به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما؛ در برنامه میز اقتصاد یکم اردیبهشت ۱۴۰۲ که با حضور آقای علی کریم پور دبیر اجرایی نهضت احیای واحدهای اقتصادی و خانم فاطمه مقصودی نماینده مجلس شورای اسلامی برگزار شد نحوه احیای واحدهای تعطیل، همچنین برنامههای دولت برای احیای واحدهای اقتصادی بحث و بررسی شد.
متن گفتگو به این شرح است:
مجری، ( امیر اصلانخانی ): گفته شده در سال گذشته ۴ هزار و ۲۰۰ واحد غیر فعال و نیمه فعال احیاء شده است و امسال هم برای احیای ۸ هزار واحد هدف گذاری شده است در این باره توضیح دهید واحدهای که احیاء شدند چه شاخصههایی داشتند که در فهرست احیا قرار گرفتند و یا روش کمک کردن شما چگونه بوده است؟
دبیر اجرایی نهضت احیای واحدهای اقتصادی گفت: ما در نهضت یک مدلی را دنبال میکنیم اصطلاحا میگوییم زیست بوم احیا و نقشهای مختلفی هم برای این عوامل زیست بوم احیا گرفتیم.
کریم پور افزود:خودمان را طبق حکمی که آقای دکتر مدنی دارند در بحث نماینده دولت در نهضت احیای واحدهای اقتصادی، بحث همسوسازی همرسانی هوشمند، بحث ایجاد احیای ظرفیتهای مردمی، ظرفیتهای بخش خصوصی و اینکه رصد و پایش این زیست بوم را انجام دهیم و این که، ما بتوانیم احیاگر و احیاجو را به هم وصل کنیم را انجام دهیم.
وی اضافه کرد: یک نقشی را برای خود عوامل دولت در نظر گرفتیم، نقشی را باید قوه قضاییه داشته باشد، مجلسی هم باید یک نقشی داشته باشند، ستادها و نهادها نیز باید نقشی در این زیست بوم داشته باشند و خود دولت هم باید بحثی را پیش ببرد که آن بحث، بحث ابزارسازی است و یک سری ابزارها را باید بسازیم.
کریم پور گفت:تاکید دولت، رئیس جمهور و معاون اول بوده است برای این که ما یک راههایی و ابزارهایی را ایجاد کنیم که مردم مشارکت کنند تاکید آقا هم بود که خود مردم و بخش خصوصی بیاند تا واحدهای راکد احیا شوند
وی ادامه داد: از آن طرف احیاگر را داریم، که این احیاگر، یک آدم حرفهای است که هم میتواند دانش بنیان باشد هم میتواند شرکتهای پیشران باشند، هم شرکتهای مشاوره و مدیریت باشند و ما در این زیست بوم از مسئولان اتاق بازرگانی استفاده کردیم، بخش خصوصی را آوردیم و از ظرفیتهای مردمی هم استفاده کردیم همچنین از گروههای مردمی و گروههای جهادی استفاده کردیم.
کریم پور گفت:در حوزه ابزارها، دنبال ابزارهایی هستیم مثل ابزارهای مالی، بیمه ای، فنی، نهادی، قانونی، فناوری که بلاخره همه این عوامل باید در اختیار زوج احیاگر و احیاجو باشد. احیاجو در اصطلاح همان واحدی است که تعطیل، غیر فعال، نیمه توان، نیمه فعال، روبه افول است و زیر ظرفیت کار میکند.
مجری:آیا آماری هم دارید؟
دبیر اجرایی نهضت احیای واحدهای اقتصادی گفت: ۴۲ هزار واحد است که آمار موثق است.
مجری: این واحدها کامل تعطیل هستند؟
آقای علی کریم پور گفت: بله این ۴۲ هزار واحد کاملا تعطیل هستند.
مجری:واحدهای نیمه فعال با چه ظرفیتی کار کنند، نیمه فعال محسوب میشوند؟
دبیر اجرایی نهضت احیای واحدهای اقتصادی گفت: در تقسیم بندی ها، ما حتی یک سوم، یک چهارم و حتی اگر زیر ۵۰ درصد باشند در فهرست نیمه فعال یا رو به افول قرار میگیرند.
