پخش زنده
امروز: -
نوادگان برده داران انگلیسی، از نظام این کشور می خواهند به خاطر پیشینه سیاه برده داری بریتانیا، پوزش بخواهد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ نوادگان برده داران انگلیسی، از نظام این کشور می خواهند به خاطر پیشینه سیاه برده داری بریتانیا، پوزش بخواهد.
شماری از نوادگان برده داران بزرگ انگلیسی، با راه انداختن جنبشی به نام وراث برده داری (Heirs of Slavery)، از نظام این کشور میخواهند به خاطر پیشینه برده داری، پوزش بخواهد و همچنین برنامه ای را تدوین کنند تا عدالت، در حق افرادی که هنوز از این بی عدالتی رنج می برند، اجرا شود.
پسر دایی چارلز، شاه انگلیس و یکی از نوادگان ویلیام گلادستون، نخست وزیر بریتانیا در دوره ویکتوریا، به خبرنگاران، ناشران، یکی از معلمان و یک مددکار بازنشسته پیوسته اند تا به خاطر نقش نظام بریتانیا در برده ساختن حدود 3.1 میلیون سیاه پوست آفریقایی، دولت انگلیس را وادار به پوزش خواهی و جبران کنند.
به نوشته گاردین، الکس رنتون(Alex Renton)، یکی از اعضای بنیانگذار وراث برده داری، می گوید:" برده داری بریتانیا، قانونی، به صورت صنعتی و کاملا نژادپرستانه بود." وی افزوده است:" بریتانیا هیچ گاه به خاطر دوران برده داری، پوزش نخواست در حالی که برده داری، هم اکنون نیز مردم را در این کشور و در کشورهای حوزه کارئیب که اجداد ما در آن جاها از برده داری پول در می آوردند، تحت تاثیر قرار می دهد."
اعضای جنبش وراث برده داری امیدوارند دیگر وارثان برده داران انگلیسی، به این گروه بپیوندند. شماری از اعضای این گروه هم می گویند پول اجدادشان که به آنان به ارث رسیده، از مزارعی به دست آمده است که بردگان در آن ها بیگاری می کرده اند.
به نوشته گاردین، پس از این که در سال 1833، برده داری رسما در انگلیس غیرقانونی شد، برده داران انگلیسی، از دولت این کشور غرامت گرفتند. این روزنامه نوشت اعضای جنبش وراث در انگلیس، از طرح های گروه کاریکوم (Caricom) حمایت می کنند که تشکل سیاسی 20 کشور حاشیه کارائیب است. گروه کاریکوم، کمیسیونی را به منظور جبران خسارت دوران استعمار و برده داری راه انداخته و معتقد است دولت های اروپایی به خاطر نسل کشی در کشورهای کارائیب، باید به جرایم خود اعتراف کنند و به بازماندگان بردگان، خسارت بپردازند. براساس طرح های ده گانه گروه کاریکوم، دولت های اروپایی باید با پذیرش نقش خودشان در برده داری و نسل کشی از مردم کشورهای کارائیب، رسما پوزش بخواهند و برای جبران بخشی از اقدامات خود، بدهی های این دولت ها را نادیده بگیرند و در آموزش و بهداشت و درمان این کشورها، سرمایه گذاری کنند.
روزنامه گاردین در ماه جاری میلادی، به بررسی ارتباطات شاه چارلز در انگلیس با برده داران این کشور پرداخته است و رابطه نظام سلطنتی با برده داری در دو سوی اقیانوس اطلس را افشا می کند. به نوشته روزنامه گاردین، سه شنبه این هفته قرار است گروهی از نمایندگان مجلس انگلیس حامی حقوق سیاه پوستان در نشستی به زمان مناسب پوزش خواهی رسمی نظام انگلیس به خاطر برده داری در کشورهای آفریقایی، بپردازند.
مردم انگلیس و به ویژه سیاه پوستان بارها با برپایی تظاهرات اعلام کردند نظام انگلیس نه تنها از مشکلاتی که برای سیاه پوستان به وجود آورده عذر خواهی نکرده است بلکه هم اکنون نیز سیاه پوستان در این کشور شهروند درجه دوم محسوب می شوند و از بسیاری از مزایای اجتماعی واقتصادی محروم نگهداشته شده اند.