پخش زنده
امروز: -
گوشت شترمرغ در دسته گوشتهای قرمز طبقه بندی میشود و از لحاظ ارزش غذایی دارای فواید فراوانی است که در مطلب زیر به آن پرداخته ایم.
به گزارش سرویس وبگردی خبرگزاری صدا و سیما، گوشت شتر مرغ از کم چربترین انواع گوشت قرمز بوده که دارای مقدار کلسترول بسیار پایین میباشد. از لحاظ طعم با بهترین انواع گوشت گوساله قابل مقایسه بوده در میزان پروتئین تفاوت چندانی با یکدیگر ندارند. این گوشت منبع غنی ویتامینهای گروه ب به ویژه ویتامین ب ۶، ب ۱۲ و آنتی اکسیدانهای طبیعی محسوب میشود و به دلیل طبع گرم و خشکی که دارد، برای افراد سرد مزاج و مبتلا به بیماریهای مفصلی و اعصاب که منشأ آن اغلب ناشی از سردی بدن است، مفید میباشد. اهمیت و گسترده بودن خواص گوشت شتر مرغ برای سلامتی و درمان بیماریها ما را بر آن داشت تا شما را با فواید این منبع غذایی مفید و ارزشمند آشنا کنیم.
معرفی گوشت شتر مرغ
شتر مرغ بزرگترین پرنده موجود در کره زمین است که گوشت آن، گوشت قرمز محسوب میشود. تردی این گوشت بسیار زیاد است وطعم آن با گوشت گوساله قابل مقایسه میباشد. بیشترین گوشت قابل استفاده این پرنده از لحاظ تجاری، از پاهای شتر مرغ به دست میآید و از کیفیت بالایی نیز برخوردار است. گوشت شتر مرغ را میتوان مانند گوشت گوساله با روشهای مختلفی طبخ کرد و به دلیل پایین بودن چربی و کلسترول آن، برای افرادی که رژیم غذایی کم چرب دارند و بیماران قلبی عروقی توصیه میشود.
البته لازم به ذکر است به عقیده متخصصان علم تغذیه، مصرف گوشت شتر مرغ به صورت دائمی و روزانه مناسب نبوده و بهتر است به عنوان یکی از گوشتهای مورد مصرف، در رژیم غذایی روزانه افراد قرار گیرد. طبع گوشت شتر مرغ گرم و خشک است.
برخی از مهمترین خواص گوشت شتر مرغ و مزایای مصرف آن به شرح زیر میباشد:
استفاده از گوشت شتر مرغ برای درمان دردهای مفصلی مثل سیاتیک، درد کمر و ساق پا که ناشی از غلبه سردی در بدن میباشد، کاربرد دارد.
از خواص گوشت شتر مرغ در طب سنتی، استفاده از آن به منظور درمان برخی بیماریهای زنان ناشی از سردی رحم است.
در طب سنتی آمده است که استفاده از این گوشت از بین برنده سردی بدن، باد و برطرف کننده بلغم است.
میزان امگا ۳ و ویتامینهای گروه ب موجود در گوشت شتر مرغ بالا بوده، از این رو مصرف آن برای درمان و رفع افسردگی مفید است.
به دلیل میزان پایین چربی، کلسترول و سدیم موجود در این گوشت، یکی از مهمترین خواص گوشت شتر مرغ و فواید درمانی آن پیشگیری از بیماریهای قلبی عروقی است و از لخته شدن خون نیز جلوگیری میکند.
گوشت شترمرغ به طور طبیعی در برابر برخی باکتریهای مضر مثل ایکولای و سالمونلا مقاوم است.
به دلیل میزان بالای آهن موجود در گوشت شتر مرغ، مصرف آن برای درمان کم خونی مفید بوده، استفاده از آن برای زنان باردار توصیه میشود.
از گوشت شتر مرغ در طب سنتی برای درمان نقرس و سیاتیک استفاده میشود.
ارزش غذایی گوشت شتر مرغ
گوشت شتر مرغ دارای محتوای چربی پایین تری نسبت به سایر گوشتها میباشد. میزان پایین چربی، سدیم و میزان محتوای خوب اسیدهای چرب غیراشباع درآن در مقایسه با گوشت گاو و مرغ آن را از لحاظ تغذیهای بسیار مورد توجه قرار داده است. در فیله یا استیک این گوشت، کمتر از ۱/۱ درصد چربی وجود دارد. همچنین مقدار کلسترول گوشت این پرنده هم کم بوده، به طوری که در هر کیلو گرم از گوشت آن حدود ۶۰۰ میلی گرم کلسترول موجود بوده و میزان پروتئین آن بالای ۲۰ درصد است.
جدول ارزش غذایی و خواص گوشت شتر مرغ
مضرات گوشت شترمرغ (موارد احتیاطی و منع مصرف)
گوشت شترمرغ غلیظ و دیر هضم است، به همین دلیل افرادی که معده ضعیفی دارند باید از زیاده روی در مصرف آن پرهیز کنند.
به دلیل طبع بسیار گرم گوشت شترمرغ مصرف آن برای افراد گرم مزاج و فصول گرم سال توصیه نشده و بهتر است همراه با مصلح استفاده شود.
منبع: سایت ستاره