کاهش هزینه درمان از مسیر پزشک خانواده
معاون درمان وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی گفت: ارجاع به پزشک خانواده موجب کاهش آزمایشها، معاینات غیر ضرور و کاهش پرداخت از جیب بیمار و صرفه جویی در اقتصاد سلامت میشود.
دکتر سعید کریمی در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما؛ درباره لزوم کاهش مراجعه غیر ضرور به پزشکان متخصص افزود: بسیاری افراد با کوچکترین علامت بیماری که فرزندشان پیدا میکند بلافاصله دنبال فوق تخصص آن بیماری میگردند در حالی که پزشک عمومی میتواند بیمار را درمان کند که این امر به فرهنگ سازی نیاز دارد.
معاون درمان وزارت بهداشت گفت: مراجعه بیماران خارج از چارچوب پزشک خانواده موجب درخواستهای پاراکلینیک و رادیولوژی و کارهای غیر ضرور میشود گفت: وقتی افراد زیر نظر پزشک خانواده باشند پزشک خانواده میداند که او امسال چکاپش را انجام داده و وضع سلامتش چطور است، اما اگر تحت نظر پزشک نباشد با مراجعه مکرر میتواند چندین آزمایش مکرر، رادیولوژیهای مختلف، سی تی و ام آر آیهای مختلف درخواست بدهد در حالی که ممکن است، یکی از آنها هر چند سال یکبار کفایت کند.
دکتر کریمی افزود: در اصل برنامه پزشک خانواده و نظام ارجاع برای همین است که بیمار تا جایی که میشود زیر نظر پزشک خانواده خودش باشد کارهای ابتدایی و اموری که در سطح یک قابل انجام است به متخصص ارجاع داده نشود.
معاون درمان وزارت بهداشت ادامه داد: همه دنیا مسیر را به سمت پزشک خانواده و نظام ارجاع میبرند، زیرا در این چارچوب بیمار مراجعه کننده نه با تشخیص خود هزینههایی بر خود تحمیل میکند و نه هزینههایی به نظام سلامت اضافه میکند که از نظر اقتصاد سلامت این مسیر به صلاح است.
دکتر کریمی گفت: در صد کمی از بیماران نیاز دارند که پزشک عمومی بیمار را در قالب سامانه نظام ارجاع به پزشک متخصص و سپس به فوق تخصص ارجاع دهد که حرکت از این مسیر میتواند باعث صرفه جویی در درخواستهای القایی و غیر ضرور شود.