پخش زنده
امروز: -
هند و ایران به دنبال راه های تقویت همکاری مشترک برای تولید در بسیاری از صنایع هستند. دو کشور روابط خود را در زمینه های اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و جغرافیایی راهبردی تقویت کرده اند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما به نقل از پرس تی وی تحریم های غیرقانونی علیه ایران پنجره های جدیدی از فرصت ها را برای ادامه همکاری های اقتصادی این کشور با سایر کشورها بازگشوده است.
در ادامه دیدار اخیر مهدی صفری، معاون دیپلماسی اقتصادی وزیرخارجه ایران، با مقامات هندی، دهلی نو و تهران به دنبال فرصت های تجاری جدید هستند. باوجود تحریم ها، دو کشور خواستار بهبود روابط تجاری با یکدیگر به خصوص در زمینه های حمل و نقل، فناوری اطلاعات، ساخت دارو، بیوتکنولوژی، فرهنگ، آموزش و گردشگری هستند. دو کشور حالا به دنبال گزینه هایی برای تقویت تولیدات مشترک در بسیاری از صنایع هستند.
نثار علی، اقتصاددان گفت: هند و ایران از همکاری های مشترک خوبی برخوردارند و فرایندها در این خصوص مورد توجه قرار گرفته است. این فرآیندها شامل انواع کالاهای متنوع، نیمه هادی ها و محصولات الکترونیکی می شود. ایران می تواند یکی از کشورهایی باشد که در سطح وسیع اقدام به تولید محصولات الکترونیکی کند.
کارشناسان می گویند بندر چابهار ایران می تواند به عنوان نقطه عطفی برای سرمایه گذاری تلقی شده و به تقویت تجارت با کشورهایی نظیر هند، افغانستان، ارمنستان، جمهوری آذربایجان، روسیه، آسیای مرکزی و اروپا کمک زیادی کند. هند در میان پنج کشور برتری که با ایران همکاری تجاری دارند محسوب می شود. ارزش تجارت دوجانبه بین دو کشور در حال حاضر 1.3 میلیارد دلار است. واردات و صادرات بین دو کشور شامل برنج، چای، شکر، میوه های تازه، دارو، انواع نوشیدنی (میوه ای) و ماشین آلات صنعتی است. دو کشور در حال برنامه ریزی برای افزایش سه برابری تجارت در پنج سال آینده هستند.
نثار علی افزود: باوجود اینکه تحریم ها هنوز هم پابرجا هستند، در خصوص روابط کشورهایی نظیر هند و آمریکا، منافع مشترکی وجود دارد. در همین حال، (هند و ایران) می توانند علیرغم محدودیت ها و با وجود اینکه کشورهای دیگری هم (برای روابط تجاری در دسترس) هستند، از طریق روزنه های تجاری همچنان با یکدیگر همکاری داشته باشند. هند و روسیه با وجود تحریم ها علیه مسکو به دلیل سیاست هایش علیه اوکراین، در زمینه نفت با یکدیگر همکاری دارند.
صفری، معاون وزیرخارجه ایران می گوید در سال 2022 صادرات به هند 60 درصد افزایش یافت و این صادرات به طور فزاینده ای مستقل از نفت است. وی با بیان اینکه کشورش تمایل دارد نیازهای حوزه انرژی هند را تامین کند اعلام کرد دو کشور به دنبال دستیابی به فرصت های سرمایه گذاری بالقوه ای در زیرساخت ها، گردشگری و همچنین طرح های تولیدی هستند. ایران همچنین به هند پیشنهاد توسعه خطوط انتقال گاز طبیعی زیر دریا از عمان به هند را هم داده است.
هند و ایران به ادامه رایزنی ها در زمینه استفاده از ارزهای ملی برای تجارت میان خود و همچنین جایگزینی برای سازوکار مالی سوئیفت، ادامه می دهند.کارشناسان می گویند روابط تاریخی هند و ایران از ظرفیت بالایی برای بهبودی برخودار است.