پخش زنده
امروز: -
طرح ملی نمک زدایی و انتقال آب از دریای عمان در مجموع با پیشرفت فیزیکی ۱۱/۳ درصد و پیش بینی حجم سرمایه گذاری حدود 60 هزار میلیارد تومان درحال اجراست.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز سیستان و بلوچستان، معاون هماهنگی امور عمرانی استاندارسیستان و بلوچستان با اعلام این خبر گفت: عملیات اجرایی این طرح ملی از مهر ماه سال 1400 آغاز شده است.
بیجار افزود : این طرح شامل سامانه آبگير و تأسيسات شيرين سازي و نمك زدايي براي ظرفيت نهايي ۲/۴ ميليون متر مكعب در روز آب شيرين ، سامانه انتقال آب به طول خط 718 کیلومتر در استان سیستان و بلوچستان براي ظرفيت ٢٨٠ ميليون متر مكعب در سال، اجرای مسير و تونل براي احداث سه خط لوله براي ظرفيت نهايي انتقال ٨٠٠ ميليون متر مكعب آب در سال و احداث نيروگاه سيكل تركيبي ١٠٠٠ مگاواتي برای تأمین انرژی است.
منصور بیجار افزود: طبق برنامه زمانبندی کلان طرح، فاز زود هنگام آن که شامل برداشت آب شور و نمک زدایی به حجم 50 هزار متر مکعب در روز است برای تامین آب مورد نیاز ساحل نشینان استان تا نیمه سال 1403 محقق خواهد شد.
وی گفت: در حال حاضر احداث سازه آبگیر گیشاب و تأسیسات نمک زدایی در بخش خشکی که شامل اجرای فونداسیون، آرماتور بندی دیوارهای آبگیر و ساخت آبگذر های دریایی سامانه آبگیری است با پیشرفت فیزیکی 35 درصد در حال اجرا است وخرید اعم ملزومات طرح از جمله ورق های تولید لوله های خط انتقال آب نیز انجام شده است.
وی افزود: در فاز اجرای سامانه انتقال آب، عملیات نقشه برداری و تملک اراضی به اتمام رسیده و 481 کیلومترخط انتقال آب توسط پیمانکار طرح در حال اجرای است و 226 کیلومتر از مسیر نیز در حال حاضر دارای پیمانکار لوله گذاری است و این عملیات اجرایی در دو جبهه کاری در اردیبهشت ماه سال ساری آغاز خواهد شد.
منصور بیجار افزود: با توجه به گستردگی این پروژه ملی مشاوران و پیمانکاران متعددی عهده دار عملیات اجرای این طرح است و سبب ایجاد اشتغال برای 430 نفر به صورت مستقیم و 1300 نفر به صورت غیر مستقیم شده است.
بیجار ادامه داد: اجرای طرح ملی آبرسانی از دریای عمان سبب دستيابي به منابع آبي پايدار و ايجاد تحول اقتصادي در استانهاي مسير خط انتقال در شرق كشور خواهد شد .
وی ادامه داد : این طرح همچنین سبب ، رشد صنايع معدني به عنوان جايگزين نفت ، اشتغالزائي، ظرفيت سازي و بهره گيري از پتانسيلهاي بومي و تثبيت جمعيت ساكن مناطق شرق كشور ، مرتفع کردن نياز آبي صنايع و معادن، حفظ و توسعه صنايع معدني فلات مركزي و استانهاي مسير خط انتقال در شرق كشور به ويژه صنايع بزرگ مقياس ،ايجاد فرصت براي تأمين كمبود آب شرب شهرها و روستاها ، توسعه كشاورزي ، كشتهاي گلخانه اي خواهد شد .
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندارسیستان و بلوچستان حفظ ذخاير آبهاي زيرزميني و ممانعت از حفر چاههاي غيرمجاز در جهت احياء محيط زيست ، رشد و توسعه ساير پتروشيمي ها، پالايشگاهها و ساير صنايع پايين دستي ، توسعه اقتصادي سواحل مكران به عنوان گنج پنهان (به تعبير مقام معظم رهبري) وجلوگيري از حاشيه نشيني را از دیگر دلایل اجرای این طرح ذکر کرد.