دهم اردیبهشت ماه؛ آخرین مهلت ارسال مقالات به همایش فردوسی
فراخوان ارسال مقالات به همایش بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی با عنوان "بازشناسی نقش شاهنامه فردوسی در هویت ملی" اعلام شد.
دکتر فرزاد قائمی افزود: نقش تاریخی شاهنامه در تحکیم هویت ملی، تبیین گفتمان «فرهنگ حماسی» و تحلیل نقش خراسان، طوس و مشهد، نقش اقوام مختلف ایران در رواج فرهنگ حماسی، جایگاه نقالان و حماسههای شفاهی، جایگاه شاهنامه در عصر جهانی شدن فرهنگ و ارتباطات، تحلیل جایگاه شاهنامه در نظام طبقاتی جامعة ایرانی، جایگاه تشیع در روند تطور حماسههای پس از شاهنامه، محورهای ویژه همایش هستند.
وی ادامه داد: در حوزه عناوین عام میتوان به ارتباط شاهنامه با دیگر آثار حماسی فارسی و افسانههای کهن، ارتباط سنتها، جشنها، سوگوارهها و آیینهای ملی و دینی با متون حماسی، زبانهای باستانی، روایتگری و نقالی، شاهنامه و ادبیات نمایشی، بازتابهای سیاسی و اجتماعی، ادبیات معاصر، نقش شاهنامه در وحدت ملی ایران و تبیین هویت ملی و مذهبی ایرانیان، نقش آن در بالندگی زبان فارسی و جایگاه آن در فراسوی مرزهای ایران، تأثیر فرهنگی شاهنامه بر هنرهای ایرانی و سایر مطالعات شاهنامهپژوهی اشاره کرد.
قائمی در بیان شرایط ارسال مقالات همایش بزرگداشت فردوسی گفت: رعایت موازین علمی _ پژوهشی در مقاله (چکیده، مقدمه، پیشینه، متن، نتیجهگیری، ارجاعات، فهرست منابع و مآخذ، تصاویر) از شرایط ارسال مقالات است و چکیده و اصل مقاله باید با رعایت اصول نگارش مجلات دانشگاهی و براساس شیوهنامة فرهنگستان زبان و ادب فارسی باشد.
او با تاکید بر اینکه مقالات از طریق سامانه یا ایمیل و به صورت کامل (چکیده و متن کامل مقاله) ارسال شود، افزود: چکیدههای دریافتی (بدون متن کامل مقاله) نیز در صورت تایید موضوع، برای ارسال متن مقاله، تا دو ماه بعد از برگزاری همایش (منحصراً برای چاپ) فرصت خواهند داشت.
دبیر همایش ملی بزرگداشت فردوسی با بیان اینکه حجم مقاله نباید بیشتر از هشت هزار کلمه باشد، گفت: مقالههای مصور با کیفیت مطلوب تصاویر ارائه شود و قبلا در هیچ همایش یا مجله و فصلنامهای ارائه نشده باشد؛ ضمنا علاقمندان مقالات خود را از طریق سامانه http://rfsn.richt.ir یا به ایمیل epic.study۹۲@um.ac.ir ارسال کنند.
دبیر علمی همایش ملی بزرگداشت فردوسی بیان کرد: چکیدههای دریافتی (بدون متن کامل مقاله) نیز در صورت تایید موضوع، برای ارسال متن مقاله، تا دو ماه بعد از برگزاری همایش (منحصراً برای چاپ)، تنها از طریق ایمیل، فرصت خواهند داشت؛ بنابراین ایمیل همایش (epic.study۹۲@um.ac.ir) تا تاریخ ۱۰/۴/۱۴۰۲ پذیرای دریافت مقالات پژوهشگران خواهد بود؛ البته مقالات دریافتی پس از زمان برگزاری همایش، صرفاً برای چاپ در مجموعه مقالات یا مجلات علمی پذیرفته خواهند شد.
استادیار زبان و ادبیات فارسی دانشگاه فردوسی مشهد، دهم اردیبهشت ماه را آخرین مهلت ارسال مقالات همایش بزرگداشت فردوسی اعلام کرد و گفت: همایش بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی ۲۵ و ۲۶ اردیبهشت برگزار میشود و دهم اردیبهشت ماه هم آخرین مهلت ارسال آثار است.
وی خاطر نشان کرد: مقالات برگزیده پس از برگزاری همایش، در مجموعه مقالات همایش به چاپ خواهد رسید و ضمن دعوت از نویسندگان مقالات برای ایراد سخنرانی و ارائة دستاوردهای علمی خود و شرکت در جشنوارة فرهنگی و هنری مقارن با این ایام، مقالات برتر در مجلات علمی- پژوهشی معتبر منتشر خواهند شد.
قائمی ادامه داد: همچنین علاوه بر رونمایی چندین کتاب معتبر در این حوزه، از انتشار آثار مهم مرتبط با محور ویژة همایش که تایید کمیتة علمی و شورای سیاستگذاری همایش را به همراه داشته باشد، حمایت خواهد شد.
علاقهمندان برای کسب اطلاعات بیشتر به آدرس دبیرخانه به نشانی مشهد، میدان آزادی، دانشگاه فردوسی مشهد، دانشکده ادبیات و علوم انسانی، گروه زبان و ادبیات فارسی، کد پستی ۹۱۷۷۹۴۸۸۸۳ و بلوار هاشمیه، بین هاشمیه ۲۰ و ۲۲، حوزه هنری خراسان رضوی، دبیرخانه هنر حماسی، تلفن تماس ۰۵۱۳۸۸۴۲۶۴۹ مراجعه کنند.