پخش زنده
امروز: -
صبح دوشنبه وزارت امور خارجه فرانسه با انتشار بیانیهای مطبوعاتی اعلام کرد دولت فرانسه بین روزهای یکشنبه و دوشنبه ۳۸۸ تن از اتباع خود و برخی کشورهای دیگر در سودان را از طریق جیبوتی به کشور بازگردانده است.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ صبح دوشنبه وزارت امور خارجه فرانسه با انتشار بیانیهای مطبوعاتی اعلام کرد دولت فرانسه بین روزهای یکشنبه و دوشنبه ۳۸۸ تن از اتباع خود و برخی کشورهای دیگر در سودان را از طریق جیبوتی به کشور بازگردانده است.
به گزارش خبرگزاری آناتولی، وزارت امور خارجه فرانسه تصریح کرد این عملیات در سه نوبت در واکنش به اوضاع امنیتی اضطراری سودان صورت گرفته و علاوه بر اتباع فرانسوی شماری از اتباع دیگر کشورهای خارجی نیز جزو تخلیه شدگان هستند. در این بیانیه آمده است شماری از شهروندان آمریکایی، آلمانی، ژاپنی، مراکشی، نیجریهای و حتی آفریقای جنوبی نیز در این عملیات از سودان خارج شده اند.
سفارت فرانسه در سودان و مرکز بحران و پشتیبانی وزارت امور خارجه فرانسه که از ۱۵ آوریل یک هسته بحران ایجاد کرده است، به منظور هماهنگ کردن این عملیات، با اتباع فرانسوی حاضر در سودان و دیگر شرکای خارجی خود که اتباعشان در این عملیات تخلیه شدند تماس دائمی داشته است.
فرانسه همچنین در بیانیه خود ابراز اطمینان کرده است که وزارت امور خارجه و وزارت نیروهای مسلح این کشور به تلاشهای خود برای تضمین امنیت اتباع فرانسوی حاضر در سودان ادامه خواهند داد.
در رابطه با اوضاع حاکم در سودان نیز دولت فرانسه بار دیگر از همه طرفهای درگیر خواست برای توقف درگیریها و حل اختلافات، گفتگوهای سیاسی خود را از سرگیرند. پاریس تاکید کرد در این شرایط تماس دائمی و نزدیک خود را با شرکای اروپایی اش حفظ میکند و برای اجرای عملیات جدید تخلیه اتباع فرانسوی و غربی از سودان تلاش میکند.
روز یکشنبه کاخ ریاست جمهوری فرانسه (الیزه) اعلام کرده بود امانوئل مکرون رئیس جمهور این کشور برای تضمین امنیت اتباع فرانسوی که هنوز در سودان هستند، همه تلاش خود را به کار گرفته است.
ریاست جمهوری فرانسه همچنین تصریح کرد مکرون از چند روز پیش با همتایان خود در منطقه در مورد وضعیت نگران کننده حاکم بر سودان تبادل نظر میکند.
از ۱۵ آوریل چندین شهر سودان از جمله پایتخت این کشور خرطوم صحنه درگیری مسلحانه ارتش منظم سودان و یک گروه شبه نظامی به نام نیروهای پشتیبانی سریع است.
دو اردوگاه رقیب یعنی ارتش به فرماندهی عبدالفتاح البرهان و نیروهای پشتیبانی سریع تحت فرمان ژنرال محمد حمدان داگلو، یکدیگر را به دست داشتن در این خشونتها متهم میکنند.