پخش زنده
امروز: -
مدیر کل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان تهران گفت: امروز بیست و چهارمین جشنواره خیرین مدرسه ساز در تهران باهدف تکریم و تقدیر از خیرین و جذب خیرین جدید در تهران برگزار میشود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ،عباس زارع مدیر کل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان تهران امروز با حضور در برنامه سلام خبرنگار درباره چگونگی برگزاری و اهداف جشنواره خیرین مدرسه ساز در تهران توضیحاتی ارائه کرد.
سئوال: امروز بیست و چهارمین جشنواره خیرین مدرسه ساز در تهران برگزار میشود. ازبرنامه جشنواره امروز بفرمائید؟
مدیر کل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان تهران گفت: امروز در برگزاری بیست و چهارمین جشنواره خیرین مدرسه باتوجه به این که با ۱۵ ماه مبارک رمضان مصادف بود با میلاد حضرت امام حسن مجتبی علیه السلام و روز ملی خیرین نام گذاری شد وظیفه خودمان دانستیم در این ایام مبارک جشنواره و تکریم از خیرین محترم را داشته باشیم.
عباس زارع افزود: یکی از اهداف و کارهای مهم این جشنواره تکریم و تقدیر از خیرین است و علاوه بر تکریم، جذب خیرین جدید است که بتوانیم میزان آورده و تعهد خیرین را بیشتر بکنیم.
سئوال: در حال حاضرخیرین چقدر توانستند اثرگذار باشند و چه میزان هم از ساخت و هم از توسعه مدارس توسط خیرین انجام شده است؟
مدیر کل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان تهران گفت: حدود ۳۰ درصد از پروژهها را خیرین زحمت میکشند منابع مالی شان را تامین میکنند از مهر سال ۱۴۰۱ تا مهر سال ۱۴۰۲ که هنوز نرسیدیم حدود ۷۰۶ میلیارد تومان تعهد خیرین محترم بوده است.
سئوال: به میزان آورده خیرین آموزش و پرورش چقدر مشارکت خواهد داشت؟
زارع افزود: در مجموع حدود ۳۰ درصد آورده خیرین است، ولی متفاوت است یه تعدادی صفر تا صد خیرین زحمت میکشند یک تعدادی را کمتر، ولی در کل حدود ۳۰ درصد آورده توسط خیرین است.
سئوال: بفرمائید شکل کار چگونه است آیا خیرین خودشان مشخص میکنند که در کجا مدرسه سازی داشته باشند یا نه؟
مدیر کل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان تهران گفت: باتوجه به اتفاقاتی که در نوسازی مدارس تهران افتاد برنامه مکان یابی نقطهای را در استان انجام دادیم، با همه روسای مناطق آموزش و پرورش شهر تهران و شهرستانهای استان تهران بررسی کردیم در جایی که به طور مثال اگر سرانه مثلا رباط کریم شهرستان بهارستان ۲ و ۱۷ صدم است باید در جایی مدرسه ساخته بشود که آن جا سرانه پایین و تراکم بالا داریم بنابراین آمدیم در جایی که نیاز است را تعریف کردیم که آن جا باید مدرسه ساخته بشود مسائلی هم وجود دارد که مثلا زمین داشته باشند در حقیقت یک کار علمی انجام شده خیرین محترم برای این که خواسته باشند در بهارستان پروژهای شروع کنند مدارس مشخص شده از لحاظ مالکیت همه اینها شسته و رفته مشخص شده و میآیند اعلام آمادگی میکنند و ما یک واحدی به نام مشارکتهای مردمی داریم یک معاونت و آن جا تفاهم نامه بسته میشود کارها انجام میشود.
سئوال: آیا امروز هدف جذب مشارکت بیشتر را هم دنبال میکنید، این هدف را چگونه به آن میپردازید و محقق میکنید؟
زارع بیان کرد: همان خیرین قبلی خیرین جدید را میآورند، چون این کار خداپسندانه و زیبایی است مقام معظم رهبری فرمودند پدیده مبارک در نظام مقدس جمهوری اسلامی بحث خیریه است، خیرین انسانهای بزرگ و انسانهای متفاوتی هستند کار خیر کار هر کسی نیست و در این جشنوارهها تا حالا تجربه نشان داده که خیلی جذب خیرین بیشتر خواهد شد.
سئوال: مشارکتهای مردمی در چه قالبهای تعریف میشود و دیده میشود و برنامه هایتان را در این راستا چگونه دنبال میکند فقط بحث ارایه بودجه و کمکهای مالی از طرف خیرین است یا اهداف دیگری هم دارید؟
مدیر کل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان تهران توضیح داد: بیشتر بحث آورده خیرین است، ولی مواردی است که خیرین محترم حتی زمین هم اهدا میکنند و بعضی مواقع در تعمیرات مدارس هم کمک میکنند، ولی غالبا بیشتر بحث مالی است.
سئوال:درحالی که تهران مشخصا پایتخت است شاید این ذهنیت باشد که وضعیت وضعیت بهتری است در حالی که این طور که با همکاران میز آموزش مان که صحبت میکردم تهران وضعیت اصلا مناسبی از جهت مدارس و به ویژه مدارس قدیمی خودش ندارد و خیلی از مدارس نیازمند نوسازیند، از منظر آمار بگویید وضعیت مدارس تهران چگونه است؟
زارع گفت: بله، هر ساله حدود هزار کلاس تحویل میدهیم پروژههای دردست اجرایمان ۱۵۱ مدرسه در قالب هزار و ۲۶۱ کلاس و ۲۳۲ هزار مترمربع پروژه دردست اجرا داریم که بحث تحویل آن تا شهریورماه حدود ۹۵ مدرسه در قالب هزار و ۷۱ کلاس نو ۱۳۲ هزار مترمربع را در برنامه داریم یعنی همه ساله نوسازی مدارس استان حدود هزار کلاس را تحویل میدهد. باتوجه به مهاجرتهایی که در استان میشود و مسایل دیگر این باعث میشود که باز نیاز برطرف نشود.
مدیر کل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان تهران همچنین گفت: سرانه دانش آموزی استان حدود ۳ و ۸ دهم مترمربع است و متوسط کشور ۵ و ۲ دهم است، ولی با اهتمامی که دولت مردمی سیزدهم دارد و در سفرهای ریاست محترم جمهور مشخص است که در همه سفرها آقای رئیسی لطف کردند و مدارسی را در شهرستانها تعیین کردند نمونه اش ۱۰ مدرسه ۱۵ کلاسه در بهارستان که همه تلاش مان این است که این مدارس را تحویل بدهیم.
سئوال: برنامه سال تحصیلی ۱۴۰۲ چیست برای آغاز سال چه تعداد مدرسه جدید به بهره برداری میرسد؟ و در کجاها است؟
زارع پاسخ داد: ۹۵ مدرسه در قالب هزار و ۷۱ کلاس و ۱۳۵ هزار مترمربع در همه استان است و در کل استانها بیشتر در بهارستان، اسلامشهر، رباط کریم، شهرری و دماوند و فیروزکوه وشهریار که همه عزم مان این است که پروژهها را بیشتر به آن مناطق سوق دهیم.