وی افزود:به طور نمونه، شرکت، وضعیتش خوب است، اما صنعت آن، قدیمی است و روبه افول هست و اگر احیاگری که قرار است بیاید و احیا کند در آن مجموعه خصوصی، یا گروههای جهادی که میتواند باشد، میتواند برود آنهایی که رو به افول هستند را احیا کند که در صنعت قابل پیش بینی هست. اصطلاحی داریم با عنوان کلینیک، یک مرحله از کلینیکهای کسب و کار بالاتر رفته اند، شرکتهای کسب و کاری هستند که کسب و کارشان، بحث احیایی و کارشان این است که مجموعههایی که تعطیل شدند را احیای آنها را انجام میدهند.
مجری: اینها در ادامه کار شریک میشوند؟
دبیر اجرایی نهضت احیای واحدهای اقتصادی گفت: مدلهای مختلف است، یک نسل از آنها مشاوره میهد، یک نسلی بحثها و مشاورههای آموزشی به آنها میدهند. یک نسل میآید با آنها شریک میشود، مثلا شریک در واحدیهای تولیدی و پروژه آن میشود.
کریم پور ادامه داد: یک نسلی هم است که خرید و فروش میکند و شرکت را خرید و عمل جراحی میکند و بحث احیا را انجام میدهد و ممکن است دو سال با شرکت باشد بعد از آن که به آن ارزش افزوده رساند آن را واگذار کند
مجری: خانم مقصودی آیا این که ما همه توان مان را برای احیای واحدهای تولیدی بگذاریم و همه موانع تولید را برطرف کنیم این را منطقی میدانید یا نه، باید از آن طرف جلوی تعطیل شدن واحدهای جدید را بگیریم؟
نماینده مجلس شورای اسلامی: رشد و آینده کشور ما به رشد اقتصادی و استمرار در حمایت از این رشد و حرکت روبه جلوی آن گره خورده است و تا این رشد نباشد این اتفاق نمیافتد.
خانم فاطمه مقصودی: از طرفی در برنامه هفتم رشد اقتصادی توام با عدالت اجتماعی دیده شده و در نظر گرفتیم از طرفی هم نارضایتیهای اقتصادی که امروز میبینیم و در بین خانوادهها ملموس است که بدون رشد اقتصادی هرگز اتفاق نمیافتد.
نماینده مجلس شورای اسلامی: کشور ما در این زمینه استعداد عجیبی دارد به دلیل وجود موقعیت جغرافیایی، سیاسی و بین المللی که دارد نیروی انسانی و سرمایههای خدادادی که داریم، این رشد اتفاق میافتد.
مجری: به شرطی که استفاده کنیم؟
خانم مقصودی گفت: واقعیت همین است خدا را شکر رویکرد دولت سیزدهم آقای رئیسی به سمت و سوی اقتصاد مقاومتی بود که مقام معظم رهبری روی آن تاکید داشتند و این که از داشتههای خودمان بیشتر استفاده کنیم و واحدهایی که اکنون تعطیل شدند و سرمایههای راکدی هستند به کار بیاندازیم و اینها سرمایه هستند و نباید بگذاریم هدر بروند.
نماینده مجلس شورای اسلامی افزود: این رویکرد بسیار کارساز بود و خصوصاً در حوزه انتخابیه ما که حدود هفت هشت تا از این اتفاقهای خوب در کارخانههایی که راکد بودند، افتاد.
خانم مقصودی اضافه کرد: من اینجا تشکر میکنم از تیم آقای مدنی و بارها از ایشان تشکر کردم، این حرکت در جهت سیاستهای دولت و منویات مقام معظم رهبری اتفاق افتاد و خیلی موفق بود.
نماینده مجلس شورای اسلامی گفت: مثلا نمونه بگویم در بحث نساجی شهرستان بروجرد ۱۶۶ درصد رشد داشتیم که از ۸۵۰ نفر اشتغال را به ۲ هزار و ۵۰۰ اشتغال رساندیم، با کمترین سرمایهای که از بانکها گرفتیم و بیشتر خود سرمایه گذار و بنگاههای خصوصی خودشان آمدند سرمایه گذاری کردند و در رابطه با حمایت از اینها هم حمایت و هم احیا میکنیم و آنهایی که در حال کار کردن هستند حمایت همه جانبه شوند تا به مشکل برخورد نکنند.
خانم مقصودی افزود: و این که بحث تسهیلات و بحث رفع موانع را در استانها و در مراکز استان خدا را شکر دارند، هم استانداری و هم بقیه عزیزان دراین جلسات که میگذارند، خودش خیلی رفع کرده است.
