ثبت حدود ۲۵ درصد از وقفهای جدید کشور در خراسان رضوی
حدود ۲۵ درصد از وقفهای جدید کشور در خراسان رضوی با اقدامات فرهنگی، دفاتر مشاوره وقف و اعتقاد مردم ایجاد و ثبت شده است.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما، مرکز خراسان رضوی، مدیرکل اوقاف و امور خیریه خراسان رضوی
در همایش فعالان علمی، فرهنگی، اجتماعی و قرآنی در مشهد با اشاره به بیانات امام راحل پیرامون اوقاف و موقوفات در سال ۱۳۴۳ گفت: پس از پیروزی انقلاب اسلامی مراحل مختلف اجرای اصلاحات ارضی رقم خورد و بسیاری از موقوفات به عنوان اصلاحات ارضی به اشخاص واگذار و سندهای آن نیز به آنان داده شد.
حجت الاسلام والمسلمین احمدزاده افزود: در سال ۱۳۵۱ قانون اجازه تبدیل به احسن دهات و مزارع موقوفه اتفاق افتاد و بسیاری از موقوفات با این اسم که میخواهیم اینها را تبدیل به احسن کنیم، فروخته شدند تا مجموعههای اقتصادی بزرگ را به نام موقوفات رقم بزنند.
وی گفت: بسیاری از موقوفات را به اسم تبدیل به احسن فروختند و حتی یک رقبه جایگزین خریداری نکردند. در استان گشتیم حتی یک مورد از رقباتی که به جایگزینی رقبات فروخته شده خریداری کرده باشند پیدا نکردیم؟
حجت الاسلام احمدزاده بیان کرد: بر طبق فرمایش رهبر معظم انقلاب اسلامی، حق کسب و پیشه در وقف ثابت نیست، ولی اگر قانونی وجود دارد باید رعایت شود؛ مجمع تشخیص مصلحت نظام حق کسب و پیشه را تصویب و تثبیت کرد و بخش قابل توجهی از موقوفات هم به اسم اعطای حق تملک اعیان به اشخاص واگذار شد.
وی اظهار کرد: با پیروزی انقلاب قانون ابطال اسناد فروش آب و اراضی موقوفه تصویب و اسناد صادر شده باطل شدند، کسانی که زمین دریافت کرده بودند قرار شد با متولی وقف بارعایت حقوق مکتسبه قرارداد تنظیم کنند.
۳۰۴ امامزاده و بقعه متبرکه در استان خراسان رضوی وجود دارد.