پخش زنده
امروز: -
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: اگر بخواهیم مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی برای همه دستگاههای اجرایی و حتی جبهههای مردمی قابل پذیرش باشد لازم است این شورا به قرارگاه فرهنگی تبدیل شود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، حجتالاسلام والمسلمین عبدالحسین خسروپناه اضافه کرد: برای اینکه شورای عالی انقلاب فرهنگی به یک قرارگاه فرهنگی تبدیل شود نیاز است هر کدام از اعضای اصلی آن سه روز در هفته به صورت مستقیم زمان مناسب برای این امر مهم، تخصیص دهند که هم اکنون با توجه به مشغلههای بسیار اعضای اصلی این شورا، تشکیل قرارگاه فرهنگی یک امر بعید کما اینکه تاکنون این امر صورت نگرفته است و نیازمند یک برنامهریزی دقیق است .
وی ،گفتمانسازی را امری مهم در پیشبرد اهداف یک مجموعه برشمرد و افزود: یکی از ارکان حکمرانی «گفتمان سازی» است که اگر این امر صورت گیرد سیاست و مقررات گذاری آن مجموعه اثر بخش بوده و این گفتوگویی که هم اکنون برگزار شد کمک شایانی در حوزه گفتمانسازی برای معرفی شورای عالی انقلاب فرهنگی به نخبگان و عموم افراد جامعه میتواند داشته باشد.
خسروپناه بر لزوم تبدیل شورای عالی انقلاب فرهنگی به قرارگاه فرهنگی اشاره کرد و گفت: تبدیل شورای عالی انقلاب فرهنگی به قرارگاه فرهنگی خواستهای است که رهبر معظم انقلاب اسلامی، به طور جد پیگیر آن هستند. کشور در حوزه نظامی «قرارگاه» را تجربه کرده و شاهد نتایج خوب و مفید آن بوده است.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: در قرارگاه نظامی، گردانها زیرمجموعه تیپ یا لشکر بوده و لشکر هم تحت امر ستاد فرماندهی است اما تصمیم فرمانده قرارگاه بر همه لازم الاجراست . در مسائل کشور نیز وزارتخانهها و یا سازمانها زیرمجموعه دولت و دیگر دستگاههای حاکمیتی نیز تحت امر مافوق خود هستند ، اگر شورای عالی انقلاب فرهنگی به قرارگاه فرهنگی تبدیل شود تمام دستگاهها و عوامل اجرایی در کشور دستورپذیر این قرارگاه بوده هرچند اگر زیرمجموعه آن نباشند.
حجتالاسلام والمسلمین خسروپناه توجه به جبهه مردمی را از ارکان اصلی قرارگاه فرهنگی برشمرد و اظهار داشت: قرارگاهی که مورد تاکید رهبر معظم انقلاب است، جبهه مردمی را نیز شامل میشود یعنی هدایتگری آن جبهه بر عهد قرارگاه است هر چند اگر جبههای مردمی یک شورای مستقل به حساب بیاید. رهبر معظم انقلاب تاکید دارند بیانیههایی که از سوی شورای عالی انقلاب فرهنگی صادر میشود بر جبهههای مردمی تاثیرگذار و قابل پذیرش باشد.
وی اضافه کرد: نخبگان علمی باید توجه داشته باشند که قرارگاه فرهنگی که ما بر ضرورت ایجاد آن تاکید داریم همان شورای عالی انقلاب فرهنگی است نه دبیرخانه آن ، در نتیجه اگر مطالباتی دارند از این شورا باید درخواست داشته باشند نه از دبیرخانه، زیرا دبیرخانه به عنوان یک هماهنگکننده در این شورا بوده و مصوبات و بیانیهها در خود شورا صورت میپذیرد.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی بر ضرورت ایجاد میز تخصصی برای هرکدام از مسایل اصلی مورد بحث در ستادهای تخصصی این شورا اشاره کرد و افزود: به عنوان مثال ما هم اکنون با موضوع هوش مصنوعی یا سیاستهای دانشگاه فرهنگیان یا دیگر مسایل مورد نیاز کشور مواجه هستیم، باید در ستادهای مربوط میز مرتبط با آن تشکیل و بعد از رصد همه جانبه، راهبری و راهسنجی آن مساله توسط میز آن دنبال شود.
خسروپناه استفاده از ظرفیت پژوهشگاهها، مراکز علمی و شورای حوزویان را مورد تاکید شورای عالی انقلاب فرهنگی برشمرد و افزود: یکی از رویکردهایی که در دورههای قبل و دوره جاری بر آن تاکید میشود استفاده از ظرفیت پژوهشگاهها، مراکز علمی و شورای حوزویان که فعالیتهای نظری انجام دادهاند است .