مجری: در تامین مواد اولیه و بحث سرمایه در گردش یکی از موضوعاتی که واحدهای تولید گلایه خیلی زیادی در مورد این موضوع دارند، چه تامین مواد اولیه و چه سرمایه در گردش که گفته میشد در ماههای پایانی سال این سرمایه در اختیار واحدهای تولید قرار نمیگیرد از سوی نظام بانکی، این باعث میشود که آن واحد تولیدی کوچکتر شده و تولید آن کمتر شده و نتواند حقوق کارگر را بدهد و به نوعی به سمت تعطیلی حرکت کند. برای این که جلوگیری کنیم از این قضیه، ما یک سمت را داریم احیا کنیم و یک سمت دیگر یک سری مشکلات وجود دارد، شما به عنوان نماینده مجلس با این واحدهای تولیدی که اعتراض دارند برای تامین مواد اولیه و سرمایه در گردش این را چگونه باید حل کرد؟
نماینده مجلس شورای اسلامی گفت: حاکمیت و دولت باید به سمت و سوی حمایت از بنگاههای خصوصی حرکت کنند. کشور بدون بنگاههای خصوصی به رشد اقتصادی نمیرسد، بنگاههای خصوصی هم بدون حمایت دولت نمیتوانند موفق شوند و اصلا به میدان ورود نمیکنند، بنابر این اطمینان داشته باشند از این که حاکمیت از آنها حمایت میکند و این بنگاهها و حرکت اینها آوردن سرمایه شان به میدان کمک بزرگی میتواند به رشد اقتصادی داشته باشد.
خانم مقصودی افزود: متاسفانه در دهه نود بنگاههای مان رو به تعطیلی رفتند و به موقع به داد این مسئله نرسیدیم و مسئله دیگر شرطی کردن اقتصاد است و این موضوع را به بعضی از چیزها گره زده بودند که این مسئله باعث شد چندین گام عقب بیافتیم، اما اکنون با رویکرد و حرکت و مسائلی که دولت در اولویت کاری خودش قرار داده، حرکت کنیم موفقیتهای زیادی کسب کرده و خواهیم کرد.
نماینده مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: قبلا در شهرکهای صنعتی حدود ۱۸ درصد از واحدها تعطیل بود ۱۸ درصد واحدهای هر شهرک صنعتی به طور متوسط نگاه کنیم، تعطیل بودند که امروزه این ۱۸ درصد به ۱۳ درصد رسیده و میتوانیم بگوییم و اگر ۵ درصد از هر واحد صنعتی را در نظر بگیریم رفع موانع و مشکل شده و همه اینها با پول نبوده است.
خانم مقصودی گفت: یک وقت سرمایه دار جدید آمده و تحویل گرفته است و بعضی اوقات هم در مواد اولیه رفع مشکل شده و در بعضی هم با زیرساخت بوده و مشکل برطرف شده است، بنابراین این موفقیتها را در دولت و در وزارت صمت شاهدیم و میبینیم.
نماینده مجلس شورای اسلامی افزود: و در هر واحد به طور متوسط اگر شما ۱۸ اشتغال ایجاد کرده باشید و این عدد و رقم و آماری که وزارتخانه میدهد باز هم موفقیتهای زیادی است و با توجه به این که بعضی از واحدها با یک حرکت تاکتیکی خیلی تاثیر گذار توانستیم هزاران شغل ایجاد کنیم.
خانم مقصودی: مثلا خودروسازی در شهرستان بروجرد داشتیم که این خودروسازی چندین سال تعطیل بوده، سرمایه گذار در زندان بوده و مشکلات عدیده و حقوقی و قانونی داشته است و سرمایه گذار جدید تحویل گرفته و زمینه ایجاد اشتغال ۶ هزار شغل را در شهرستان محروم و استان محروم ایجاد کرده است و این هیچ ضرر و مسئله اقتصادی هم برای دولت نداشته است و یک بنگاه خصوصی آمده تحویل گرفته و انجام میدهد که اینها موفقیت است و دولت باید حمایت کند.
نماینده مجلس شورای اسلامی: اگر آن نقدینگی که ما به سمت تولید هدایت کنیم، مطمئن باشید که میتوانیم احساس رضایت مندی کنیم از برنامه ریزیهای دولت برای ایجاد یک شرایط اقتصادی خوب برای کشور.
مجری: مهمترین علت تعطیلی ۴ هزار و ۲۰۰ کارخانه اینها چه بوده است؟
دبیر اجرایی نهضت احیای واحدهای اقتصادی گفت: این نکته کاملا نکته دقیقی است درباره بحث مواد اولیه را چطور تامین کنید. یکی از کارهای که ما با دولت و مجلس پیش میبریم و از قوه قضاییه ارتباط گرفتیم و انجام میدهیم، بحث ابزارسازی است.
