پخش زنده
امروز: -
سال گذشته دوره مهارتی برای چهار هزار و ۳۴۴ نفر از ساکنان مناطق محروم روستایی استان همدان برگزار شده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان همدان؛ مدیرکل آموزش فنی و حرفهای استان همدان با بیان اینکه مهارت آموزی فنی در روستاها مهاجرت بی رویه به شهرها را کاهش میدهد، افزود: در این راستا برای رونق اقتصادی روستاهای استان ۳۰۰ دوره مهارت آموزی برگزار شده است.
وهب مختاران تأکید کرد: ۵۳ حرفه از جمله دوزنده کیف چرمی بادست، کمک آرماتور بند درجه ۲، کلاف ساز مبل کلاسیک چوبی و سرویس کار تراکتور با هدف تطابق با بازار کار و مزیتهای شهرستانی و همچنین سند آمایش در راستای مهاجرت معکوس روستاییان ارائه شد.
او با اشاره به اولویت سازمان آموزش فنی و حرفهای در توانمندسازی و ارتقای مهارت روستاییان و مناطق محروم تأکید کرد: توسعه و تقویت اقتصاد روستاها، فراهم کردن زمینههای صدور مجوز کسب و کار، اشتغال و ایجاد درآمد پایدار در روستاها یکی از برنامههای دولت سیزدهم است.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای استان همدان، ترغیب و ایجاد انگیزه در روستاییان به منظور راه اندازی کسب و کار با هدف ایجاد اشتغال پایدار و به کارگیری ظرفیتهای منطقهای را از اهداف آموزشهای مهارتی در روستاها برشمرد.
مختاران، آموزش و ارتقا مهارت روستاییان را از عوامل مهم در تقویت و پایداری توسعه روستایی دانست و گفت: اجرای دورههای آموزشی مهارت در روستاها بر مبنای نیاز بازار کار و با توجه به شرایط اقلیمی هر منطقه پیش بینی شده است.
او با اشاره به اینکه بیشتر افرادی که در دورههای مهارتی این اداره کل مشارکت میکنند دارای مهارت کافی برای انجام کار هستند گفت: طبق بررسیهای صورت گرفته ۶۵ درصد دانش آموختگان فنی و حرفهای جذب بازار کار میشوند.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای استان همدان گفت: ۴۳ هزار و ۸۲۴ نفردوره آموزشی، مهارتیهای فنی و حرفهای در آموزشگاههای آزاد و مراکز دولتی این استان در سال ۱۴۰۱ برگزار شد.
مختاران با اشاره به اینکه ۷۳ درصد از شرکت کنندگان در آزمونها موفق به کسب نمره قبولی شدند، افزود: کارور adobe animate (اپلیکیشن خلاقانه برای تولید انیمیشنهای ۲ بعدی)، حجم ساز و نقش برجسته کار با گچ، دوزنده لباس کشی و پرورش گوسفند از رشتههای تازه راه اندازی شده این اداره کل است.
او با اشاره به اینکه ۱۷ گروه هدف از آموزشهای سازمان فنی و حرفهای بهرهمند شدند، گفت: دورههای آموزشی این سازمان قشرهای مختلف شامل دانش آموزان، دانشجویان، دانش آموختگان و بنگاههای اقتصادی و متقاضیان مهارت آموزی، آموزش در محیط کار واقعی، معتادین بهبود یافته، نیرویهای مسلح، زنان سرپرست خانوار و آسیب دیدگان اجتماعی را پوشش میدهد.