پخش زنده
امروز: -
یکی از ویژگی های فصل بهار در طبیعت کردستان، رویش گیاهان خوراکی است که مردمان این دیار از آن برای پخت غذاهای متنوع استفاده می کنند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز کردستان، کنگر، تره کوهی، بن سرخ، والک، موسیر کوهی، ریواس و البته قارچ کوهی است از جمله گیاهانی است که با آمدن بهار سر از خاک بیرون میآورند تا دستچین شوند، گیاهان کوهی و خوراکی که سفره مردمان این دیار را رنگین میکند.
زنان هنرمند کردستانی با گیاهان بهاری غذاهای متنوعی از کلانه و آش دوغ گرفته تا خورشت های متنوع مثل خورشت ریواس و خورشت گیلاخه درست می کنند که دارای فواید فراوانی برای سلامت جسم دارد.
به گفته کارشناس تغدیه دانشگاه علوم پزشکی کردستان گیاهان خوراکی بهاری خواص مختلفی از جمله برای دستگاه گوارش، قلب و عروق، پوست و کاهش چربی ها در بدن دارد.
امینیان می گوید: گیاهان بهاری به دلیل اینکه دارای کالری کم هستند برای کسانی که دارای اضافه وزن یا بیماری های کبدی و قند خون باشند، مفید است.
برداشت و فروش این رستنیها، بخشی از درآمد خانوادههای روستایی در مناطق کردنشین را نیز تشکیل میدهد.
کارشناسان منابع طبیعی می گویند، روستاییان برای جلوگیری از تخریب منابع طبیعی، باید با رعایت اصول، گیاهان را برداشت کنند تا به رویشگاهها و ریشه یا بذر گیاهان خوراکی آسیب وارد نشود.