پخش زنده
امروز: -
مصطفی رجبی مشهدی با بیان اینکه سرانه مصرف برق در ایران بالاتر از میانگین جهانی است، گفت: آمارهای ارائه شده در ترازنامه انرژی نشان میدهد سرانه مصرف برق خانگی در ایران شش برابر متوسط جهانی است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مصطفی رجبی مشهدی سخنگوی صنعت برق با حضور در برنامه سعادت آباد رادیو تهران از شهروندان خواست با نزدیک شدن به فصل تابستان و اوج استفاده از وسایل سرمایشی، درجه وسایل سرمایشی را روی ۲۵ درجه تنظیم کنند، ضمن اینکه در ساعتهای اوج مصرف ۱۲ تا ۱۷ و ۲۰ تا ۲۳ از وسایل برقی پرمصرف به طور همزمان استفاده نکنند.
سوال: مصاحبه ای از شما خواندیم که تابستان امسال خاموشی نداریم، بیشترراجع به این موضوع صحبت می فرمایید؟ البته با یک شاهد مثال شروع می کنم ، خودم شاهد زنده، ما تقریبا در یک هفته گذشته برق خانه مان ۴ بار قطع شده، بعد شما گفتید که در تابستان امسال قطعی برق نداریم هنوز هم تابستان نشده و این در شرایط است که قبل از این هم این اتفاق نمی افتاده و ۴ بار در یک هفته قطع شدن یعنی این که یک جای کار می لنگد، چه کار کنیم ؟
رجبی مشهدی: خاموشی ها را در چند گروه دسته بندی می کنند، یکی از آن دسته ها مربوط می شود به حوادث و یا آن اتفاقاتی که روی شبکه های برق می افتد یا دلایلی از این دست؛ آن چیزی که مربوط به تابستان است و بنده در مورد آن صحبت کردم بحث تامین توان است یعنی نیروگاههای تولید برق بتوانند این میزان برق را تولید کنند و به خانه های مردم برسانند ، ما از این جهت گفتیم که انشاالله تابستان مشکل نداریم اگر نه حوادث به صورت متعارف یعنی شبکه های برق که ممکن است دچار مشکل شود.
سوال: یعنی مثلا ۴ بار در یک هفته قطع شود بیشتر حوادث است؟
رجبی مشهدی: نه، آن ۴ بار بستگی دارد به فاصله هایی که با همدیگر داشتند احتمال می دهم که مثلا یک تجهیزی، ترانسفورماتوری دچار مشکل شده بوده و مثلا به طور کامل رفع نقص نشده باشد، این هایی که از این جنس هستند ، حتما این که رسیدگی کنیم و علت فنی اش را کشف کنیم حتما انجام می دهیم .
سوال: نمی خواهم بحث را شخصی کنم چون یک شاهد مثال بود گفتم که مطمئن بشویم.
رجبی مشهدی: اتفاقا سوال بسیار خوبی پرسیدید آیا منظور این است که هیچ نوع خاموشی نداریم؟ نه، به معنای این که اگر کمبود داریم در حوزه ی بخش خانگی انشاالله برق مردم عزیزمان را حتما تامین خواهد شد، البته نیازمند همکاری خوب مردم عزیزمان هستیم، سال گذشته هم مردم همکاری خیلی خوبی را با صنعت برق داشتند، یک طرحی داشتیم ۴۰ درصد از مردم مشمول پاداش صرفه جویی شدند و یک کاهش بی سابقه ای حدود ۴ درصدی در دوره ی اوج بار تابستان در بخش خانگی ما داشتیم و همچنین در طی سال گذشته هم ما رشدمان منفی دو دهم درصد بود یعنی نشان می دهد که مردم عزیزمان همکاری خوبی را با صنعت برق داشتند و این علاوه بر این که آن مزیت های پاداش برخوردار می شوند و هم امکان تامین برق پایدار را برای خودشان و مشترکان دیگر هم فراهم می کنند.
سوال: یعنی امسال قصه آن لیست ها که برویم در سایت ببینیم و در منطقه ایم و این ها نداریم ؟ این قول را شما می دهید؟
رجبی مشهدی: بله، حتما همین طور است امیدواریم که روی شبکه هایمان و این ها هم، اقداماتی پیش بینی کردیم ۴۷ طرح بزرگ توسعه شبکه های برق را هم امسال پیش بینی کردیم که خط هایی که فرسوده بودند و جاهایی که نیاز به توسعه داشتند آنها هم رسیدگی بشوند و انشاالله همگی آماده هستیم برای این که تابستان خوبی را داشته باشیم و تامین برق پایداری را برای مردم عزیزان بتوانیم داشته باشیم.