کریم افزود: تامین مواد اولیه را از طریق بانک انجام میدهیم. این صرفا نباید از این طریق انجام شود و از ابزارهای جدید، یعنی کاری است که ما شروع کردیم و داریم مثلا در حوزه اس تی اف، ابزارهایی که بوده است، مثل اوراق خام، برات الکترونیکی، مثل خطهای اعتباری، خبر خوب هم خدمت شما بگویم، در تورهای احیایی که در استانها گذاشتیم با مجموعه صنایع کوچک، حتما سه چهار استان در حوزه پتروشیمی رفتیم، زیرا مسائل و مشکلات آنها زیاد بود، ما پتروشیمی بالادستی داشتیم و برای پایین دستیها کاری نکرده بودیم و مواد اولیه، گاز شان را میگرفتند و تبدیل میکردند و کارشان را میکردند، اما این استفاده در صنایع پایین دستی اتفاق نمیافتاد.
وی اضافه کرد: در تورهایی که رفتیم از این ابزارهای استفاده کردیم، گفتیم اس تی اف است، چند تا ما زنجیره را کامل کردیم، اس تی اف تک زنجیرهای نه، بعضا به ۱۲ تا زنجیره رسیدیم یعنی به ۱۲ مجموعه باید وام دهید تا این مجموعهها روی پا بایستند، روش اوراق گام که طراحی شده است و وزارت صمت کمک کرده، هم صنایع کوچک، هم پتروشیمیها کمک کردند، بانک مرکزی خیلی پای این کار ایستاده و یکی از کارهایی که داریم انجام میدهیم ابزارسازی که ساختیم و یک سری ابزار را ترویج میکنیم.
کریم پور گفت: خیلی از احیاجوهایی که به ما مراجعه میکنند فقط ابزار را به آنها معرفی میکنیم این احیاگرها میگویند چه جالب با این ابزار میشود تامین مالی کرد. مثلا تامین مالی زنجیره ای، اس تی اف، کرافاندینگ و خود پی ها، یک جوری خودمان یک ابزار جدید مثل صندوقهای احیا را طراحی میکنیم مقام معظم رهبری تاکید فرمودند که مردم در تولید مشارکت کنند
مجری:صندوقهای احیا چیست؟
دبیر اجرایی نهضت احیای واحدهای اقتصادی گفت: صندوقهای احیا، مخصوص واحدهایی است که تعطیل بوده است، در حوزه کشاورزی مجموعهای پیدا کردیم شکل و شمایل آن به گونه است که میرود شرکت و مشارکت میکند، هم خودش مشارکت میکند و هم در تولید مشارکت میکند بعنی هم متخصص این کار است و هم اینکه سرمایه گذار؛ این صندوقهای ها اگر فعال شود اگر مجلس و قوع قضاییه حمایت کند به درد شرکتهایی که خیلی کوچک و جزو شرکتهای SMEهایی هستند میخوردکه تقریبا در مرحله تکمیل اساسنامه هستیم.
کریم پور با بیان اینکه مقام معظم رهبری میفرمایند در تولید مردم مشارکت کنند. افزود: باید ابزار آن را درست کنیم که مردم احساس کنند که منفعت دارند هم ابزار پولی و هم ابزار نهادی و هم ابزار بورسی یا مثلا بیمه با بیمه مذاکره میکنیم که بیمه بیاید به عنوان سرمایه گذار این قضیه بایستد.
وی اضافه کرد: امسال تقریبا عوامل زیست بوم را تشکیل دادیم و امسال میخواهیم سوار بر این کار شویم و آقای مدنی گفتند که ۸ هزار واحد احیا شود.
کریم پور گفت: یک علت آن است که مشکلاتی که پارسال داشتیم که استانها به ما شناخت داشته باشند و عوامل را شناسایی کنیم، حودو ۲۸ دستگاه خودشان هماهنگ شدند با مجموعه، ۲ هزار و ۹۰۰ احیاگر را شناسایی کردیم که دورههای آموزشی آنها در آمده و کسب و کار ایجاد شده و صنعت زنده میشود
اتفاقهای خوبی قرار است بیفتد.
