پخش زنده
امروز: -
برنامه پزشکی خانواده شهری از ابتدای اردیبهشت در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد آغاز میشود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهدگفت: برنامه پزشکی خانواده و نظام ارجاع در شهرهای بالای ۲۰ هزار نفردر استان از ابتدای اردیبهشت امسال به عنوان یکی از اولویتهای دانشگاه علوم پزشکی مشهد همزمان با کشور اجرا خواهد شد.
دکتر سید جواد حسینی افزود: هم اکنون یک میلیون و ۴۱۰ هزار نفر از جمعیت استان ساکن مناطق روستایی و شهرهای کمتر از ۲۰ هزار نفر در مناطق زیر پوشش این دانشگاه، تحت پوشش برنامه پزشکی خانواده و بیمه روستایی هستند و قرار است سه میلیون و ۹۰۰ هزار نفر از جمعیت زیر پوشش این دانشگاه در قالب برنامه پزشکی خانواده شهری زیر پوشش قرار گیرند.
وی گفت: در این برنامه به ازای هر سه هزار نفر، یک پزشک، سه مراقب سلامت و یک منشی در قالب یک تیم پزشک خانواده شهری فعالیت میکنند.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهدگفت: هم اکنون ۲۷۰ مرکز خدمات جامع سلامت شهری و روستایی، ۳۴۷ پایگاه سلامت شهری در مناطق زیر پوشش این دانشگاه فعال است و خدمات و مراقبتهای اولیه بهداشتی و درمانی را به جمعیت زیر پوشش ارائه میدهد.
دکتر حسینی افزود:در برنامه پزشکی خانواده روستایی، بیمار ابتدا به بهورز مراجعه میکند و اگر نیاز باشد به پزشک ارجاع داده میشود در حالی که در برنامه پزشکی خانواده شهری تکیه بر مراقب سلامت است که بیمار ابتدا به مراقب سلامت مراجعه میکند و در صورت نیاز به پزشک عمومی و در شرایط حاد و مزمن به پزشک متخصص ارجاع داده میشود.
وی گفت: برنامه پزشک خانواده و نظام ارجاع برای ارائه خدمات بهداشتی و درمانی در سه سطح خدماتی تعریف میشود که افراد در سطح یک، مشمول انواع مراقبت ها، چه پیشگیرانه و چه درمانی قرار میگیرند.
حسینی با بیان اینکه اجرای درست برنامه پزشکی خانواده منجر به تحقق و اجرای نظام ارجاع خواهد شد، گفت: تمایل کم مردم برای مراجعه به مراقب سلامت نیازمند فرهنگسازی است.
وی با بیان اینکه سطح ۲، خدمات تخصصی سرپایی یا بستری را در اختیار ارجاع شدگان از سطح یک قرار میدهد و نتیجه آن به پزشک خانواده ارجاع کننده اعلام میشود، افزود: سطح سه نیز خدمات فوق تخصصی سرپایی یا بستری را در اختیار ارجاع شدگان از سطوح یک و ۲ قرار میدهد و نتیجه را به اطلاع سطح ارجاع دهنده میرساند.