سوال: یک مشکلی در حوزه ی ساخت و ساز و مردمی که مصرف کننده ی برق هستند ، نمی دانم چرا مد شده؟ نمی دانم چرا برای سازنده شاید ارزان تمام می شود؟ واقعا نمی دانم، اما چیزی که هست بسیاری از خانه هایی که تازه دارد ساخته می شود در طول ۵_۴ سال گذشته در کشورمان، سرمایش و گرمایش آن دارد از یک بلایی به اسم داکت اسپیلیت استفاده می شود، این داکت اسپیلیت که بلای آسمانی است برای مصرف کنندگان برق ، بیچاره می کند مردم را در قبض های برقی که می خواهند بدهند، آنقدری که در خصوصا فصل گرم سال باید پول بدهند، عموما هم متاسفانه سازنده ها می آیند از اجناس بی کیفیت استفاده می کنند برای این که ارزان تر در بیاید. آن بنده خدا یا این مصرف کنند این وسط واقعا هیچ چیزی ندارد یعنی هیچ گناهی ندارد و هیچ کاری هم نمی تواند بکند ، این بنده های خدا چه کار باید بکنند؟
رجبی مشهدی: توصیه ای که به این ها می شود ، تغییر سیستم سرمایش شاید به سادگی مقدور نباشد و هزینه بر است.
سوال: اصلا کلا نمی شود چون خانه جایش را ندارد؟
رجبی مشهدی: بررسی که ما کردیم در حوزه داکت اسپیلیت ها یکی تنظیم دمای رفاه و آسایش است این که اگر دما را روی ۲۴ درجه یا ۲۵درجه تنظیم کنند قطعا خیلی تاثیرگذار است یعنی کاهش مصرف، هر یک درجه حدود سه درصد کاهش مصرف انرژی را دارد.
دومین مطلب این است که آن سنسور یا حسگری که دما بر اساس آن خودش را تنظیم می کند معمولا این ها در نقطه ای که دمای خانه را اندازه گیری باید بکند، نیست این سنسور فاصله دارد یک موقعی ممکن است من خانه را روی ۲۸ درجه دمایش را تنظیم کنم ولی دمای خانه ۲۵ است، یعنی این که جایی که رسیدم به این نقطه از این دما، دیگران در رفاه هستند یا اذیت نیستند می شود با این تنظیمات مصرف برق را جدی کاهش داد و در انتخاب سیستم های سرمایشی هم باید یک دقت جدی کنند موقع خرید که ما معمولا روی برچسبش خیلی تاکید می کنیم.
سوال: کسی که می رود آن خانه را می خرد یا اجاره می کند کار از کار گذشته است نمی شود یک کاری بکنیم یک نماینده ای از صنعت برق مان در این جاهایی که مجوز ساخت می دهند یا پایان کار می دهند برود و آنجا حاضر باشد و ببیند واقعا اگر این دستگاهها یک فشار اینچنینی را به مردم تحمیل می کند، یک اتفاق قانونی برایشان بیفتد
رجبی مشهدی: یکی سازمان نظام مهندسی هست که در بدو آن طراحی ساختمان و مهندسان ناظر اگر طبقات زیاد باشد مهندسان برقش هم تعدادشان بیشتر می شود آنجا می توانند یک کنترل و نظارت بیشتری داشته باشند، یک بخشی هم شرکت های خدمات انرژی هستند حالا این بخش دوم هنوز در کشور ما متداول نشده که شرکت های خدمات انرژی شکل بگیرد که بیایند مشورت بدهند که بگویند شما اگر این دو سه تا اقدام را انجام بدهید منجر به کاهش مصرف برق تان می شود و من این را از طریق رسانه های عمومی اطلاع رسانی و آگاه رسانی می کنم.
کلیپ هایی هست که در این اوضاع تدوین شده و در اختیار رسانه ملی و رادیو قرار می گیرد این ها کمک می کند، نکته ای بگویم شاهد بر این که ما مصرف سرمایش مان حدود ۳۰ هزار مگاوات است یعنی مصرف برق کشور اگر در شرایط غیر فصل گرم را بگیریم که حدود ۴۰ هزار مگاوات است ما ۳۰ هزار مگاوات مصرف برق فقط برای دوره تابستان به مصرف برق کشور اضافه می شود این ۳۰ هزار مگاوات یک چیزی حداقل ۵_۴ کشوری که همسایه ما هستند مصرف برقش است خیلی زیاد است و ما می توانیم که یک بخش سرمایش با قدری توجه به همین تنظیم دمای آسایش یا آن انتخاب برچسب و یا وقتی که حضور نداریم سیستم سرمایشی روشن نباشد، قطعا می تواند کمک موثری بکند هم برای کاهش قبض کسانی که از آن سیستم های سرمایشی استفاده می کنند، هم کمک به تامین برق پایدار خواهد کرد.
سال كنترل تورم!