پخش زنده
امروز: -
تب نژاد پرستی در فوتبال اروپا بالا گرفته و این نیازمند تجدید نظر در مجامع بین المللی این رشته است.
به گزارش گروه ورزشی خبرگزاری صداوسیما به نقل از سایت عکاظ عربستان؛ بحث تبعیض نژادی علیه برخی افراد با رنگ پوست، مذهب، عقیده، نژاد و یا حتی برخی از خصوصیات ظاهری، پایانی ندارد، در سال های اخیر ده ها حادثه تنها در استادیوم های فوتبال و ده ها مورد در سایر استادیوم های ورزشی دیده شده است.
این یک بیماری روانی و اجتماعی است که علیرغم تلاشهای شدید سازمانها و فدراسیونهای بینالمللی و ملی برای کاهش آن، هر ساله بدون یافتن راهحلهای ریشهای برای آن تجدید میشود.
شکی نیست که ورزش فوتبال بیش از هر ورزش تیمی یا انفرادی دیگری به نژادپرستی آلوده شده است ماهیت شادی را از این رشته پر طرفدار گرفته است. علیرغم تلاشها برای ریشهکن کردن نژادپرستی، بازیکنان زیادی در طول تاریخ در اروپا درگیر آن بودهاند و شدت آن از دههای به دهه دیگر متفاوت بوده است. بازیکنان تیرهپوست اغلب در معرض انواع نژادپرستی هستند و اگر چه این حوادث جدید نیستند، اما در حال گسترش اند.
اهالی فوتبال هنوز بیاد دارند که لوئیس آراگونس سرمربی اسپانیایی در سال 2004زمانی که در حال صحبت در مورد تیری آنری به خوزه آنتونیو ریس گفت: "توپ را به او بدهید، سپس کاری کنید که سیاه پوست لعنتی شما را ببیند و متوجه شود که شما بهتر از او هستید. این اتفاق در رسانه های بریتانیایی که خواستار برکناری آراگونس از سمت خود شدند، سروصدا به پا کرد.
حتی محمد صلاح، بازیکن مصری تیم لیورپول و صاحب شهرت نیز با وجود دستاوردهایی که برای تیمش به دست آورد از نژادپرستی در امان نماند.ویدئویی در شبکه های اجتماعی پخش شد .
آواز خواندن هواداران چلسی در ایستگاه قطار به عنوان؛ "محمد صلاح یک بمب گذار تروریست است»
اگرچه بازیکن اسپانیایی رئال مادرید، وینیسیوس جونیور، 20 ساله است، اما امسال در چندین موقعیت مختلف مورد آزار نژادپرستانه قرار گرفت. چه از طرف هواداران و چه بازیکنان تیم های حریف و این بازیکن بارها در این مورد معترض بوده است و واکنش هایی هم نشان داده است.
بازی تیم ملی انگلیس مقابل میزبان بلغارستانی خود در مرحله مقدماتی یورو 2020 که با برتری 6 بر صفر تیم سه شیر به پایان رسید، به میدانی برای نژادپرستی و شعارهای سیاسی گروهی از هواداران کشور میزبان تبدیل شده بود. در حالی که گروهی از هواداران صداهای میمون را به راه انداختند و سلام نازی ها را اجرا کردند که این امر باعث توقف دوبار مسابقه شد.
فدراسیون بین المللی فوتبال (فیفا) نیز به نوبه خود با تمام توان تلاش می کند تا از پدیده آزار نژادپرستانه بازیکنان از طریق شبکه های اجتماعی بکاهد و از طرف (فیفا) با فدراسیون بینالمللی فوتبالیستهای حرفهای (Fifpro) برای مبارزه با سخنان نفرتانگیز در رسانههای اجتماعی همکاری نزدیکی وجود دارد.
جیانی اینفانتینو، رئیس فیفا گفت: "وظیفه ما محافظت از فوتبال است و این با محافظت از بازیکنانی شروع می شود که با بازی کردن فوتبال، شادی و خوشحالی زیادی را برای همه ما به ارمغان می آورند.
وی افزود: متاسفانه در شبکههای اجتماعی، اظهارنظرهای غیرقابل قبولی نسبت به بازیکنان، مربیان، مسئولان مسابقات و تیمها رو به افزایش است و این نوع تبعیض مانند هر نوع تبعیض دیگری در فوتبال جایی ندارد.
وی توضیح داد: علاوه بر آنچه که در شبکههای اجتماعی رصد میشود، علاوه بر آنچه که در داخل ورزشگاهها رصد میشود، میخواهیم وارد عمل شویم و به حرف اکتفا نکنیم، بنابراین اقدامات ملموسی برای رسیدگی مستقیم به این مشکل انجام میدهیم. هدف از این تلاش نه تنها حفاظت از فوتبال و دوری از آثار زیانبار این اظهارنظرهای توهین آمیز، بلکه آموزش نسل های آینده است که در شبکه های اجتماعی و همچنین در زمین مسابقه در فعالیت های فوتبالی شرکت می کنند.
رئیس فیفا ادامه داد: این مجازاتها که محدود به مسابقات و تورنمنتهای وابسته به فدراسیون بینالمللی فوتبال است، محرومیت نسبی برای هوادارانی که تخلفات نژادپرستانه انجام میدهند، دو برابر میشود و در صورت رفتار تبعیضآمیز، کسر امتیاز یا محرومیت از رقابتها میشود.