مجری: علت تعطیلی واحدهای تولیدی چه بوده است؟
علی کریم پور گفت: در حوزه تعطیلی واحدهای اقتصادی، ۴ تا دسته بندی اصلی داریم که زیر عوامل زیادی دارد شاید ۴ تا ۵ هزار زیر عوامل داشته باشد یکی از آن زیر عواملها، بحثهای مدیریتی است، از مدیریت استراتژیک، بحثهای استراتژیک، بحثهای منابع انسانی، بحثهای بازار، بحثهای رقابت، بحثهای مدیریتی و بحثهای منابع انسانی، است
وی افزود: زیر عوامل دیگر، بحثها تامین مالی است؛ تنها روش تامین مالی، بانک است روش بعدی بورس است که باید ابزارسازی کنیم. میتوانیم صندوقهای تعاونی تشکیل بدهیم و خود مردم در تولید مشارکت داشته باشند. مخاطبانی که سراغشان رفتیم مجوز، زمین، سوله و همه چیز دارد و فقط کسی رو میخواهد که دوتا سه ماه دستگاه هایش را اورهال و بحثهای مدیریتی را حل کند. عامل دیگر بحثهای حقوقی و بانکی است.
مجری: بخش نامهای که یک شبه صادر میشود و حیات یک واحد تولیدی میتواند از بین ببرد و یا یکدفعه جلوی صادرات آن گرفته میشود بازار یک واحد تولیدی از بین میرود، شاید این موارد کوچک باشد، اما میتواند یک واحد را از پا در بیاورد، شاید به آنها پرداختن اهمیت زیادی داشته باشدرئیس جمهور هم گفتند که این بخش نامهها نباید خلق الساعه باشد و یک شبه باشد.خانم مقصودی آیا در بودجه هم برای احیای واحدهای تولیدی ردیفی لحاظ شده یا منابعی را اختصاص داده اید؟
نماینده مجلس شورای اسلامی گفت: در بودجه که تبصره ۱۸ معمولا برای حمایت از تولید است که در اختیار وزارت صمت قرار میگیرد.
مجری:سال گذشته اجرا نشد؟
مقصودی گفت: سال گذشته خیلی چیزها اجرا نشد. جلوی خیلی از کارها گرفته شد و پروژهها خوابید و ان شاءالله امسال با آمدن با آقای منظور، بتوانیم یک حرکتی داشته باشیم که جبران سال گذشته را داشته باشیم.
نماینده مجلس شورای اسلامی افزود: در بحث صندوق توسعه، اصلا فلسفه ایجاد صندوق توسعه حمایت از تولید است و این در مسیری میرفتیم که دولتهای قبل متاسناه هر جا که کم میآوردند مجوزی میگرفتند و میرفتند سراغ صندوق توسعه و این کار، کار خوبی نبود و مقام معظم رهبری همه اعتراض به این مسئله را اعلام کردند و خیلی شفاف اعلام کردند که این کار، کار خوبی نیست.
مقصودی اضافه کرد: ما در زمینه حمایت از رشد تولید خصوصا در سالی که سال مهار تورم و رشد تولید است باید به قضایایی اقتصادی کشور که گلوگاه اقتصادی، صنعتی و طرحهای صنعتی است توجه و اهتمام ویژهای داشته باشیم
وی گفت:در بحث تامین مالی فعالیتهای اقتصادی که در بخشهای خصوصی اتفاق میافتد، دولت دخیل است و دولت باید تمام توان خودش را بگذارد برای حمایت این رشد تولید، و اساسا اگر دولت حمایت نکند و سرمایه گذار احساس امنیت نکندمیدان خالی میشود از سرمایه گذار، دولت نمیتواند که به تنهایی همه اینها را به عهده بگیرد,، زیرا از لحاظ مالی و نیروی انسانی توان ندارد بنابراین ذخیرههایی ما داریم به عنوان بنگاههای خصوصی و سرمایههای خصوصی، که باید اینها را تشویق و ترغیب کنیم و وقتی به میدان آمدند باید همه جوانب از آنها حمایت کنیم.
