری اسلامی برای برگزاری نمایشگاه موزه ای در ایران قدردانی کرد و این گونه رویدادها را گامی موثر برای توسعه دیپلماسی فرهنگی دانست.
گفتنی است «ائتلاف» برای میراث فرهنگی آسیا توسط جمعی از کشورها از جمله ایران بنیان گذاری شد.
اعضای موسس این ائتلاف عبارتند از: چین، ایران، ارمنستان، کامبوج، جمهوری دموکراتیک خلق کره، قرقیزستان، پاکستان، سوریه، امارات متحده عربی، یمن، آذربایجان، میانمار، سریلانکا و اعضای ناظرآن نیز شامل کشورهای بنگلادش، سنگاپور، تاجیکستان، ازبکستان و ویتنام است.