پخش زنده
امروز: -
۱۲۲ رأس دام سبک و سنگین مبتلا به تب مالت (بروسلوز) در طرح پایش و مراقبت دامپزشکی در سال گذشته شناسایی و از چرخه مصرف انسانی خارج شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز خراسان جنوبی، سرپرست اداره بهداشت و مدیریت بیماریهای دامی اداره کل دامپزشکی در خصوص برنامه پایش و مراقبت از بیماری در دامها گفت: در راستای این برنامه در سال گذشته ۱۶ هزار و ۹۹۸ راس گاو، دو هزار و ۴۳۴ نفر شتر و هزار و ۷۴۸ راس گوسفند و بز مورد پایش و نمونه گیری (خونگیری) قرار گرفت که از این تعداد ۸ راس گاو، دو نفر شتر و ۱۱۰ راس گوسفند و بز آلوده به این بیماری از چرخه تولید حذف شدند.
عندلیبی افزود: پارسال ۲۴۳ هزار و ۴۷۰ رس بره و بزغاله ماده و تعداد ۱۵ هزار و ۳۰۱ راس گاو و گوساله علیه بروسلوز واکسینه شده است.
به گفته وی بروسلوز به عنوان یکی از مهمترین بیماریهای مشترک بین انسان و دام محسوب میشود و به همین دلیل همواره از دو بعد اقتصادی و بهداشتی مورد توجه قرار گرفته است.
وی گفت: دامهای مبتلا به بروسلوز، معمولا فقط در اولین دوره آبستنی سقط جنین کرده و در هنگام سقط و تا مدتی پس از آن، با دفع ترشحات به شدت آلوده رحمی، باعث آلودگی محیط، مزارع و مراتع میشوند که این موضوع خود زمینه آلودگی را برای سایر حیوانات گله و نیز انسان فراهم میکند.
عندلیبی گفت: این بیماری به راحتی قابل تشخیص نیست و برای تشخیص بیماری باید از تمام دامها خونگیری و آزمایشات اختصاصی برای شناسایی دامهای مبتلا انجام شود.