پخش زنده
امروز: -
مدیر بخش فراهیأت مهرواره هوای نو گفت : فلسفه هوای نو؛ حمایت متمرکز از هنرمندان، فعالان، مجموعهها و هیئات مذهبی پیشران است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، حجتالاسلام مرتضی وافی با اشاره به اینکه سازمان تبلیغات اسلامی از گذشته تاکنون به دنبال پشتیبانی و حمایت و شبکه سازی هیئات مذهبی و مجموعههای دینی مذهبی بوده و هیچگاه به دنبال تصدیگری و تولیگری نبوده است اظهار داشت: رویکرد سازمان تبلیغات اسلامی و به ویژه سازمان هیأت و تشکلهای دینی همواره این بوده است تا در مسیر جریان و شبکهسازی مجموعهها و تشکلهای دینی و هیئات مذهبی؛ ارتباط و تعاملی وثیق میان این مجموعهها ایجاد کنند و زمینهای فراهم کند که هیئات مذهبی و مجموعههای فرهنگی دینی از فعالیتها، برنامهها و حرکتهای یکدیگر در این عرصه، مطلع شوند و برای حرکت به سمت تعالی فرهنگ جامعه از ایدهها، ابتکارات، محصولات و برنامههای یکدیگر استفاده و الگوگیری کنند.
وی ادامه داد: سازمان هیأت و تشکلهای دینی به دنبال این بود که مجموعههای دینی پیشران که به عنوان الگو و نمادهای حرکت رو به جلو، اتفاقات محوری را شکل میدهند مورد حمایت قرار دهد، با این چشم انداز مهرواره هوای نو شکل گرفت و در اولین دوره خود این مهرواره موفق شد با ایجاد جریانی ملی و منسجم، هیأتها، مجموعهها و فعالان مذهبی سراسر کشور را که آثار فاخری بهوجود میآورند و یا اتفاقات مبارکی را رقم زدهاند؛ شناسایی و کنار یکدیگر جمع کرده تا از طریق ساماندهی حمایتها و پشتیبانیهای متمرکز، یک اتفاق باعظمت را شکل دهد.
هوای نو آمایشی با محوریت هیئت برای جریان هیئت و فرهنگ اهل بیت علیهم السلام
مدیر بخش فرا هیأت مهروارهی هوای نو افزود: هوای نو نیز مانند جشنواره فیلم فجر به دنبال این است تا ظرفیتها را شناسایی کند همچنین شرایطی فراهم کند تا فعالیتها و آثار فاخر هیئات مذهبی و مجموعههای فرهنگی دینی از دریچهای به نام مهرواره هوای نو بهتر دیده شوند لذا هوای نو آمایشی با محوریت هیئت برای جریان هیئت و فرهنگ اهل بیت علیهم السلام است.
وافی با اشاره به اینکه هوای نو در گام اول خود حدود شش هزار نفر از سراسر کشور که اتفاقات مبارکی را در حوزه هیأت رقم زدهاند؛ شناسایی کرد اظهار داشت: در هوانی نو سه اتفاق «شبکه سازی ، تعامل و ارتباط» میان هیأتها و مجموعههای مذهبی شکل میگیرد تا زمینه حمایتهای متمرکز و پشتیبانی جدی از این مجموعهها فراهم شود و یک جریان آموزشی، تغذیه فکری، نمادسازی مذهبی برای هیأتها بهوجود آید.
وی افزود: مهرواره هوای نو، زمینهای فراهم می کند تا زمینه تبادل و تبیین ایدهها، نوآوریها و ابتکارات نخبگان و استادان حوزه هیئت و فرهنگ ایجاد شود
حجتالاسلام وافی گفت: نکته دوم آن است که از طریق این مهرواره مجموعهای از خواص، استادان، نخبگان و اهل نظر این حوزه در شورای برنامه ریزی مهرواره هوای نو در کنار یکدیگر جمع میشوند یعنی هوای نو در کنار شناسایی و معرفی ظرفیتها بستر شبکهسازی نخبگان این عرصه را نیز ایجاد میکند. این در حالی است که حول محوربرنامهریزیهای مهرواره هوای نو، زمینهای فراهم میشود که پنجاه نخبه و استاد حوزه هیئت و فرهنگ بایکدیگر آشنا می شوند و زمینه تبادل و تبیین ایدهها، نوآوریها و ابتکارات آنها فراهم میشود.
مدیر بخش فراهیأت مهروارهی هوای نو به اشاره به اینکه حلقه سومی به نام شورای برنامه ریزی با جریان هوای نو شکل میگیرد اضافه کرد: وظیفه این شورا آن است که فعالیتها و برنامهریزیهای بخشهای مهرواره را انجام دهد و پس از این مرحله، کار به بخش داوران میرسد. داوران اشخاصی هستند که در حوزه هیأت و تشکلهای دینی مسؤولیتی داشته اندو درادوار مختلف در این حوزه اتفاقهایی را رقم زده و تحولاتی را ایجاد کردهاند و یا اینکه صاحب اثر، گفتمان ساز و ایده پرداز بودهاند.
وافی اضافه کرد: داوران نیز بهعنوان یکی از حلقههای جریان هوای نو ، گردهم میآیند یعنی سه شبکه «مجریان و راهبران، جریان شورای برنامه ریزی و شبکه داوران» همزمان با حضور بیش از شش هزار شرکت کننده در هوای نو، شکل میگیرند که این اتفاق به نوبه خود منحصر به فرد است لذا برای جریان سنتی ریشهدار دینی با تمام اصالتها، فرهنگها، نگاههای بومی و قومی، مدار جدیدی پدید میآید و حیاتی نو به این جریان سنتی بخشیده میشود که مهمترین اتفاقی است که در هوای نوشکل میگیرد.