پخش زنده
امروز: -
اين روزها، بازارهای حال و هوای خاصی دارد و جنب و جوش مردم در روزهای گرم بهار، گرمی بازار را دو چندان کرده چرا که روزه داران این خطه از کشور خود را برای استقبال از عيد بزرگ فطر آماده می کنند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز سیستان و بلوچستان، عید فطر در سیستان وبلوچستان آئینه تمام نمای فرهنگ های ناب و سنت های دست نخورده ای است که اعتقاد، همدلی و تمدن دیرینه این منطقه را در پاسداشت رحمت های الهی نشان می دهد.
ساکنان زمین اما به شکرانه یک ماه عبادت و نیایش این روز را جشن می گیرند چرا که عید فطر روزی است که فطرت آدمی به واسطه 30 روز اخلاص شکوفا شده است.
در این میان مردم شیعه و سنی سیستان و بلوچسنان همچون مردمان سایر استان ها آداب و رسوم خاص خود را دارند و برای این عید از چند روز قبل تدارک میبینند، زنان این منطقه قبل از رسیدن عید نان، شیرینی و کلوچه خرمایی مخصوص محلی را تهیه کرده و برای پذیرایی از میهمانان آماده میشوند.
اهل سنت این عید را به عنوان یکی از اعیاد اصلی خود می دانند و برای برگزاری جشن عید فطر از چند روز قبل تدارک لازم را می بینند.
بازارهای سیستان و بلوچستان در روزهای منتهی به عید فطر شلوغ ترین و پرترافیک ترین ایام را می گذرانند و زنان و مردان بلوچ برای این روز بهترین و نو ترین جامه ها و کفش را تهیه می کنند.
معمولا زنان بلوچ از چند روز قبل از عید فطر برای خرید پارچه و سوزندوزی های مربوطه به بازار می روند و پارچه فروشی ها و فروشندگی های پارچه های سوزندوزی شده شلوغ ترین روزهای خود را سپری می کنند.
مردم بلوچ به مناسبت عید فطر سه روز کار و کاسبی خود را تعطیل و به دید و بازدید می پردازند و اگر فردی از نزدیکان خود را از دست داده باشند برای دلداری نزد خانواده او می روند.
شکرگزاری عید فطر در سیستان
مردم منطقه سیستان در شمال سیستان و بلوچستان نیز عید سعید فطر را با جشن و سرور و شکرگزاری به درگاه خداوند گرامی می دارند و برای این عید از چند روز قبل تدارک می بینند.
زنان این منطقه قبل از رسیدن عید نان، شیرینی و کلوچه خرمایی مخصوص محلی را تهیه می کنند و برای پذیرایی از میهمانان آماده می شوند.
مردم سیستان برای استقبال از عید سعید فطر لباس های نو بر تن می کنند و با ظاهری آراسته در مجامع حضور می یابند.
دید و بازدید و صله رحم یکی از باورها و رسوم خاص مردم این منطقه است و عید را فرصت مغتنمی برای کنار گذاشتن کدورت ها و آشتی دادن افراد می دانند، معمولا در این روز اعضای کوچکتر فامیل به منزل بزرگترها می روند.
مردم این منطقه اعم از زن و مرد به همراه کودکان صبح زود روز عید فطر عازم مصلی و عیدگاه ها شده و نماز عید فطر را در هر شهر و روستایی با شکوه خاصی اقامه می کنند.
مصافحه و در آغوش گرفتن یکدیگر پس از اقامه نماز از سنت های خاص مردم سیستان و بلوچستان است.