پخش زنده
امروز: -
رئیس دامپزشکی بهاباد: بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو یک بیماری ویروسی مشترک بین انسان و دام است که علائم کلینیکی مشهودی در دامهای آلوده ندارد، ولی در انسان ایجاد بیماری شدید و گاهی کشنده میکند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمامرکز یزد، محمدعلی دادگرنیاگفت: راه اصلی انتقال این بیماری عمدتا از طریق گزش کنه، له کردن کنه با دست (بدون دستکش)، تماس با خون، ترشحات خونی و گوشت دام آلوده میباشد لذا رعایت بهداشت فردی هنگام تماس با دام، گوشت و آلایش دامی موکدا توصیه میشود.
وی ادامه داد:برای اطمینان کامل از سلامت گوشت و آلایش دامی حتما گوشت تازه را به مدت ۲۴ ساعت و جگر و آلایش دامی را به مدت ۴۸ ساعت در دمای صفر تا ۴ درجه یخچال نگهداری نمایید تا تغییرات پ هاش گوشت باعث از بین رفتن ویروس احتمالی بیماری شود.
رئیس دامپزشکی بهاباد گفت: مردم از خوردن جگر خام و گوشت نیم پز جدا خودداری نمایند، ویروس این بیماری در برابر حرارت بسیار حساس است و پختن گوشت باعث از بین رفتن ویروس بیماری میشود.
دادگرنیا گفت: مبارزه با انگلهای خارجی دام از طریق سمپاشی اماکن دامی، حمام ضد کنه دام و رعایت نکات ایمنی کشتار دام و نگهداری لاشه دام پس از ذبح تا ۲۴ ساعت در دمای ۰ تا ۴ درجه قابل پیشگیری میباشد، لذا به همشهریان توصیه میشود از گوشت قرمز دارای مهر و لیبل دامپزشکی استفاده کنند.