پخش زنده
امروز: -
رئیس مجلس با اشاره به لزوم اصلاح شیوه تعرفه گذاری و اصلاح ساختار در صنعت گاز، گفت: پیشنهاد روشن من این است که مشکلات ناترازی فصلی را با ذخیره سازی حل کنیم.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خانه ملت، محمدباقر قالیباف در نشست علنی امروز مجلس شورای اسلامی پس از سخنان جواد اوجی وزیر نفت و برخی نمایندگان درخصوص گزارش کمیسیون انرژی در مورد عملکرد وزارت نفت در تعرفه گذاری گاز مشترکان خانگی مطابق با مفاد تکلیفی بند «ک» تبصره ۱۵ قانون بودجه سال ۱۴۰۱ کل کشور گفت: آن چیزی که امروز باید مشخص شود شوک قیمتی است که به مردم در سالی که گذشت با برودت و سرمای هوا، وارد شد و تداوم این بحث باید تعیین تکلیف شود.
رئیس مجلس افزود: ما در حوزه کارهای کوتاه مدت باید بحث تعرفه گذاری از آنهایی که بیشترین مصرف داشته و پرمصرف هستند، را پیگیری کنیم، البته این مسئله در قانون بوده که این کار انجام شود.
قالیباف گفت: آقای وزیر در پایان سخنان خود گفت که باید قانون را اصلاح کنیم! البته باید گفت که حل این مشکل نیاز به قانون ندارد، در نوع تصمیم گیری این کار انجام میشود. واقعیت این است که ما در این کاری که انجام شد آن را از جهت زمانی، آن زمانی که بیشترین مصرف را انجام داده بودند، در نقطه فصلی یعنی در سردترین زمان پیک مصرف انتخاب کردیم.
رئیس قوه مقننه کشورمان تصریح کرد: زمانی که ما از ناترازی سخن میگوییم، یک ناترازی فصلی وجود دارد و یک ناترازی سال داریم که ما ناترازی فصلی را با این نوع قیمت گذاری و تعرفه گذاری که پایه ساختاری آن دچار مشکل است، تشدید کردیم؛ ما باید این ساختارها را ۵ ساختاری کنیم که این پلکان را انجام دهیم و آمده ایم ۲۵ مترمکعب را زمانی که پیک مصرف بود، کم کردیم. این مورد هم در فصل، هم در سرما و هم در پیک صورت گرفت و در آنجا که ۶۰ درصد مردم که در بخش بین ۳ و ۴ تا ۷ در پلکانیها میباشند، آنها را مورد هدف قرار دادیم، درحالی که نیت ما این بوده که آنها کم مصرف کنند. از طرفی قیمت را بالا بردیم و پایه را پایین آوردیم و متاسفانه این نتیجه رخ داده است.
وی همچنین گفت: حرف ما این است که این روش را با اصلاح شیوه تعرفه گذاری و با اصلاح ساختار انجام دهیم. من فکر میکنم در یک جلسه مشترک کمیسیون انرژی و وزارت نفت میتوان این اصلاح ساختار و پایه را انجام داد تا بتوانیم این فشار را برداریم.
قالیباف در ادامه افزود: پیشنهاد روشن من این است که ما مشکلات ناترازی فصلی را با ذخیره سازی حل کنیم، این مورد سال گذشته نیز مورد بحث قرار گرفت که ما حداقل بین ۱۰ تا ۲۰ درصد باید ذخیره سازی برای پیک مصرف فصلی انجام دهیم. حداقل ۱۰ درصد ذخیره سازی را انجام دهیم. اینکه میگویید قانون را عوض کنیم، درست نیست و باید برای مردم مسائل حل شود.
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: امسال، سال رشد تولید است، دوستان ما در صنعت حق داشتند که فرصتی را به آنها میدادیم، اما واقعا وقت محدود بود، از طرفی نیز برق یا گاز صنایع ما قطع میباشد، در حالی که ما برای رشد تولید در سال جاری اگر این موضوع را حل کنیم، ۲۰ تا ۲۵ درصد رشد تولید خواهیم داشت، اما با توجه به اینکه ما مشکل گاز و برق داریم و مشکلات حوزه صنعت کمتر منعکس میشود، بنابراین تا زمانی که بخواهیم صرفه جویی کنیم بیشترین حجم را از مصرف کنندگان خانگی گرفته و فشار وارد میکنیم و بیشترین فشار را نیز به بخش صنعت وارد میکنیم. البته که آن در دراز مدت با موضوع سرمایه گذاری حل میشود که باید در برنامه هفتم توسعه در اولویت کاری ما قرار گیرد.
وی بر ضرورت توجه به حوزه صرفه جویی اصولی، بحث بهینه سازی و بحث هوشمندسازی تأکید کرد و خطاب به وزیر نفت گفت: هر برنامهای که برای صرفه جویی و بهینه سازی بخواهیم، ما نیازمند این هستیم که مشخص شود که مصرف دقیق روزانه مان در کجا، چه سقفی و در چه بخشهایی صورت میگیرد. حداقل بررسی که من شخصاً انجام دادم، در شرایط کنونی اطلاعاتمان با یک ماه تاخیر به دست ما میرسد تا بفهمیم گاز در کجا و در چه سقفی و چگونه مصرف شده است. ما نیازمند تبدیل کردن این روند به اطلاعات روزانه هستیم و این جز با کنتورهای هوشمند و سیستمهایی که باید انجام شود و در آینده ساختارسازیهایی که برای اساس صرفه جویی مردم باید انجام دهیم، صورت نخواهد گرفت.
قالیباف در پایان تاکید کرد: جا دارد از تلاش عزیزان وزارت نفت، کارمندان و کارگران و بخشهای خدماتی این وزارتخانه که انصافاً در زمستان سال ۱۴۰۱ تلاش کردند تا مردم شرایط سخت زمستان را بگذرانند، تشکر میکنم و امید است که این بخش را نیز اصلاح کنید، یعنی پلکانی و ساختار میتواند کمک کند که فشار برداشته شود.