مقصودی افزود: در بعضی از جاها اتفاقی که میافتد سرمایه گذارها و سرمایهها را فراری میدهیم و این خسارت و خسران زیادی برای کشور ما دارد. سال گذشته را مقام معظم رهبری سال تولید، دانش بنیان و اشتغال زایی نام نهادند و بسیار حکیمانه بود و خیلی از آن استفادههای خوبی شددانش بنیان بودن هر بنگاه، باعث ماندگاری، استقامت و استحکام و پایداری آن واحد خواهد شد. از طرف دیگر وقتی اشتغال زاست وجودش در جامعه تاثیر ملموسی خواهد داشت و در خانوادهها میشود ردپای آن را پیدا کرد. امسال سال مهار تورم و رشد تولید است یعنی این دو گره خورده است با همدیگر
نماینده مجلس شورای اسلامی ادامه داد: ما هر چقدر بتوانیم با حمایتهایی که میتوانیم از بنگاههای خصوصی و سرمایه گذارها داشته میباشیم رشد تولید را بالا ببریم میتوانیم شعار سال گذشته را تکمیل کنیم.
مقصودی گفت: مقام معظم رهبری بسیار حکیمانه نام گذاری میکنند، هر سال میشود تکمیل سال گذشته، اینها همه به هم ربط دارند؛ ما سالهای گذشته اقتصاد مقاومتی، اقتصاد درون زا و خودجوش را داشتیم و همان کاری که سیاست دولت بود و خود آقای رئیسی بارها گفتند که ما از آن چه که داریم سرمایههای مان مهمتر است که حفظ شان کنیم
وی ادامه داد: ما هزاران میلیارد سرمایه داریم که در کارخانه خوابیده است و در آن قفل شده است و سرمایه گذار آن نیست چرا نرویم سراغ آنها. همین خودروسازی شهرستان بروجرد چندین سال بود که در آن قفل بود و هیچ مسئولی سراغش نمیرفت تنها مسئولی که رفت خود ما بودیم و رفتیم داخل تا ببین چه خبر است؟
مقصودی گفت: مسئولین را دعوت کردیم همه آمدند دیدند و افسوس خوردند با حمایت آقای رئیسی و استاندار استان و مسئولین قضایی استان توانستیم این مشکل را حل کنیم.
مجری: آقای کریم پور این پراکندگی واحدهای راکد در کدام مناطق و استانها بیشتر بوده است؟
دبیر اجرایی نهضت احیای واحدهای اقتصادی گفت:بله ما اینها را در آن سیستم و زیست بومی که داریم همه را رصد میکنیم.
مجری: چرا چه اشکالی دارد، گفتن آن، محرمانگی دارد؟
آقای علی کریم پور گفت: نه محرمانگی ندارد. ما موجی انداختیم که استانها همه ظرفیتهای شان را برای بحث احیا بیاورند
مجری: در استانها چگونه ورود میکنید آیا به شهرکهای صنعتی ورود میکنید یا آمارها را احصا میکنید؟، زیرا اگر آمارها را بگویید معلوم میشود همه منابع را به سمت استانهای بزرگ نمیبرید؟ یعنی همه را نمیبرید سمت تهران، مشهد، تبریز
این آمارها و گفتن آنها و افشای آنها کمک میکند؟ اطلاع دارید در این قضیه که کدام استانها بیشتر احیا شدند؟
دبیر اجرایی نهضت احیای واحدهای اقتصادی افزود: استان تهران اول است,، چون تعداد شهرکهای صنعتی، شهرکهای کشاورزی، اشتغال و واحدهای تولیدی آنها بیشتر است بعد از تهران اصفهان و تبریز وضعیت خوبی دارد. وضعیت مشهد مناسب است.
مجری:شما منابع مالی و، خط اعتباری خاصی دارید؟
آقای علی کریم پور گفت: ما پارسال میگفتیم که مشکل تامین مالی داریم. یک کاری کردیم، خوب است بدانید و کل بحثهای سیاستی، یظارتی و حمایتی که میتواند در اختیار زوج احیاگر و احیاجوی مان قرار بگیرد، همین الان و وضعیتی که همین الان داریم این را رصد کردیم، سراغ وزارت خانهها، سراغ مجلسی ها، مرکز پژوهشها رفتیم و از آماری که آنها داشتند استفاده کردیم، یک آمار خیلی خوبی در آمد و تعجب کردیم؛ یعنی اول که آمده بودیم دنبال ظرفیت سازی بودیم و این پلتفرم و زیست بومی که طراحی کردیم و یک قالب و پشتیبانی خود دولت از این قضیه انجام بدهد.
دبیر اجرایی نهضت احیای واحدهای اقتصادی افزود: جالب این جاست که ما تقریبا ۱۶۴ تا خدمت در آوردیم که همین الان میتواند در اختیار صنعت گر قرار گیرد و خودمان بحث تامین مالی را خودمان هم بودجه داریم و هم دولت آقای رئیسی و مخبر در اختیار گذاشتند.